Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Fikret Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    534
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    10

Fikret Ö. tarafından yazılan her şey

  1. Haklısın hocam garanti de devam ediyor sanırım. Yapacak bir sey yok gibi. Kolay gelsin.
  2. Ali hocam bakımda extra bir sey çıkmazsa bunlar yeterli. Fakat o ne fiyat öyle yav. Ben de fiyatlar artmadan bakım için MANN filtre takım sipariş verdim 1400 tl FMY 0w-30 4 litre yağ 1600 tl. 15 bin fark ne ola ki.
  3. Fikret Ö.

    Motosiklet Piyasası

    Tam da fotografik yerler. Orada olmak vardı. 😇
  4. Ali hocam hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah
  5. Öncelikle geçmiş olsun Marea arabamda buna benzer bir sey olmuştu. Oraya tam oturan bir spoyler benzeri bir şey yapıştırarak halletmiştik. Eger böyle orijinal bir sey varsa güzel olur. Çünkü boyatınca maalesef bizim memlekette sanki araca ölü muamelesi yapıyorlar.
  6. Filtreleri olarak Mann filtreleri oldukça kaliteli. Tabii ki orijinalini almak gerekli. Uzmanparça satıcısindan getirttim ve memnun kaldım. Yağ icin kitapçığa baksanız daha iyi olur. Ben de 2018 kuga kullanıyorum. Daha önce 5w-30 yağ koymuşlardı incelediğim 0w-30 olduğu ortaya çıktı. Sabah ilk çalıştırma özellikle kış aylarında daha az aşınma sağlar. Tabii ki bununda sahneleri çok. Güvenilir sitelerden almak önemli. Son değişimi Liqui Moly ile yaptım. Fiyatı daha pahalı ama motor daha sessizleşti. Sanırım sürtünme azaldığı için olsa gerek az da olsa yakıtta da tasarruf sağladı. (Bunlar reklam ya da tavsiye değildir sadece kullanım sonuclarıdır.)
  7. Eger kırmızıda durduğunuzda veya rampa aşağıya inerken ibre aşağıya düşmüyorsa normal. Havalar da soğuk zaten. İbre düşüyorsa sorun termostatda olabilir.
  8. Öncelikle kolay gelsin. Ben iki sensörü değiştireli yaklaşık 2,5 yıl oldu sanırım. Yazlık ve kışlıkları değiştirince sadece göstermeden uyarı veriyor. Onu da yol bilgisayarından resetleyip devam ediyorum. Şu ana kadar hiç sorun olmadı. İşin ilginç tarafı bir ay önce kışlıkları taktırdım bu sefer uyarı bile vermedi. Sanırım jantların hepsini çıktıkları yerlere taktı usta. Yani her seferinde tanıtmak gerekmiyor diye biliyorum.
  9. Fikret Ö.

    1.5 tdci kuga hangi yağ?

    Kullanım kitapçığında yazan 0w-30. Soğuk bölgelerde özellikle 0w-30 sabah ilk calıştırmada daha iyidir. Dpf ve egr yi iptal ettirmeseydiniz iyiydi. Bunun yağ vizkositesiyle bir ilgisi olmasa gerek. Castrol 0w-30 veya FMY fordun tavsiyesi.
  10. Erdem Bey görüntü olarak gayet şık duruyor. Güvenlik konusunu bilmiyorum doğrusu. Alırsanız şimdiden hayırlı olsun.
  11. Vites değil de devir önemli. 3000 devirde çok surat yapmayacağınız bir vites seçin. Örneğin ben kugada (6 vites) 4.vitesde 100 ile sürersem yaklaşık 3000 devirde sabitleniyor. Hız sabitleyici kullanarak. Yol durumuna göre değişir. Kolay gelsin. Onun markayla ilgili olduğunu sanmıyorum. Dizel dizeldir. Ben de hep opet kullanıyorum. Uzun yolda zaten tıkanmıyor. Şehir içinde de S modda kullanıp 2000 devirden aşağı düşmemeye çalışıyorum. Şimdilik sorun yok.
  12. Bu başlık altında istenen kullanma klavuzlarını yükleyebiliriz. (Araçlar için) Eğer başka bir doküman gerekli olursa isteğe bağlı olsun. Bilgi kirliliği olmaması açısından. İlk ben yükleyeyim. Kuga MK2 2017 - 2019 kuga-2018-mart-tanitma-ve-kullanim-kilavuzu.pdf
  13. PDF leri yükleyebileceğimiz bir başlık var mı? Elimizde olanları yüklersek bir bilgi bankası olabilir aslında. Yoksa da açabilir miyiz?
  14. Biraz kafam karıştı şimdi. 🤔 Hiç sorun olmadı ama yine de dikkat edelim bakalım.
  15. Su anda sıralamayı unuttum. Direksiyonun sol tarafındaki menüden yarım kontakla OK tuşuna basılı tutarak test menüsüne girilebilir. Oradan DTC kodu atıp atmadığına bakabilirsiniz.
  16. Çok fazla sebep olabilir. Araç çekişen düştü mü Başka bir uyarı veriyor mu Elinizde elm cihazı varsa bakabilirsiniz Ya da arıza kodu atıp atmadığına bakabilirsiniz Kolay gelsin
  17. Kireçli su sadece sensörü değil püskürtme uçlarını da tıkıyor. 5 litrelik en ucuzundan su alıyorum. Önce camsil diye markette sarıatılan ürünlerden alıp döküyorum. Sonra da üzerini suyla tamamlıyorum. Cam pırıl pırıl oluyor. 😅
  18. Önceki aracım Cmax di. Uyarı çıkınca suyu tamamladığında uyarı giderdi. Yani extra bir şey yapmaya gerek yok aslında. Eger sökebiliyorsanız söküp bir temizleyin. Ya da sensörü değiştirmek gerekebilir. Kolay gelsin.
  19. Elm cihazın modifiyeli olması gerek. Ön tarafında bir switch olmalı. Araç beyninde değişiklik yapılacağı için kablolu kullanmanız daha stabil olur. Bunun için en garanti yol kablo ile dizüstü bilgisayar kullanılmalıdır. Forscan telefonda çalışır mı bilmiyorum doğrusu. En azından write yani yazma işlemini yapmayabilir. Kolay gelsin.
  20. Niçin 0w-20. Özel bir nedeni var mı acaba. 0w-30 magnatec ya da FMY olsa daha güzel olmaz mı? İkisi de ford onaylı yağ. Kolay gelsin.
  21. https://autonevodtr.com/obd2-codes/p049b Belki yardımcı olur. Geçmiş olsun.
  22. Metal olan herhangi bir yer olabilir. Cıvata olması çok daha iyidir. Yeterli sıkı bir şekilde olsun.
  23. Geçmiş olsun öncelikle. Daha önce aracı ilk aldığımda sanziman yağını değiştireyim dedim. Kimileri sanzimancı değiştirebilir falan dedi. Şaşmazda bakıma gittiğimde sanzıman yağını napalm dedim. Değiştirelim dedi usta. Alttan iki tapa söktü yağ filtresine söktü tarafları ve yeni filtresi taktı. Üstten de tek tapadan yağını döktü. Bu kadar mı dedim bu kadar dedi. Niye bu şanzıman yağı değişimini diyaliz makinesine bağlamak gibi anlatıyorlar anlamadım doğrusu. Bir lift falan olsa kendim değiştirebilirim aslında. Siz ulv yağ ile değiştirip bir süre kullansanız daha mantıklı olmaz mı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.