Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cesur Şitil

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cesur Şitil Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Gaziantep
  • Arabam:
    ‘11 Focus2 1.6 Tdci Titanium
  • Meslek:
    İhracat satış
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Cesur Şitil's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Aynen bende geçen hafta bu ürünü ve aynı markanın karter temizleyicisini aldım. Temmuzda deneyecez bakalım.
  2. Nazik (!) cevabınız için teşekkür ederim. Kullandığım ürünü sektörde kime sorsam bu araç için en iyisi olduğunu ilettiği için kullanıyorum. Bende zaten bu durumu araştırırken bu noktayı farkettiğim için bu platformda yardım istemeye karar vermiştim.
  3. Cevabınız için teşekkür ederim @Yakup Çağatay . Sanırım soruyu eksik sordum. Luqiu moly markasının hangi 5w-30 ürününü kullanmalıyım? olacaktı. Çünkü aynı viskositeden birkaç tane ürün var resmi web sitesinde.
  4. Merhabalar focus mk2 2011 model 1,6 tdci aracım için aldığımdan beri ( 4 defa ) sürekli mobil 1 5w-30 esp ( dpf için ) yeşil renkli ambalajı olan ürünü kullanıyorum. Memnunum aslında fakat liqui moly markasını denemek istiyorum bu sene temmuzdaki değişimde. Bu marka ile ilgili yorumlarınızı dinlemek isterim. Hangi ürünü kullanmalıyım? Yardımcı oluraanız sevinirim
  5. Enjektörlerin yağ sorunu için yaklşık 350 tl bir masraf oldu. 200 tl pompacıya verdim enjektörlerin temizliği ve ayarı için. 150 tl de keçesi,pulu, plastik aksamları vs ve üst kapak contası için verdim. O bölge açılınca mutlaka üst kapak contası da yenilenmeliymiş. İşçilik ne kadar tutuyor bilmiyorum. Ben başka işlerde yaptırdığım için toplu vermiştim. Ama arabanın çekişi , vites aralığı harika oldu.
  6. Merhabalar, Aracım focus 1.6 tdci mk2 2011 model titanium. bir kaç aydır yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşmak istiyorum. Kaputu açtığımda pis bir koku ve gelen farklı bir ses vardı. Her zamanki Özel servise gittim ustam enjektörlerin dibinden kaçırdığını söyledi. Bu kokunun , dumanın ve kaloriferi açınca içeri gelen kokunun sebebinin bu olduğunu belirtti. Ne yapılması gerekiyorsa yapmasını ilettim . Enjektörlerin resmini aşağıda paylaşıyorum. Dibindeki pullar keçeler vs hepsi yenilendi ve pompacıya ayara gitti sökülmüşken. Bı süreçte herşey normal seyrinde ilerledi. Hatta işlem bittikten sonra arabanın performansı baya iyileşti. En çok fark edilen nokta ise vites aralıklarının kısalması. Ertesi gün yine duman ve pis koku hissettim kaputu açımca tekrar gittim servise enjektörlerin montajı sonrasında temizlik esnasında biraz yağ kalmış diplerde halen o da motor ısınınca dumamn ve koku yapmakta ve temizlendi denildi. Fakat halen malum kış günğnde buğuyu önlemek için kaloriferi açıyıruz ve yine aynı pis bir egsoz kokusu geliyor. Uzun bir süre sonra çok hissedilir olmuyor ama arabamın içine egsoz kokusu sinmiş durumda. Bu sorunla karşılaşıp çözen oldu mu ? Beya çözüm önerisi olan arkadaşların tavsiyesini almaktan mutluluk duyarım.
  7. İşin ehli bir egsozcu abimiz ile tanıştım. Dof içindeki filtreyi değiştirdi( normalde kimse uğraşmıyor, böyle bir şey söz konusu değil diyor) ve sonradan fark basınç sensörü değişti. Çok şükür şimdilik sorun çözüldü.
  8. @Serkan Karakoca ekran görüntüsünü atıyorum
  9. Arıza kodu P0244A idi bugün fark basınç sensörünü değiştik yenisi ile biraz kullandık bu seferde P0244B hata kodunu veriyor.
  10. Üstteki sensör yerinden LIQUI MOLY marka kimyasalı döktü tamircim ve rejenerasyon yaptırdı pc den.
  11. Teşekkür ederim. @Serkan KarakocaTekrar bir kontrol ettireyim.
  12. Merhaba DPF temizliği yapıldı fakat makinede değil. Resimleri iletiyorum. Zaten ilk işimiz buydu.
  13. Direksiyon merkezinden gelen tiz ses sağ ön farın altında sanırım yeri. Sıkıntı etmeyin derim
  14. Merhabalar, aracım yaklaşık 1 aydır sürekli arıza ışığı yakıyor. İşe dpf temizliği ile başladık sonra egzoz ısı sensörleri değişimi ile devam ettik fakat halen arıza ışığı bir kaç gün yanıyor sonra sönüyor tekrar yanıyor. Sisteme bağladıklarında hep bu dpf ve egzoz ile ilgili arıza çıktığını anlıyoruz. Kodlar aklımda kalmadı pek. Ayrıca etkilimidir bilmiyorum ama bunun yanı sıra enjektörleri dibinden duman geliyordu keçeler pullar ve genel bakımları yapıldı. Arabanın performansında baya bir iyileşme oldu ( vites uyarı okunun yanma süresi kısaldı ve serileşti araba) fakat motor arıza ışığı yine yandı. Tamircim çevresi ile bu yapılanları paylaştığında herkes beyinde veya ekektronik tesisatta bir sıkıntı olduğunu söylüyormuş. Birde beyinciye gidecek yakın zamanda ama maliyetten çok korkuyorum. Bu sorunları yaşamış birileri var mı? Veya fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.