Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Olcay Atay

Üye
  • Toplam İleti

    95
  • Katılım

  • Son ziyaret

Olcay Atay tarafından yazılan her şey

  1. Satılacak Ürün Hakkında Marka ve Model: ford focus Model Yılı: 2013 Donanım: trend x Kilometre: 106.000 Motor Hacmi ve Gücü: 1.6 dizel 95 bg Yakıt: dizel Vites: manuel Kasa Tipi: sedan Garanti: yok Diğer Detayları: aracım 2013 model trend x focus 1.6 dizeldir. araçta parça parça toplam 18.000 hasar kaydı vardır. ekspertiz raporu ve hasar sorgu resimleri ektedir. aracın motorunda ve yürüyeninde herhangi bir sorun yoktur. ağır bakımları yapılmıştır. fiyatta az da olsa pazarlık payı vardır. takas düşünmüyorum acil satılıktır. Satış Hakkında Satış Yöntemi: nakit / banka havalesi ile İstenilen Karşılık: 53.000 TL İletişim Bilgileri İsim Soyisim: Olcay ATAY Yaşadığı Şehir: istanbul İletişim Kanalları: 0535 456 34 35 Ürüne Ait Resimler Bu kısımda ürüne ait resimleri koymalısınız..
  2. marş motoruna baktır. olmadı depo ve hortum temizliği yaptırırsın. akü ne durumda ?
  3. Olcay Atay

    Turbo Sesi Hk.

    dün baktırdım 1. enjektörde boşluk varmış yakıt kaçırıyormuş mazot katran gibi olmuş temizlendi takıldı yerine ses kesildi.
  4. Olcay Atay

    Turbo Sesi Hk.

