Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alim Osman

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alim Osman Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    10 Focus 1.6 Trend X
  • Meslek:
    Tekniker
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Alim Osman's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Bu işlerden pek anlamasamda usta araca el pompası gibi bir aletle yağ takviyesi yaptı ve içerden başka birine yanlış görmediysem debriyaja bastırıp çektirdi.
  2. Peki bu titreme neden yapar bilginiz varmı tekrar rot mu yaptırmam gereklidir. Birde stop etmenin balata ile ilgisi yoktur deniyor acaba lpg olduğu için sibop yakma olayı olabilirmi.
  3. İlginiz için teşekkür ederim bende bir terslik olduğunu düşünüyorum. 4 nolu sıkıntı ise parça değiştikten sonra Rot ayarı yapıldı bende anlam veremiyorum gidip göstermem gerekecek gibi.
  4. Öncelikle herkese Merhaba, Aracım 2010 focus yaklaşık 2 hafta önce aracımın baskı balatasını değiştirdim. Eski balatam baya bitmiş durumdaydı ve debriyaj artık sonda kavrıyordu. Değişimden sonra debriyajda baya bir yumuşama oldu. Fakat aynı oranda gaz sanki daha ağır kavrama yapmaya başladı. Ayrıca aşağıdaki sorunlar çıkmaya başladı bunlar normal mi acaba; 1-Balatadan özellikle geri viteste koku geliyor.(Yaklaşık yeni balata ile 250 km yol yaptım) 2-İlk kalkış sırasında sanki araçta kavrama olmuyor. 3-Araç rölantide stop etti.(1kere yasadım) 4-120 den sonra direksiyon titreme yapıyor. Ben bu konulara yabancı olduğum için merak ettiğim bunların balat ile bir ilgisi varmıdır. Yani yaptırdığım yere götürüp tekrar baktırmam gerekli mi yoksa henüz alışma sürecindemiyim. Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkürler....
  5. Çok tşk ederim fiyat için erol otomotive mesaj attım. --1 dakika sonra eklendi-- Bende öyle tahmin ettim çok sağolun... --3 dakika sonra eklendi-- Araç şuanda 95 binde triger set değişimini yaptım aynı anda yaptırmak istedim fakat servis 1700 tl fiyat isteyince vazgeçmiştim.Şimdi araba iyice yorulduğu için değiştirmeye karar verdim.900-1000 tl arası fiyat aldım bursada bir servisten.
  6. Merhaba, Aracımla ilgili bir sorunum var. Malum bu konularada baya yabacıyım. Araç hareket halinde iken özellikle yokuş çıkarken devir yükseliyor fakat hız aynı oranda yükselmiyor. Benim sorum araçın lpgli olması buna bir etkenmidir. Birde baskı balatanın bittiği zaman yapabilirmis. Baskı balata için hangi marka almam gerek. Birde rulmanlı rulmansız diye ayrım varmı. Tşk...
  7. Aynen ole çünkü servise girmeden önce kayıs yerinde ve hiç eksilme yada yıpranma yoktu. Onlarda zaten ole birşsey bana dönmelerini söyledim olsa illaki aradır. Birde benim farlarım yerine oturmamış acaba buji yada tirger değişiminde mi söktüler ve takmadılar.
  8. Anladım çok tşk ederim ben bunun triger seti ile berbar değiştiğini tahmin ediyordum. O yüzden servise suçu attım biraz çekici götürsün baksınlar bakalım.
  9. Yani değişim söz konusu değil mi ben trigerle berbaer değişin dedim araç servisten cıkınca bu hale geldi. --2 dakika sonra eklendi-- Serdar bey araç servise giderken bu halde değildi kayış ordan çıkınca bu hale geldi aradım çekici gönderiyorlar ama benim merak ettiğim değişim yapıldımı bu parçaya yukarıda farklı isimler yazıyor çünkü.
  10. Serdar bey peki bunu triger değişimi sırasında servisin değiştirmesi gereklimidir. Yani servis acaba bunu değiştiğimi servisin değişimi listesi aşağıdaki fotoda mevcuttur.
  11. Serviste v kayisi eksantrik kayis devirdayim bujiler balatlar degisti bende ona anlam veremdim birde basima böle işler gelmesin diye orjinal Ford servisine götürdüm.hafta sonu oldugu icin servisle gorusemedim yarini bekliyorum bakalim.
  12. Merhaba sonunda yaptirmak istedigim fakat baya zamandir bekledigim triger degisiminu Ford Bursa Senturkler servisinde yaptiridim.fakat araçta suanda v kayisi oldugunu tahmjn ettigim parcanin bir kisminin koptugunu farkettim.Aracin bakimdan ciktigina daha yeni 2 gun oldu ve 100 km yol anca yaptim.Resimlerini ekledigim parca zedelendi ve bende ondan sonra aracı hareket ettirmedim.Servis bunu degistimek zorunda mi? Ayrica aracın sag farı servisten sonra yanmiyor.bunun triger degisimi ile ilgisi varmidir.
  13. Merhaba,

     

    Focus 2010 benzin aracım için,

    Triger Seti,

    V Kayışı Seti

    Devirdaim pompası almak istiyorum fiyat nedir.

    1. ER-OL Otomotiv

      ER-OL Otomotiv

      Triger seti 120 tl dayco

      V kayış seti 120 tl dayco

      Devirdaim dolz 85, orjinal 165 fiyatlar kdv dahildir.

  14. Tşk... @ER-OL Otomotiv fiyat almayı düşünüyorum.Bursada oturuyorum değişim için 1 usta buldum oda biraz yğun olduğu için ay sonu gibi almak istiyorum.Formda okuduğum kadarıyla Dayco marka baya tercih ediliyor.Sizin marka konusunda tavsiyeniz varmıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.