Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2015 Focus Adaptif Far Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bu farlarda birer kez hata kodu vermeden dış tarafa dönük kaldılar ve kırmızı ışıkta durunca düzeldiler. Önce sol, 15 gün sonra sağ oldu. Tekrarlamadı.

• Yanıt 61
  • Görüntüleme 14,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Adaptif far çok zor bir yapıya sahip değil. Mekanik ve/veya küçük çaplı elektronik bir arıza ise çözümü basit, aşağıda linklerini paylaştığım yerler işin uzmanları,telefonla ulaşıp sorununuzu anlatman

• Mustafa Çekiç
    Mustafa Çekiç

Parça değişim için 3 hafta önce onay verdiğime rağmen yazışmalar devam ediyor dendi bana bende bugün gittim notere ihtar cektim aracımın değiştirilmesi için kabul etmezlerse yasal yola gireceğim 

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Bu akşam sokakta paralel park ettiğim iki araç arasından tam sağ yaparak çıktım. Sağ far 100 metre kadar dışa dönük kaldı. Önümdeki araç durunca düzeldi, yol boyu tekrarlamadı.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Sol far bozuldu. Araç Ankara Başer de. Video ekliyorum. Garaj girişinde sol farın daha önde kalan ışık hüzmesine ve duvara karşı durunca sol hüzmenin dış taraftan gelerek kendini düzelttiğine dikkat edin lütfen.

--2 dakika sonra eklendi--

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
01.04.2018 - 00:32 tarihinde, Tuğra Yanık yazdı:

Sol far bozuldu. Araç Ankara Başer de. Video ekliyorum. Garaj girişinde sol farın daha önde kalan ışık hüzmesine ve duvara karşı durunca sol hüzmenin dış taraftan gelerek kendini düzelttiğine dikkat edin lütfen.

--2 dakika sonra eklendi--

Geçmiş olsun hocam. Aynı durum mevcut benim araçta da. Henüz maalesef çözümünü bulabilmiş değilim. Eğer bir çözüm üretebilirsek buradan paylaşım içinde olmamız sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:

Siz aracı 2. el aldınız diye hatırlıyorum. Servis kayıtlarında eski sahibinin döneminde adaptif farlarla ilgili herhangi bir servis kaydı var mı acaba?

--10 dakika sonra eklendi--

Bu arada benim araç için ford otosan dan değişim onayı gelmiş. 3 kez far değişimi olacak. İlki her ikisi, ikincisi sağ, üçüncüsü ford otosan ne buyurduysa.

Yanıtlama zamanı:

Farım veya farlarım değişmiş. Pazartesi teslim alacağım :guitar:

Yanıtlama zamanı:

Parça değişim için 3 hafta önce onay verdiğime rağmen yazışmalar devam ediyor dendi bana bende bugün gittim notere ihtar cektim aracımın değiştirilmesi için kabul etmezlerse yasal yola gireceğim 

Yanıtlama zamanı:

İnşallah sonuç çabuk ve iyi olur. Sanırım bende aynı yolu izleyeceğim.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Daha önce servis kayıtlarında bir değişim görünmüyor hocam. Muhtemelen ilk sahibi farkına bile varmadı bu durumun. Fakat bu durum anlattığınız gibiyse, yani far değişimi yapılsa bile sorun tekrarlanıyorsa sanırım kusurlu mal hususunda bende yasal yollara başvuru yapacağım.

Yanıtlama zamanı:

Aracı teslim aldım, sol far değişmiş. Toplamda 4 adet farım değişti. Tanesi 3750 tl'den 15000 tl lik parca değişmiş oldu. Sebebini halen bilmiyorlar. Umurlarında da değil gibi. Milli servete yazık.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
09.04.2018 - 22:01 tarihinde, Tuğra Yanık yazdı:

Aracı teslim aldım, sol far değişmiş. Toplamda 4 adet farım değişti. Tanesi 3750 tl'den 15000 tl lik parca değişmiş oldu. Sebebini halen bilmiyorlar. Umurlarında da değil gibi. Milli servete yazık.

Hocam neyse ki garanti kapsamında değiştiği için şanslısınız. Araçta kronik bir sorun olduğu belli. 10 15 Bin TL gibi bir fark ödeyip bu araçları alıyoruz donanımlı olsun diye fakat donanımlı olduğu için aldığımız araçlara bakın. Bu BMW, Mercedes-Benz gibi markalarda olsa, sırf marka adı kirlenmesin diye sıfır araç gönderirler. Birde bizlere yapılan muameleye bakın. Yazık gerçekten çok yazık. Yasal sürece başvuracağım artık elden çare gelmiyor.

Özgür Özyılmaz tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
09.04.2018 - 22:01 tarihinde, Tuğra Yanık yazdı:

Milli servete yazık.

Kimin umrunda :)

Servisteki ustalar değiştir geç yönünde oldukları için , neden arıza yapıyor, başka birşeyden kaynaklanma ihtimali var mı diye düşünmeden değiştiriyorlar.

Garanti bittiğinde de kronik hatalı,geçmişte 5 kez değişmiş parçanın parasını sizden bir kez daha isterler hiç utanmadan,arlanmadan...

• 10 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

focus hb  2015 model aracımın sol farı yolda gıderken kapamıyor sellek atar gibi yapıp tekrar kapatıyorum acıyorum kısa surede aynı sekıl kapanıyor yetkili servise goturdum far kople degışim istyor buda yuksek maliyeti oluyor bu işten anlayan güzel bir usta tavsıyesı eden olurmu bursada şimdiden teşekkürler 

Yanıtlama zamanı:

Focus MCA adaptif bi-xenon mu?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.