Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Volkan G.

Üye
  • Toplam İleti

    232
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Volkan G. tarafından yazılan her şey

  1. Volkan G.

    Mondeo'ya Geçmeden Önce.

    Genişlik olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum. Size ekstradan konfor, yakıt, güvenlik ve prestij konusunda da ciddi avantaj sağlar. İçi tamamen siyah olduğu için biraz dar ve düşük kalite algısı yaratır ama bu sadece algıdır. Gemi gibi, tren gibi gider. Kullanınca rafine bir kalite algısı hissedersiniz. Ani hızlanma konusunda iddialı değildir. Ama bir defa hızını aldı mı jilet gibi gider, yağ gibi akar.
  2. İnşallah Serkan Bey, teşekkür ederim Bu yeni modele bayıldı kendisi. RS tarzı seviyor, kısmet bakalım --6 dakika sonra eklendi-- Ford'un Türk tasarımcısı Murat Güler, bir röportajında Fiesta için "çok başarılı ve tutulan bir araç olduğunu, İngilizlerin 'never change a winning team' özlü sözünü dikkate alarak, köklü değişiklikler yapmayı düşünmediklerini" söylemişti. --6 dakika sonra eklendi--
  3. Eşime, 2004 fiestasını satıp 2011 - 2012 model başka araçları almayı önerdim ve araç bakmaya gittik. Diğer araçlara bindiğinde, kendi arabasının bu arabalardan çok daha kaliteli, tok ve güven veren bir araç olduğunu söyledi ve arabasını değiştirmedi. "Alırsam yine fiesta alırım, benim arabam iyiymiş, bunlar ne böyle" dedi. Şimdi para biriktiriyor sıfır fiesta için
  4. Benim hanım da evde hiç sermez, sevmez örtü örtmeyi. Ama arabada ilk iş kılıf yaptırdı bana
  5. En kullanışlı kılıf "kumaş kılıf" olur Mustafa Bey. Hava yastıkları koltuk içinde diye biliyorum evet. --3 dakika sonra eklendi-- Yok hayır ,kumaşlar kötü olduğu için değil Yakup Bey. Tam tersi, çok güzeller. Ancak çocuklar malum. Bazen iyi kirletiyorlar.
  6. Daha önce deri koltuklu kiralık araç kullanmıştım bir ay kadar. Yazın sıcak kışın soğuk oluyor. Gerçekten çok da kullanışlı değil bence. Süet için de çok toz tutar diyor kılıfçılar, çocuklu ailelere tavsiye etmiyorlar. İkinci linkteki firma, parçalı deri + kumaş olarak da yapıyor. İmkan varsa değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Olmaz ise, ilk linkteki firmanın ürünü orta kalite, korumaya yardımcı oluyor. Görsel olarak da idare eder, iyi bir montajla fena durmuyor. Üçüncü olarak size İlker Usta'yı önereceğim. Bu işin piridir. Kalıbı kendi alıyor, üretimi ve montajı kendi yapıyor. Deri ile kesinlikle çalışmıyor. Çok güzel, toz tutmayan, kolay kirlenmeyen, oldukça kaliteli ve şık duran bir kumaş türü kullanıyor. Montajını da kitap gibi yapıyor. Orijinal kılıftan ayırt edemezsiniz. Fiyatı da oldukça uygun. Ben önceki arabama yaptırmıştım. Elinde kalıp varsa, randevu alıp bir saat içinde çok güzel bir sonuca ulaşabilirsiniz. Mondeo için geçen sene sorduğumda, elinde kalıp olmadığını söylemişti. Bu durumda, kalıp alması için arabayı bir tam gün orada bırakmak gerekiyor. Zamanınız varsa buna değeceğine emin olabilirsiniz. İlker usta için: http://www.dosemecioglu.com.tr/ Volvo'ya yaptığı kılıf:
  7. Bej renk kullanışlı değilse, en azından gri renk olabilir:
  8. Mondeo MK5 yeni olduğu için kılıf bulmak zor oluyor biraz. Halâ yaygın üretim yok. Mondeo MK5 için özel kalıpla kılıf üreten iki firma bulunuyor. Reklama girmezse adreslerini vermek istiyorum. Kendi belirlediğiniz renk ve tasarımda uygun fiyatlı kumaş kılıf için: https://www.otomakilif.com (Ben buradan aldım, kendim montaj yaptım) Yine kendi belirlediğiniz renk ve tasarımda biraz daha pahalı deri ve süet kılıflar için: https://www.otomstore.com (Aklımda kalmadı değil, bej renginden yaptırmayı düşünüyorum, hem arabanın içini daha ferah ve zengin gösterir )
  9. Volkan G.

