Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Basınç Sensörü Hatası

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar f3 2014 trend x lastik 215/55 r16 lastik sensörü hata veriyor tüm lastik havalarını 36 yaptım sıfırladım gene aynı bunun çözümü nedir ve lastik havaları şuan kaç olmalı çözemedim gitti

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 20k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bugün Ankara Ford Başer' servise gittim. Gökhan Bey'in yerine Fatma Hanım bakıyor. Fatma Hanım'a sorunu ilettim. Ustalar, lastik basınç sensörünü söktüler ve "sensörün plastik kabının lastik sökme tak

• Gürkan Çakıroğlu
    Gürkan Çakıroğlu

@Volkan Ö.sana etki etmez pahalı olması mihendiz adamsın, yap bize örnek bir sistem

• lastik ısınınca basınç artar. verilen değerler lastik soğukken geçerlidir.

Yanıtlama zamanı:
2 dakika önce, Hasan akgun yazdı:

Arkadaşlar f3 2014 trend x lastik 215/55 r16 lastik sensörü hata veriyor tüm lastik havalarını 36 yaptım sıfırladım gene aynı bunun çözümü nedir ve lastik havaları şuan kaç olmalı çözemedim gitti

Lastik havaları sizin yol bilgisayarına ayarladığınız şekliyle, herhangi bir değer olabilir. Sensörlerinizden birinde arıza vardır belki de.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
11 dakika önce, Semih O. yazdı:

Lastik havaları sizin yol bilgisayarına ayarladığınız şekliyle, herhangi bir değer olabilir. Sensörlerinizden birinde arıza vardır belki de.

Servis garanti kapsamında bakarmı çok önemli bir şey değil heralde bide basınç kaç olmalı normalde

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Hasan akgun yazdı:

Servis garanti kapsamında bakarmı çok önemli bir şey değil heralde bide basınç kaç olmalı normalde

Lastik basınçlarıyla ilgili konuları aratırsanız, faydası olur. Ben 32-34 psi kullanıyorum yük durumuna ve havaya göre.

Servis elbette garanti kapsamında bakar ancak sensörler nazik biraz. Lastik değişimi vs. yüzünden başına bir hal gelmiş ise ne olur bilemiyorum.

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Yakın bir zamanda lastiklerimi değiştirdim lastik basınç sensörü hatası verdi servise götürdüm ölçümlerde 2  lastiğimde sensör algılanmadı lastik değişirken kırılmış olabileceğini  söylediler goodyear bayisi tahmin edeceğiniz gibi hiç üstüne almadı itinayla yaptıklarını kendilerini bir hatası olmadığını söylediler servis sensör tane başına 135 tl para istedi.

Asıl sorum şu ben bu gereksiz teknolojiden kurtulabilirmiyim  yazılımla veya sök tak başka bir yöntemle. bilgilerinizi rica ediyorum kurtulmak istememin sebebi şudur neredeyse ucuz lastik fiyatına ve narin yapılan bu cihazlar teker başına basınç uyarısı vermediği gibi her lastik değişiminde (yılda 2 kez ) stress yaşatması sebebiyle kurtulmak istiyorum  

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Kadir Kocatürk yazdı:

Asıl sorum şu ben bu gereksiz teknolojiden kurtulabilirmiyim  yazılımla veya sök tak başka bir yöntemle. bilgilerinizi rica ediyorum kurtulmak istememin sebebi şudur neredeyse ucuz lastik fiyatına ve narin yapılan bu cihazlar teker başına basınç uyarısı vermediği gibi her lastik değişiminde (yılda 2 kez ) stress yaşatması sebebiyle kurtulmak istiyorum  

Servisinize uğrarsanız iptal ederler.

Yanıtlama zamanı:

İyi de bu tür bir sensör hayat kurtarıcı olabilir. Otobanda bir çok kaza oluyor, lastikteki anormalliği ancak direksiyonu kontrol edememeye başladığında farkettikleri için.

Murat Kavuk tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Doğru ama lastik ani yarılmaları nadir yaşanan olaylar ayrıca lastik teknolojiside ileride ; runflat lastiklerle 80 km patlak olsa dahi gidebiliyorsunuz. 433 Mhz basit RF nin de bu kadar pahalı olması , kötü bir mühendislik örneği olarak yanlış konumlandırılması eksi yönleri 

Yanıtlama zamanı:

Sizde runflat lastik mi var. Sensör kanuni zorunluluk olarak uygulanıyor. İşini bilmeyen ustalar var ama nesilleri mecburen tükenecek. Çünkü tüm yeni arabalar sensörlü oluyor.

Yanıtlama zamanı:

Ben araçda da runflat lastik var ama yinede lastik basınç sensörlü

08f65bdf68cfb160585ad71c5da54d11.jpg

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Kadir Kocatürk yazdı:

Doğru ama lastik ani yarılmaları nadir yaşanan olaylar ayrıca lastik teknolojiside ileride ; runflat lastiklerle 80 km patlak olsa dahi gidebiliyorsunuz. 433 Mhz basit RF nin de bu kadar pahalı olması , kötü bir mühendislik örneği olarak yanlış konumlandırılması eksi yönleri 

Yarılma durumunda sensör zaten işe yaramaz. Yavaş yavaş indiği durumda faydalı. 

Yanıtlama zamanı:

Elbette kanuni zorunluluktur başım üstü ama üreticilere.  neyse ben yeni katılan biri olarak forumunuza , niyetim sökün tpms leri demek değil kendi şahsıma gereksiz ve tam arge si oturmamış bir teknoloji olarak görüyorum lastiklerde sensör olması sensörlere güven o sana bildirir lastiklerin indiğinde demek değil zaten owner manual de haftalık düzenli kontrollerinin kullanıcı tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor    ilginiz için teşekkür ederim

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
Ben araçda da runflat lastik var ama yinede lastik basınç sensörlü
08f65bdf68cfb160585ad71c5da54d11.jpg

Bu runflat Focus'a takilmiyor mu?
Şarkı dezavantajı ?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.