Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368186 Hukumet yetkilileri 2030 yilinda tamamen bitireceklerini soylemisler. http://www.log.com.tr/almanya-tarih-verdi-benzinli-otomobiller-resmen-yasaklaniyor/ http://www.theglobeandmail.com/globe-drive/news/industry-news/all-cars-in-germany-need-to-be-emissions-free-by-2030-official-says/article30446032/ Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368193 Direkt bitireceklerini söylememişler de 80-95% karbondioksit salınımı azaltma hedefimize ulaşmayı mümkün kılmak için bu gerekiyor demişler diye anladım ben. Bir de tut ki arabaları hallettin, tırları filan nasıl elektrikli yapacaksın? toplu ulaşım ve taşımayı elektriğe elektrikli trenlerle filan halletmedikleri sürece o iş yaş bence. Tabi gerçekse 2025-2029 arası benzinli dizel alıp alıp kenara koymak lazım, baya değerlenir Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368195 'All new cars registered' Makyajlıya makyajlıya sunarlar benzinlileri, zaten ne kadar gelişecekler artık Küçülecek yer kalmadı. Bi zahmet daha yenileri de farklı olsun. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368197 Düşük emisyon (hybrid araçlar) belki, ama sıfır emisyonun 2030'da standart olması pek de mümkün görünmüyor. Euro 6'yı bile uzatmalı devreye aldılar. 2030'a ancak Euro 7 gelir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368200 2010 yılında benzeri kararları 2020 için söylüyorlardı. Revize edip 2030 a ötelemişler gibi... Fakat bilinç konusunda çok ileriler, Hannover yakınlarında otoyolda kaza olduğu için beklerken arabam çalışıyordu bir amca yanaşıp "lütfen aracınızı stop edin ormanı kirletiyorsunuz" dedi. (Aşırı süratli sürüş sonrası turboyu dinlendiriyordum.) Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl Yazar comment_368201 1 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu said: 2010 yılında benzeri kararları 2020 için söylüyorlardı. Revize edip 2030 a ötelemişler gibi... Fakat bilinç konusunda çok ileriler, Hannover yakınlarında otoyolda kaza olduğu için beklerken arabam çalışıyordu bir amca yanaşıp "lütfen aracınızı stop edin ormanı kirletiyorsunuz" dedi. (Aşırı süratli sürüş sonrası turboyu dinlendiriyordum.) O bence sana kil olmus Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368204 Bunlar boş şeyler. 30 yıl evvel petrolün 30-40 yıl ömrü kaldı deniyordu 30 yıl geçti aynı laflar tekrarlanıyor. Şayet yeni bir enerji çeşidi bulunmazsa yada pil teknolojisinde süper bir gelişme olmazsa petrole devam. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368205 11 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu said: 2010 yılında benzeri kararları 2020 için söylüyorlardı. Revize edip 2030 a ötelemişler gibi... Fakat bilinç konusunda çok ileriler, Hannover yakınlarında otoyolda kaza olduğu için beklerken arabam çalışıyordu bir amca yanaşıp "lütfen aracınızı stop edin ormanı kirletiyorsunuz" dedi. (Aşırı süratli sürüş sonrası turboyu dinlendiriyordum.) Aynısı haydelbergde benim de başıma geldi (tahminen aynısı ) Kapalı garajda navigasyonu ayarlamaya çalışıyoruz, haliylen arabada çalışıyor. Bizde beceremedik bir türlü giriş yapmayı, iş uzadı. Yaşlıca bir amca geldi, Almanca bir şeyler saydı durdu. Bizde kapattık kontağı, sonra gitti Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368231 2005te cmaxi alırken, bi kaç sene daha bekleyin hibritler yaygınlaşacak diyenler olmuştu Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368246 4 saat önce, Murat Kavuk said: Aynısı haydelbergde benim de başıma geldi (tahminen aynısı ) Kapalı garajda navigasyonu ayarlamaya çalışıyoruz, haliylen arabada çalışıyor. Bizde beceremedik bir türlü giriş yapmayı, iş uzadı. Yaşlıca bir amca geldi, Almanca bir şeyler saydı durdu. Bizde kapattık kontağı, sonra gitti Aynı yaşlı amca olabilir Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368252 Almanya'da da emekli albay amcalar var diyorsunuz yani, biraz daha çevreciler sanki bizimkilere göre Hibritler yaygınlaşıyor da ne kadar tercih ediliyorlar merak ediyorum. Geçen esenboğa borusanda X5 hybrid vardı, 2.0 245'lik motorla 500 küsür bin liraydı. Bence i3 benzeri araçlar daha yaygınlaşmalı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 16, 201610 yıl comment_368279 başlık vardı belkide.. norveç te yasaklanıyor zaten 2023 den sonra ve şu anda satılan arabaların 3 te 1 elektrikli imiş norveç te.. almanya 2030 demiş bu bizde 2050 den önce olmaz.. yaşarsak o yaşta zaten araba kullanacak dermanımız kalmaz.. hem turbo hem hybrid 125-175 bg bandında arabalar yapsalarda binsek ama, görüntü nafile.. bundan sonra fabrika değerleri değil gerçek tüketim değerleri verilecek dendi..euro 3 e 5 e dönülmüş olur sanırım ha sis euro 6 motor 5 lt yakarken, bir düzenleme ile 7 lt yakan artık euro 6 derseniz sıkıntı olmaz, kelime oyunları ile. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 201610 yıl comment_368452 Kanımca petrolün daha 400-500 yıl gibi bir ömrü var gibi... Çünkü, gerek elektriğin depolanması ve gelişmiş şarj teknolojisi ile ilgili çalışmaların yavaşlığı; gerek içten yanmalı motorların her geçen gün biraz daha gelişmesi ve otomobil devlerinin bu motorlar için korkunç yatırımlar ve arge masrafları yapmaları ve gerekse de petrol yüzünden bitmeyen savaşlar bana bunu düşündürüyor. Gerçekten petrolün 30-40 yıl ömrü kalmış olsa dünya çok daha telaşlı ve kaygılı olmaz mıydı? Ulaşım araçlarını bir kenara bıraksak bile hayatımızın her alanına girmiş olan plastik de petrolden elde edilmiyor mu? İçten yanmalı motorun alternatifi elektrikli motor ama plastiğin alternatifi ne olabilir? Plastiksiz bir dünya hayal edemiyorum. Uçaklar ne olacak peki? Petrol bitince hava trafiği de bitecek. Hülasa; (bence) petrolün ömrü söylenenlerden çok daha uzun. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın