Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Değişen Debriyajdan Koku Gelmesi


Erdem Salcan

Önerilen Mesajlar

Herkese merhaba,

 

Forumdaki arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var.

 

2012 model dizel c max imiz var.

 

2 hafta önce 75000 km deki bu aracı periyodik bakım için yetkili servise götürdük. debriyaj balatası yokuşlarda kaçırıyordu, hatta son zamanlarda aracı kaydırdığımda arkamdakine vurmamak için biraz zorladım ve araçtan yoğun bir koku gelmişti. işte bu nedenle servise debriyajı da kontrol etmelerini söyledim. <onlar da baskı balata ve bilyanın takım halinde değişmesi gerektiğini söylediler.

 

Neyse değişim gerçekleşti. Aldım aracı eve getirdim. bizim evin oraları biraz yokuş ama aşırı da bir yokuş değil. ilk kez parketttiğim yerden çıkarmaya çalıştığım da aracı çok hafif zorlamak zorunda kalıyorum. hatta el freni ile kalkıyorum. fakat bu durumlarda kaputun altından eskisi kadar yoğun olmayan ve hemen geçen fakat aracın içinden de duyulan bir plastik yanık kokusu gibi bir koku alıyorum. koku hemen dağılıyor...

 

Ford müşteri hizmetleri aracılığı ile yetkili serviste kontrol yaptırdım. herhengi bir sorun olmadığını söylediler. fakat eski balatanın yanmış olması nedeniyle o bölgede ısınmadan kaynaklı böyle bir kokunun bir müddet daha devam edebileceğini zamanla geçeceğini söylediler.

 

henüz 250 km falan oldu değişimden sonra, ama hala kokuyu almaya devam ediyorum. 

 

sizlerin bu konudaki görüşleri son derece önemli....

 

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşlem Edirnekapı'daki Ford Kar Yetkili Servisi'nde yapıldı. 75000 periyodik bakım, fren balataları değişimi, ön salıncaklar ve tabla değişimi toplam 3550 tl ödedim. debriyaj yaklaşık 2600 tl civarında tuttu

debriyaj balata değişimi de 3550 ye dahil

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Volantsız fiyat 2600 TL bana yüksek geldi.

Üstad @Kaan Yagizer abimiz bizi aydınlatır, hem koku hem fiyat hususunda.

7 dakika önce, Erdem Salcan said:

Henüz volanta zarar gelmemiş dediler değiştirmemişler...

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşte yetkili servis, c max ve focuslarda rakamların diğer modellere göre biraz daha yüksek olduğunu söylediler...herhalde pazarlama stratejisi...bilemiyorum

şimdi faturaya bir baktım debriyaj için toplam 1835 ödemişim, bayi ve lifecard falan indirimleri yaptılar diye biliyorum .... 2600 dedikleri volanlı ve indirimsiz rakam galiba

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 dakika önce, Murat Kavuk said:

Bir arkadaşın sıfır aldığı bir araçta benzer bir sorun vardı. Sonra zamanla geçti. Belki alışma süreci gibi bir şey vardır.

Çok dik değil ise aslında el frenine ihtiyaç olmaması gerekir.

 

Ben de onun için Hill holder sordum.

Bence el frenine ihtiyaç yok, en azından ben kullanmıyorum. Çok dik yokuşta bile hill holder ile biraz ara gaz verip besleyerek kalkıyorum.

Ne yapalım C-Max böyle :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, Gürkan Çakıroğlu said:

Ben de onun için Hill holder sordum.

Bence el frenine ihtiyaç yok, en azından ben kullanmıyorum. Çok dik yokuşta bile hill holder ile biraz ara gaz verip besleyerek kalkıyorum.

Ne yapalım C-Max böyle :)

 

Ben de sadece memlekette, bir iki defa korkudan kullandım. Çok dik beton yollar var. Kalkışta araç patinaj yapacağım diye gaz kesiyor, sonra da stop ediyor ve hoop, kayıyoruz :) Belki biraz daha tecrübe etsem alışırım da yine de bizim gibi asfalt insanı için zor yollar. TCS'yi kapatmak gerekiyor sanırım ama ford onun için düğme koymamış. Yol bilgisayarının bilmem neresine koymuş..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok emin değilim ama, bence bu kokunun iki sebebi olabilir. (Tamamen tahmin)

1- Eski debriyaj balatası yandığı için o bölgeye yoğun koku ve hatta balata tozu (Debriyaj balata tozunu ben uydurmuş olabilirim.) bırakmış, yeni takılan debriyajda da aracınız yokuşta kalkarken yarım debriyaj halindeyken bir taraftan yeni olmasının da etkisiyle hem sıyırıyor, kendisi koku çıkartıyor, hem de o ısıyla oradaki yoğun kokuyu ve debriyaj balatası tozunu da ısıtarak ortaya yeni ama eskisinden daha az bir koku çıkartıyor. 

 

2-Debriyaj balatanızı olması gerektiğinden daha ağır şartlarda kullanıyor olabilirsiniz. Anlatımınıza göre yokuşta ilk kalkışta hill holder bıraktığında araba geri kaçıyor diyorsunuz. Buradan benim anladığım oldukça dik bir yokuştan yola çıkıyorsunuz. 

Ben olsam ilk arabayı kaldırmaya çalıştığım andan itibaren arabanın hafiften yürümeye başladığı anda hatta tekerlerin bir kaç cm dönmesiyle debriyajı tamamen bırakırdım. Siz de böyle yapıyorsanız belki de gerçekten sorun yoktur. Ama 250 km de geçmesi gerekirdi, özellikle bu 250 km full şehir dışı değilse...

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Siz egerki araci duzgun kullandiginizi dusnuyorsaniz volant bu degisim sirasinda ya degismeliydi ya da tornada temizlenmeliydi. 2600 TL ye arabanin debriyaj seti degismez. Egerki boyle bir fiyat ciktiysa neden yaptirdiniz orada anlamis degilim. Paraniz cok herhalde.

750 TL disarda orjinal debriyaj seti, hadi cok cok verdiniz serviste taktirdiniz 400TL iscilik 40TL tornaci. 1200TL ye cikmaniz lazimdi bu isin icinden.

 

 

950 TL ye serviste balatalar on salincaklar ve tablayi degistirme imkaniniz pek yok.

On balatalara 400 kusur istiyorlardi zamaninda 550TL ye salincak ve tablalar cok zor.

Sizin hesapta bir yanlis var.

 

 

Ha yinede bunlari gayet ucuza alip patir kutur degistirip bu isi icinden cikabilirmissiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

koku hakkında yazışarak anlaşmak zor, debriyajdan bahsettiğimize göre + araç yokuşta zorlandığında duyuluyor ise (ve deyanık bir şey gibi kokuyorsa) paramı debriyaj balatasına yatırırdım.

 

2012 C-Max'ın baskı + bilya'sı 1,126TL ve de balatası 253TL (ViN numarası ile kesin tespit'de yarar var) yani toplam 1,379TL + KDV 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.