Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

C-max 2013 Kamera Procesi


Murat Kav.

Önerilen Mesajlar

5 dakika önce, Özer Aksu said:

Allegro.pl sitesinden 800 zlt yaklaşık 600 tl gibi bir rakama aldım . Gümrük takılmadan umarım bana ulaşır .resim aldığım ürüne ait

Bozulmuşturki bu teyp. Yamurda gezintiye çıkartmış amca sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 dakika önce, Özer Aksu said:

Allegro.pl sitesinden 800 zlt yaklaşık 600 tl gibi bir rakama aldım . Gümrük takılmadan umarım bana ulaşır .resim aldığım ürüne ait 46080e4c4749ca4de60ce75d83ac823b.jpg

Allegrodakilerle nasıl anlaştın ? 

Neyle ödedin ? 

Direk Türkiyeye yollamayı kabul ettiler mi ?

Kargo ne kadar tuttu ? 

Falçatasız gelmesini umarım :)

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Adamlar Lehçe biliyor polonyalilar bu görüştüğüm adam az da olsa ingilizcesi ile kabul etti. Kargo için 120 zlt yaklaşık 90 tl gibi bir rakam istedi kabul ettim . Bugün kargoyla verecek ödemeyi paypal istedim hesabım yok deyip kabul etmedi. Allgronun PayU denen paypal benzeri bir ödeme sistemi var oraya yatırdım bana ulaştığında onay vermem durumunda satıcı hesabina aktarılıyor oldukça güvenli. Gümrüge takılmazsa bana baya ucuza mal olmuş olacak. Sadece ekran için 500 800 isteyen var kim ne tutturursa komple set için 1600 1800 gibi rakamlar istiyorlar tr de . Karaborsa yani

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On ‎6‎.‎03‎.‎2016 at 20:34, Murat Kavuk said:

Bir de hd gündüz resmi koyayım. Ben buradaki beyaz çizgiler teker izi diye düşünürdüm. Öyle değilmiş, aracın en geniş bölümünü (aynaları) temsil ediyormuş.

 

Bir de elde kalan çıtamız vardı. Bu çıtalar hakkında pek bilinmeyen bir bilgi vereyim. Focusta da böylemi bilmiyorum ama, c-maxda kamera montajı için gerekli delik yeri, hatta kamera montajında kullanılan parçanın yapışacağı alan, açık bir şekilde çizili imiş (çıtayı yıkayınca ortaya çıktı :) ).

Ben de ziyan olmasın dedim. Elime uygun kesici bir makine geçince çıkma çıtaya kamera deliği açtım. Elimdeki montaj çıtasını da yerine yapıştırdım. Sadece köşeler biraz daha keskin oldu benim kamera deliği çalışmasında, orjinalin yuvarlaklığı tam yakalayamadım, ama yine de güzel oldu. Kamera takılırsa düzgün çalışır..

 

 

 

IMG_2470.JPG

eski 02.JPG

eski 01.JPG

çok kıskandım bende istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

19 dakika önce, irfanhasra said:

çok kıskandım bende istiyorum.

 

Denk gelirse bir şeyler yapacağız ama pek giden gelen yok maalesef.

 

C-max'ın kamera programı, focus'un bir level altı. Focustaki sabit cızgılar c-max'da yok. Şart değil ama olsa daha iyi olurmuş :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
On 11.01.2016 at 16:40, Murat Kavuk said:

Bu da ekran arkası için eksik olan kablomuzun resmi. Tee Çinden geldi .. Somunları Cuma günü servise sordum, daha gelmemiş. En az bir hafta daha sürer dedi arkadaş. Keşke servis yerine dingiltereden ya da Almanyadan sipariş geçseymişim. Fazla uzattık, sıkıldım biraz, beklemeye devam ..

 

 

kablo kamera.jpg

Bu kablo tam olarak nereye denk geliyor? takıldığı yerde tesisat hazırmıydı. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 saat önce, Özer Aksu said:

Bu kablo tam olarak nereye denk geliyor? takıldığı yerde tesisat hazırmıydı. 

 

Resimde işaretledim. Ayak hizasından ekrana uzanan kablo. Bu kablo panel tesisatı (14401) içimde geliyor normalde.

Bende tesisatın "t"si bile yoktu. Cimri ford, bu adamın bir gün kamera takacağı tutar, şunun soketlerini hiç değilse koyayım dememiş :)  Herşeyi sıfırdan çektik. Neyseki polonyadan tesisat almıştık, işimi çok kolaylaştırdı. Bir tek bu, ekrana giriş kablosu eksikti onu da çinden getirttim.

 

Focus'un tesisatı tamamen farklı ama, sadece ekran girişleri ortak görünüyor. Yani kablonun diğer ucu nasıldır bilmiyorum. Bir de son seri ekranların arka girişleri de farklı, "fakra hsd" diye adlandırılan bir giriş var (c-max'ın kamera ve modül girişlerinde kullanılan girişin aynısı).

 

Eğer eksikse böyle bir kablo alabilirsin. Çin uzak dersen, Avrupalı alternatifler var, biraz daha pahalı. Mesela şu kablo da aynı işi yapıyor:

http://www.ebay.co.uk/itm/Antennen-Verlangerung-FAKRA-Winkelbuchse-Stecker-1m-TYP-Z-Antennenkabel-Kabel-/110917702632?hash=item19d335d3e8:m:mLZqV8dJ1L10DTnhjisdZRg

kablo.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, Özer Aksu said:

@Serkan Karakoca focusta kullandığın fakra soketi yeri hazirmiydi ne tür bir fakra soket kullandın. Ve bi soketin ekrandan önce takılan kısmı tam olarak Nerede gps soketinin yanında mi tam olarak 

 

Serkan daha önce yazmıştı, doğrudan gps anteninin soketini kullanmışlar (mavi soket, her yerde bulmak daha kolay). Demekki onda da bu kablo yokmuş. Kamera girişi kehribar rengi.

 

Onlar bu eksik kabloyu şu şekilde çözdüler sanırım; mavi fakra soketi buldular, modüle kadar koaks kablo ile gittiler. Ekranın kamera girişinde mavi soketin girişini engelleyen çıkıntıyı falçata ile kaldırdılar. Sen de aynısını yapabilirsin. Yada ekrana giriş için "fakra I" ya da "fakra Z" soket bulabilirsin.

 

Bu resmi daha önce koymuş muydum? Yararlı olabilir. Bu sistemin teoride TMC desteği var. Ama bunun için ilave kablolar lazım. Bende de hepsi var, ama bir türlü montajını yapamadık. Dur bakalım ufak bir projem daha var, onda deneyebilir miyiz..

 

 

 

baglantilar.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.