    Tesla Model 3

    Elon Musk böyle yaparak Mars programına atıfta bulunmuş da olabilir mi diye düşünüyorum Belki bir tanesini Mars'a göndermeyi düşünüyordur. Gelecek nesillere mesaj falan
  10. Bu sedan modelde mümkünse farklı ölçekler için fiyat bilgisi verebilir misiniz Onur Bey?
  11. Teşekkür ederim Gürkan Bey Fatma Hanım, Mustafa Bey ve forum sayesinde, canımın sıkıntısı biraz da olsa azaldı ?
  12. Bugün Ankara Ford Başer' servise gittim. Gökhan Bey'in yerine Fatma Hanım bakıyor. Fatma Hanım'a sorunu ilettim. Ustalar, lastik basınç sensörünü söktüler ve "sensörün plastik kabının lastik sökme takma işlemi sırasında kırıldığını ve japon yapıştırıcısı ile yapıştırıldığını" söylediler. Sensör bu şekilde 1000 km kadar çalışmış, sonra yapıştırılan yer açılmış ve içindeki elektronik devre bozulmuş. Sensörü aldım ve gerçekten öyle olduğunu görünce çok şaşırdım. Lastikleri hep aynı yere değiştiriyordum ve ustaya güveniyordum. Hemen ustayı aradım. Kabul etmedi. "Belki bilgin dışında çocuklar yapmıştır" dedim, "sorayım" dedi, sonra "onlar da yapmamış" dedi. Bu sensör hadi bir şekilde kırıldı çatladı da, japon yapıştırıcısının ne işi var orda diye düşünüyorum. Bunlardan başka lastiklere dokunan da olmadı. Artık ustaya güvenim kalmadı. Lastikleri değiştirmeye gittiğimde, orada lastik otelinde bırakmayacağım, getirip başka ustaya değiştirteceğim. Sonuçta, serviste lastik basınç sensörü değişti. Sağolsunlar Fatma Hanım ve Mustafa Bey, ikisi de çok ilgilendi. Sorunu garanti kapsamında çözebilmek için, oldukça fazla çaba sarfettiler. Ama böyle kırık olduğunu görünce, haklı olarak ellerinden bir şey gelmedi. Yemek teklif ettiler, arabayı yıkamak istediler, bu seferlik kalamadım. 183 tl civarında bir fatura çıktı. Forumdan dolayı indirim yapıp yapamayacaklarını sordum, muhasebedeki arkadaşın da yardımı ile üç kişi bir olup toplamda 144 tl'ye kadar indirdiler Bunun forum indirimi olduğunu söylediler
  13. Lastikleri değiştirdikten sonra yaklaşık 1000 km yaptım uyarıyı daha sonra aldım ama, bakalım ne diyecekler Mert Bey
  14. Servise gideceğim en kısa zamanda. Garanti devam ediyor, bu nedenle garanti kapsamında değiştireceklerini düşünüyorum. Lastikçi kırmış olsaydı, hemen o gün uyarı verirdi sanırım. 20 gün sonra uyarı verdi.
  15. Aracı benden başka kullanan olmadı Volkan Bey. Lastik içindeki hava bir şekilde ısınırsa basıncı artar diye düşünüyorum, hani yüksek süratte, sıcak asfaltta uzun süre kullanmak gibi... Ankara'dan yola çıktığımda -3 derece idi, yolda dönerken 12 dereceye kadar arttığını görmüştüm sıcaklığın.
  16. 150 km kadar takip ettim, hiç basınç düşmedi, iki defa kontol ettim, ikisinde de yüksek çıktı düşürdüm valla Serdar Bey. Bu sensörlerden verileri zaten okuyor, ekrana yansıtması basit yazılımsal bir iş, bunu neden yapmamışlar anlamak zor, halbuki oldukça faydalı bir veri.
