Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

Recommended Posts

Bana kalirsada olmama ihtimali yuksek ama o kablolarida bosuna koymamislardir diye dusunuyorum,olmadi bir esp tusu bulup deniycem, focus 2 esp olan arkadaslar tusu cikartip fotograflayabilir mi acaba ? 

1 dakika önce, Fevzi D yazdı:

Bana kalirsada olmama ihtimali yuksek ama o kablolarida bosuna koymamislardir diye dusunuyorum,olmadi bir esp tusu bulup deniycem, focus 2 esp olan arkadaslar tusu cikartip fotograflayabilir mi acaba ? 

vakti zamanında deneyenler çok oldu hatta koltuk ısıtma sistemini orj. olarak tam yapıyordum ki sattım arabayı.

2 dakika önce, Fevzi D yazdı:

Peki  soket ve kablolar ne ise yariyor acaba ? 2 taraftada var 1 arka rezistans digeri aoux girisi 2 bos ama arkalarinda soket ve kablo var 

kuvvet muhtemel arabanın bir çeşit tesisatı var yani trend-titanyum ayrımı yapılmamış.

Avrupa araclarini arastirdim onlarda var trend paketledinde bile hatta soyle bir ilginc durum var, kayinpederimde 2005 focus var avrupa arabasi, sony ses sistemi dijital klima,hiz sabitleme var ama hatii arka camlar manuel,sis fari yok,celik jant yok,kapi kollari citalar krom kaplama degil, ama koltuk isitma,esp, on cam isitma vs.. sanirim fordun belirli bir duzeni yok ?

18 dakika önce, Fevzi D yazdı:

Avrupa araclarini arastirdim onlarda var trend paketledinde bile hatta soyle bir ilginc durum var, kayinpederimde 2005 focus var avrupa arabasi, sony ses sistemi dijital klima,hiz sabitleme var ama hatii arka camlar manuel,sis fari yok,celik jant yok,kapi kollari citalar krom kaplama degil, ama koltuk isitma,esp, on cam isitma vs.. sanirim fordun belirli bir duzeni yok ?

Büyük ihtimal araç ukrayna pakettir., yurt içine verilmiştir. Bir ara comfort olarak yurt içinde satıldı.

ESP tuşunun soketini takarsanız sadece tuş aydınlatması yanar:) yani başka bir işe yaramaz. Ben tuşu almıştım . Sadece görsellik katıyor başka birşey değil. Esp uygulaması sonradan mümkün oluyor. Forumda yapan arkadaş var. Parçalar için zaman ayırmanız lazım bazı parçaları bulmak zor. Sonrasında işinde uzman bir elektirikçi lazım. Maliyeti en son 1500 tl civarı idi.

Edited by Öztunç Ünal

Gorsel olarak takayim ozaman ama sonradan takilma esp cok mantikli gelmedi bana, orjinali gibi olmaz sanirim hem epey masraf suan bi rahat 3 bin civaridir, zaten arabanın yol tutusu gayet iyi, surus modlarıda var ama onlarında pek işe yaradıgını dusunmuyorum bir video da confort mod direksiyona elektrik aksamı ile yumusatıyor demiş ama ben pek fark edemedim, peki esp tusunun yanındaki ne işe yarıyor normalde acaba ondada 3 kablo geliyor

17 dakika önce, Fevzi D yazdı:

Gorsel olarak takayim ozaman ama sonradan takilma esp cok mantikli gelmedi bana, orjinali gibi olmaz sanirim hem epey masraf suan bi rahat 3 bin civaridir, zaten arabanın yol tutusu gayet iyi, surus modlarıda var ama onlarında pek işe yaradıgını dusunmuyorum bir video da confort mod direksiyona elektrik aksamı ile yumusatıyor demiş ama ben pek fark edemedim, peki esp tusunun yanındaki ne işe yarıyor normalde acaba ondada 3 kablo geliyor

Hatırladığım kadarıyla, ön cam ısıtma ve airbag iptal gösterge düğmeleri de vardı orada .

20 dakika önce, Murat Kav. yazdı:

Hatırladığım kadarıyla, ön cam ısıtma ve airbag iptal gösterge düğmeleri de vardı orada .

Onlar bir işe yarıyor mu ? Yoksa onlarda ışık mı sadece, 3 kablo geliyor ordanda

8 saat önce, Fevzi D yazdı:

Onlar bir işe yarıyor mu ? Yoksa onlarda ışık mı sadece, 3 kablo geliyor ordanda

Tesisatın olması çok bir şey ifade etmiyor. Özellikle ana tesisat dediğimiz aracın belirli bölgelerinin tamamını saran kablolar, çok büyük ve çok çeşitli. Fabrikalar ellerindeki stok vb durumuna göre zaman zaman araç donanımından daha fazla çıkışı olan kabloları kullanabiliyorlar. Sonradan araca birşey ilave ederken işe yarar tabi. Mesela airbag iptal tesisatı varsa (ki fordların nerdeyse tamamında vardır), iptal anahtarı ve iptal gösterge ışığı ile bunu aktive etmek mümkün. Ama zaten asıl maliyeti bu ilave edeceğiniz parçalar tutuyor.