    arkadaşlar merhaba aracım 2000 devirden sonra ıslık sesine benzer ses çıkarmaya başladı. turbodan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum aşağıdaki videoya istinaden yorumlarınızı rica ediyorum focus II 1.6 tdci trend 2010 model
  5. istanbul avrupa yakasında c.tesi günü bir iki özel servise gittim. turbosuna ve enjektörlerine baktırmak için. ustalar hiç ilgilenmedi arıza yapmadıysa problem çıkarmadıysa yapacak bişey yok devam et kullan dediler. ne yani 250.000 e dayanmış arabanın enjektör ve turbo bakımları illa arızalanınca mı yapılması gerekiyor ? şu işin ehli biri yokmu baktırayım hem turbosuna hem enjektörlerine.
  6. kim dedi 50 tl lik aldığımızı uzun yola gidiyoruz fulluyorum her seferinde. ama yakıt tüketiminde aşırı bir anormallik var onu soruyorum
  7. evet çok anormal. ben hep sakin kullanmaya gayret ediyorum. uzun yolda 120 km hızı pek geçmem. devirim 2500-3000 aralığında. yani aracın kendi devirinde kullanıyorum. şehiriçi de şehirdışı da anormal derecede fark etti. km yükselmesinden dolayı enjektörlerden yapabilir diye düşünüyorum. temizletsem veya enjektör bakımı yaptırsam aşağı yukarı ne kadar tutar acaba ? --1 dakika sonra eklendi-- öyle ki şehiriçi anlık tüketimi açtığımda 25-32 lt arası gördüm. şehirdışı ise 7 ile 8.4 arası yazdı. kaldı ki benim aracın fabrika değerleri şehirdışı 4,2 lt idi. fotoğraf çekersem uygun bir zamanda buraya da atacağım ortalama tüketimi ve anlık tüketimi
  8. merhaba arkadaşlar. aracım 2010 model focus II 1.6 tdci trend x 236.000 km'de. yakıt aldığımda menzil 890 veya 920 olarak veriyordu. son 1-2 aydır menzil 725 km gösteriyor ve eskiden menzil 1-2 km olarak düşerken artık 3-4 km olarak düşüyor ( örn. 2 km yol kat ediyorum menzil 10 km düşüyor ) istanbul bulgaristan arası 1 depo ile gider gelirken artık 1 depo ile sadece gidebiliyorum. aracın ağır bakımları geçtiğimiz kasım ayında yapıldı. aracın yakıt performansındaki bu denli değişiklik sizce normal mi ? bu problemi nasıl çözmemiz gerekiyor. teşekkürler.
  9. 3-5 kuruş fazla verin orjinalden şaşmayın. ucuz şeyler insana her zaman pahalıya mal olur.
  10. cevabınız için teşekkürler, baskı balata ve rulman haricinde başka bişey alıyormuyuz ? set olarak iki parça mı araç dizel ?
  11. ben istanbuldayım bu er-ol oto izmirde bana uymuyor.
  12. merhaba değerli arkadaşlar aracım focus 2010 model 1.6 tdci. 205.000 km de ve geçen hafta yağ bakımı yaptırdığımda ustam baskı balatanın değişim zamanının geldiğini ve bu şekilde uzun süre kullanılırsa yolda bırakabileceğini söyledi. bakımlarımı sürekli özel serviste yaptırıyorum, sizce baskı balata değişimi bana ortalama olarak kaç liraya mal olur ? mininmum veya maksimum fiyat aralığı nedir ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  13. merhabalar, 2010 Trend Focus aracım için kolçak arıyorum. aliexpress de var ancak pek güvenemedim. Zamanla sallanma stabil durmama gibi problemlere neden oluyormuş. Sizin önerebileceğiniz bir yer varmıdır istanbul da. internetten de sipariş edebilirim. Kullanan ve memnun olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkürler.
  14. yağ bakımı yaptırırken dedim ben sağına soluna bak kayışlarına vs. eksik gedik varmı diye malum 200.000 km oldu araba beni yolda bırakacak bişey çıksın istemiyorum o da baktı dedi krank kasnağında boşluk var değiştirmen gerek özel servis.
  15. merhaba arkadaşlar 2010 model 1.6 focus tdci arabama geçtiğimiz cumartesi günü yağ bakımı yaptırdım ve fren balatalarını değiştirdim. ustam bana krank kasnağında boşluk olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. uzun yola gitme hemen değiştir dedi. tabi maddi durumum o onda müsait olmadığından bir sonraki ayın maaşında bakarız dedim. eğer böyle uzun yola gidersen Allah muhafaza krank kasnağı dağılırsa trigeri de sıkıştırır motor yaptırmak zorunda kalırsın dedi. halbuki trigeri v kayışını yeni değiştirmiştim. krank kasnağı ve işçilik ücreti olarak ne kadar maliyeti olur bana arkadaşlar ?
  16. siz yine de servise baktırın derim.