  17. Merhaba, Aracımı aldığımdan beri yazlık - kışlık lastik değişimlerini hep aynı yerde, aynı ustalara yaptırıyorum. İlk defa değişim yaptıracağım zaman, ustalara lastiklerde basınç sensörü olduğunu söylemiştim, onlar da bu konuda hassas olduklarını ve dikkatli davrandıklarını söylemişlerdi. Şu ana kadar değişimlerde sorun da yaşamadım. En son, mart ayı başında yazlık lastikleri taktırdım. Bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamamıştım. Bugün 130 - 140 km /h hızla uzun yoldan gelirken, "lastik basınç sensörü arızası" uyarısı aldım. Lastik havalarını 36 basmıştım. Kontrol ettiğimde iki lastik 37 olmuştu. Sürekli çok hızlı gittiğim için lastikler ısındı ve basınç arttı diye düşündüm. Hepsini 35'e düşürdüm. Yola çıkıp, lastik kontolünü kalibre ederek uyarıyı sildim. Ancak uyarı tekrar çıkıyor. Yolda bir iki defa köprü geçişlerinde aracı köprü bağlantı noktalarından hızımı kesemeden geçirdim. Bundan dolayı sensörler bir zarar görmüş olabilir mi? Ya da, ustalar bu sefer sensöre zarar vermiş olabilirler mi? Verdilerse, bu kadar zaman sorun çıkmadan kullanmış olmamam lazım diye düşünüyorum. Servise gideceğim tabi ama önce, sizlere ne gibi bir problem olabilir diye bir sormak istedim.
  18. Ankara - Denizli arası gidiş dönüş 1043 km mesafede, cc ile 120 km/h, yerine göre 140 - 150 km/h arası hızlarla ortalama tüketim, 5.1 lt / 100 km. Yazlık lastiklerle çoğunlukla kuru zeminde, hava sıcaklığı 10 derece civarı. 50 km kadar şehir içi, kalanı şehir dışı kullanım. 2 yetişkin bir çocuk, bagaj boş durumda.
  19. Daha önce böyle bir yazınızı okumuştum Yakup Bey, ordan aklımda kalmış Bu da vardı
  20. Üstadım, yeni nesil mondeo için de bu tarih verilmişti değil mi?
  21. Geçen sene sömestr tatili başladığında, motorin 3,3 tl idi. Ucuz bulmuşken, sırf keyif için depoyu doldurup çocukları 1000 km gezdirmiştim. Bu sene, sömestr tatilinde motorin 4,7 tl civarı oldu. Araba evin önünde yatıyor. Şu durumda, devletin yakıttan topladığı vergi geliri artmış mı oluyor?
  22. Ankara'da temiz işçilikle kaliteli ve uygun yapacak yer bulabilirsem, yaptırıp paylaşırım burada. Kendim anlamıyorum pek bu işlerden
  23. Kapılardakini ben de beğendim. Çok soluk amber renginde yaptırmayı ben de düşünüyorum, kapılarda çok sökme takma gerekmiyorsa. (Ayrıca, yine amber renginde ayak aydınlatma da düşünüyorum) Ancak konsoldaki bence abartı oluyor.
  24. Quaresma'da almış bundan
  25. Mondeo'da cam suyu uyarısı ben hiç görmedim Serdar Bey. Sanırım koymamışlar mondeo'ya. Olsa iyi olurdu.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.