Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Kullanım Tüyoları..

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Elle kapanır yav iyice bi ittiriver :D

kapanmıyor imkanı yok :D

• Yanıt 487
  • Görüntüleme 243,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mert Erçetin
    Mert Erçetin

Kapıların otomatik Kilitlenmesi Araca binilip kapılar kapatılır, Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz!, Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme u

• Alperen G.
    Alperen G.

keşke 9 kez takıp çıkartana kadar 1 kez takıp emniyetli şekilde gitseydiniz

• Bugün forumdan bir çok kişi aracından düşecek gibi...:)::)

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Biraz önce emniyet kemeri ikazını kökten kaldırdım, forumda biri anlatmıştı, her kimse ellerine sağlık.

Emniyet kemerini eski uyarısız aracımda bile sürekli takardım, bunda da 100 metre gidecek olsam bile takıyorum ancak o uyarıyı sevmiyorum.

Yanıtlama zamanı:

Biraz önce emniyet kemeri ikazını kökten kaldırdım, forumda biri anlatmıştı, her kimse ellerine sağlık.

Emniyet kemerini eski uyarısız aracımda bile sürekli takardım, bunda da 100 metre gidecek olsam bile takıyorum ancak o uyarıyı sevmiyorum.

ben bu uygulamadan tirsiyorum acikcasi. Ya airbag'ida iptal ediyorsa taksak bile devreye girmiyorsa. Bunu biri gercekten aciklarsa belki denerim. Cunki kemer kullanan biriyim. Sadece ses rahatsiz ediyor bazen. O yuzden bu sadece sesi iptal edip airbag veya farkli bir guvenlik ekipmanini devre disi birakmiyorsa ve bunu kanitlayabilecek bir merci varsa yaparim.
Yanıtlama zamanı:

Kemer kullanıyorsanız sesi duymuyor ve bu nedenle de rahatsız olmuyor olmanız gerekir. 

Yürümeden kemeri takar ve taktırırsanız ses çıkmaz, airbagler de ihtiyaç olduğunda çalışacak mı korkusu olmaz.

Yani çözüm oldukça basit.

Yanıtlama zamanı:

Yan tarafa oturan yolcular varya, inatla takmayanlar oluyor, dakikalarca din din din o sesi dinliyoruz.

O sesi kapatınca airbag kapanmıyordur bence, çünkü uyarı vermeyen araçlarınki açılıyor.

Bir de öyle bir şey olsaydı kitapçıkta mutlaka yazarlardı, önemsiz gördüğümüz çoğu konuda bol ünlemli bir şekilde ölüm, yaralanma vs tehlikesi diye yazmışlar.

Yanıtlama zamanı:

Yan tarafa oturan yolcular varya, inatla takmayanlar oluyor, dakikalarca din din din o sesi dinliyoruz.

O sesi kapatınca airbag kapanmıyordur bence, çünkü uyarı vermeyen araçlarınki açılıyor.

Bir de öyle bir şey olsaydı kitapçıkta mutlaka yazarlardı, önemsiz gördüğümüz çoğu konuda bol ünlemli bir şekilde ölüm, yaralanma vs tehlikesi diye yazmışlar.

Bu tip insanları ben arabama almıyorum, kaza yaparsam ve başına gelirse sorumlusu benken onun zeka azlığının ceremesini de çekmek istemiyorum.

Şimdiye kadar taktıramadığım olmadı, olursa da biner taksiye ya da otobüse öyle gider.

Yanıtlama zamanı:

Bu tip insanları ben arabama almıyorum

Hocam öğle arası oldu, birlikte arabaya binip yemeğe gidiyorsunuz, iş arkadaşınız, nasıl indireceğiz adamı, tabii ki sonuçta taktırıyoruz arabadakilerin baskısıyla.

Airbag konusunda içime kuşku düştü şimdi, o zaman şehir dışı yolculuk yaparken geri açmak en iyisi bu uyarıyı.

Yanıtlama zamanı:

Airbag konusunda içime kuşku düştü şimdi, o zaman şehir dışı yolculuk yaparken geri açmak en iyisi bu uyarıyı.

Euronacp testlerinin 64 km/h gibi şehir içinde sıkça çıkılabilecek bir hızda gerçekleştirildiğini biliyor muydunuz? 

Yanıtlama zamanı:

Tabii canım risk almaya ne gerek var, açılacak mı açılmayacak mı ?? Takıversin kemerini....

Yanıtlama zamanı:

Kemer ikazının nasıl yapıldığını anlatan iletinin linkini verirseniz airbag'in iptal olup olmadığına dair bir fikrimiz olur da iptal olması bence çok saçma bir şey.

EURO NCAP'ten haberdar olan ve az çok airbag'in çalışma prensiplerini bilen herkes de emniyet kemerinin airbag açılışındaki yararlarını az çok bilir. 

Benim gözlemlerime göre insanların en çok kaale aldığı nokta, araba herhangi bir yöne doğru ciddi şekilde savrulduğunda araçtaki diğer yolcuları ezecek olmaları. Bİzimki gibi perde airbag'leri olan araçlarda cama yapışırlarsa ne olur, koltuk deri ise ani fren sonrasında gelen airbag'in açıldığı çarpışmalarda kaymaları sonucu airbag onlara daha yakın mesafeden açılırsa ne olur ve benzeri 15-20 senaryoyu değerlendir(e)memeleri sinir bozucu.

En komik bulduğum nokta da araba kullanımımdan tırsan, bana güvenmeyen insanların bile önde ve arkada emniyet kemeri takmayı önemsememeleri.

Yanıtlama zamanı:

Kemer ikazının nasıl yapıldığını anlatan iletinin linkini verirseniz airbag'in iptal olup olmadığına dair bir fikrimiz olur da iptal olması bence çok saçma bir şey.

EURO NCAP'ten haberdar olan ve az çok airbag'in çalışma prensiplerini bilen herkes de emniyet kemerinin airbag açılışındaki yararlarını az çok bilir. 

Benim gözlemlerime göre insanların en çok kaale aldığı nokta, araba herhangi bir yöne doğru ciddi şekilde savrulduğunda araçtaki diğer yolcuları ezecek olmaları. Bİzimki gibi perde airbag'leri olan araçlarda cama yapışırlarsa ne olur, koltuk deri ise ani fren sonrasında gelen airbag'in açıldığı çarpışmalarda kaymaları sonucu airbag onlara daha yakın mesafeden açılırsa ne olur ve benzeri 15-20 senaryoyu değerlendir(e)memeleri sinir bozucu.

En komik bulduğum nokta da araba kullanımımdan tırsan, bana güvenmeyen insanların bile önde ve arkada emniyet kemeri takmayı önemsememeleri.

Uyarıyı kapatmanın anlattığı linki bulamadım şimdi ancak ben yazayım.

-kontağı aç

-ışıklar sönsün

-emniyet kemerini 3 kez tak, çıkart

-dörtlüleri yak, söndür

-emniyet kemerini 3 kez tak, çıkart

-emniyet kemeri resmi yanıp sönecek ve 7 saniye sonra kaybolacak

-emniyet kemerini 1 kez tak, çıkart

Bu şekilde yapınca kapanıyor, bir daha bu şekilde yapınca geri ötüyor.

Bu arada Focus kullanıp kitabında aynen şöyle diyor;

Araç hareket halindeyken sürücü veya ön yolcu emniyet kemerinin çıkarılması durumunda da uyarı lambası yanacaktır. Sesli uyarı ve uyarı lambası dört dakika sonra devre dışı kalır.

Yine; emniyet kemeri uyarısını kapatmak için yetkili servise başvurunuz diyor. Uyarı kapatıldığında hava yastıklarının iptal olacağından hiç bahsetmemiş.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.