  17. ülkemizde dolandırıcılık olaylarına karşı adam gibi kontrol mekanizması işletilmediğinden herifler meydanda cirit atıyor ! halkımız maalesef yeterli değil bu konuda. dolandırıcılık numaralarına çabuk kanıyor veya inanıyor. televizyonlarda defalarca dolandırıcılık hikayesi dönmesine rağmen hala daha okumuş insanların bile bunlara paralarını kaptırmasını insanın aklı almıyor. bundan 2-3 ay öncesine kadar 0212 li bir numaradan arandım. arayan kişi kredi kartı ödemelerimin düzenli olmasından dolayı iphone 6s kazandığımı ve adres bilgilerimi vermemi istedi. bende kendisine benim bankaya 3500 tl kredi kartı borcum var ve hiçbir zaman borcumu tam ödemediğimi, bazen asgarisini bazen de asgari tutarın bile aşağısını ödediğimi söyledim. sonra da kıvırmaya başladı düzenli fatura ödemelerinizden dolayı bu ödülü kazandınız dedi. bende kardeşim siz kimsiniz peki dedim ünvanınız ne dedim ? biz kamu yönetimi başkanlığıyız dedi dedim ben öyle bir kurum tanımıyorum. ayrıca sen bana o kadar pahalı bir cihazı babamın hayrına da vermezsin dedim. sonra da telefonu yüzüme kapattı. evimin yakınında polis merkezi vardı onlara bu numarayı verdim ve incelemelerini söyledim. ne kadar ilgilendiler bilemiyorum eğer kanunlarımız caydırıcı olsa bu adamlar bu kadar aleni ve açık bir şekilde insanları dolandıramazdı.... yukarıdaki arkadaşın olayı da benim başıma geldi halkbank paraf kartımdan 2015 eylül ayı içinde bir otelden 1200+700 tl ücret 1 er dakika arayla çekilmiş görünüyordu. iadesini de 20 gün sonra alabildim tabii ne dilekçeler yazdım genel müdürlük ile kaç kez telefonda derdimi anlattım akla karayı seçtim resmen. yazık bize devletimiz hala da insanları mağdur ediyor. hala daha hızlı çözüm üretemiyor.
  18. araç en son bakıma ne zaman girdi ? hangi parçaları değişti ? yine de turboyla ilgili bir problem olabilir. yakıt basıncını ölçtürün devir saatinin tepkisi nasıl oluyor ? araç hızlandığı halde devir saati aynı yerde durduğu oluyor mu ?
  19. generali sigorta 30.05.2016 tarihinde 1 yıllık ücretsiz yol servisi de dahil 890 TL
  20. merhaba öncelikle geçmiş olsun Allah beterinden saklasın memnun kalmadıysanız hakkınızı arayın. parçaların üzerinde logo amblem veya bandrol varmıydı ? parçaların orjinalliği konusunda servis size tatmin edici açıklama yaptı mı ? eğer içinize sinmediyse ford a şikayet dilekçesi yazabilirsiniz veya iletişim merkezine mail atabilirsiniz yapılan işlemlerin incelenmesini talep edebilirsiniz.
  21. Bayrampaşa maltepe sanayide, 185 tl triger seti 90 tl devirdaim 30 tl v kayışı 125 tl motor yağı 120 tl tüm filtreler (mazot filtresi de dahil) 140 tl hava akışmetresi 200 tl işçilik yaklaşık 900 tl ye maloldu 200.000 bakımı
  22. tercih meselesi ben dizel kullandım şimdiye kadar hep. ama aradaki fiyat farkı insanları ciddi ciddi düşündürüyor tabi.
  23. itiraz dilekçesi yazın borcu siliyorlar. 2 kez başıma geldi. 2013 ve 2014 yıllarında sattığım ve aynı gün iptal ettirdiğim hgs için 2015 senesinde kaçak geçiş yapıldığından dolayı 2 ayrı ceza geldi. bir tanesi 165 tl öbürü ise 300 küsür tl. ceza ihbarnamesinde sözkonusu kaçak geçişin yapıldığı tarihte araç size ait değilse noter satış belgesinin fotokopilerini ankaradaki müdürlüğümüze gönderin yazıyordu. KGM ankara adresine. Hgs sitesinden cezalar bana geldiğinde hgs sisteminden baktım kapalı iade yazıyor ama kaçak geçişlerden dolayı ceza da var ! işte bizim devletimizin kuracağı sistem bu kadar olur ! Bende güzel bir itiraz dilekçesiyle 2 aracım için de noter satış belgesini koyup postaladım. bakalım ne olacak ? Geçenlerde de mahmutbey gişelerinden hgs den giriş yaptım, babaeski (kırklareli) den çıkış yaptım "giriş yok" yazdı ekranda Hgs hareketlerine baktığımda kaçak geçiş yazıyor. halbuki banka hesabımda otomatikte ve hep 35 tl bakiye bulunuyor. 35 tl nin altına düşmesi zaten matematiksel olarak mümkün değil. Hgs den giriş yapmama rağmen giriş yok yazması ve kaçak geçiş algılaması da ayrı bir fiyasko.
  24. focus forumunda pek focus öneren olmamış herhalde benzinli handikapından dolayı benim tavsiyem citroen c4 düşünebilirsiniz. focus dizel düşünecek olursanız fikriniz değişebilir. Focusun dizelleri her zaman iyidir.eskisi kadar benzinli dizel ayrımı kalmadı artık.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.