2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız
- 0
1.6 Ecoboost Motor Yaktı
-
Benzer İçerikler
-
- 9 yanıt
- 3.215 görüntüleme
-
- 22 yanıt
- 9.941 görüntüleme
-
Gelmiş Geçmiş En iyi Sarışın "the Show Must Go On" Güzeli Mustang ile Geçen Hafta Buluştum!
Yazan: Eren Tan,
- ford mustang ecoboost fastback
- sarı siyah
- (ve 16 tane daha)
- 0 yanıt
- 1.364 görüntüleme
-
- 405 yanıt
- 90.833 görüntüleme
-
- 2 cevap
- 900 görüntüleme
-
Soru
Erhan Karasu
Selamlar arkadaşlar. Resimdeki kırık parça yüzünden aracım motor yaktı ve şimdi neredeyse bir araç parasına yeni motor yapılması gerekiyor. Aracım Cmax 2012 1.6 ecoboost tit.x paket. Cumartesi günü İzmir'den Çeşme'ye doğru yol alırken araç birden gaz kesmeye başladı, klima soğutmayı kesti ve ekranda akü ışığı yandı, hararete baktığımda sona dayanmıştı. Hemen sağa çekip stop ettim, kaputu açtığımda soğutma su haznesinin boş olduğunu gördüm. Yaklaşık 5 dakika fanın susmasını bekledim, durduktan sonra hazneye su ekledim ve kapağını kapattım. Marş yapıp motorun başına gelince haznenin bağlantı hortumlarından birinden su fışkırttığını gördüm ve tekrar motoru stop ettim. Sonrasında kaskodan çekici çağırıp aracı Ford Ustaeller özel servisine götürdüm. Sonuç; üst kapak ve alt blok onarılamaz derecede hasarlı ve dönmüş durumda. İçerideki aksamlarda da ciddi hasar var ve komple motor gerekiyor. Aracımın garantisi 2015 yılında bitti, fakat forumlardan araştırdığım kadarıyla ecoboost motorlarda soğutma suyu hortumu kırılması sonucu motor yakan birçok araç olmuş.Ve hatta Ford 1.0 ecoboost araçlarla ilgili bu hortumun değiştirilmesi için TSB yayınlamış. Şimdi karşımda iki seçenek var. Ya kendi imkanlarımla araca sıfır sandık motor değişimi yaptıracağım(maddi olarak çok sıkıntı verecek) ya da durumla ilgili Ford Otosan'ın sorumluluk üstlenmesini isteyeceğim. Aracım 2012 model ve 82000 km'de.
Sizlere birkaç sorum olacak;
1- 1.6 Ecoboost motorlarda bu sorunla ilgili yayınlanmış bir TSB var mı?
2- Aramızda benzer veya aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı? Var ise, sorunla ilgili nasıl bir sonuca ulaştılar?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
8
6
4
4
Popular Days
Eyl 14
25
Eyl 18
15
Eyl 16
5
Eyl 15
3
Top Posters For This Question
Erhan Karasu 8 posts
Çağlar Sertan KASIMOĞLU 6 posts
Ozan Kar 4 posts
Ender Şen 4 posts
Popular Days
Eyl 14 2017
25 posts
Eyl 18 2017
15 posts
Eyl 16 2017
5 posts
Eyl 15 2017
3 posts
Popular Posts
Servet Ö.
Soğutma suyu seviyesi ve yağ sıcaklığı sensörü koymayan Ford yerin dibine batsın emi.
ANIL Ö.
Bakımlar için servise gitmiş olsaydınız ve tsb yayınlanmasına rağmen onlar bu parçayı değiştirmemiş olsaydılar kesinlikle sorumluluk onlara aitti.Şimdi tekrar şansınızı deneyin ama fazlada ümitlenmeyi
Çağlar Sertan KASIMOĞLU
Sensör yuvalı bidonlar var FoMoCo'da. Ayrı bir kalıp maliyetine gerek yok, hazır elindekini kullanabilir gayet güzel, tabi amaç kullanmak ise. Sadece bir sensöre bağlı kalacaklarını zanne
Posted Images
Bu soruda 56 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap