Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

• 0

Aracımda Akü değişimi gerekli mi

Alpay K.

Question

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Bildiğim kadarıyla kontak durumunda 12.4 V altı sağlıksız kabul ediliyor. 6 yılı da referans aldığınızda ben bu aküyü kullanmazdım.

Çalışır durumda 14.4V alternatörün düzgün çalıştığını gösterir sanırım ama günlük 40 km kullanmanız akü sarjı açısından çok bir şey ifade etmez. Akü kapasitesi belirli bir değerin altına düştüğünde dünya turu da atsanız o reaksiyon gerçekleşmez.

• 0
22 dakika önce, Alpay K. yazdı:

işten geldikten 1 saat  sonra araç sicakken marş yaptım video cektim

akunun sarj kapasitesi oldukca dusmus, yeterli kullanima/sarja ragmen iyi sarj tutmuyor. bundan sonrasi biraz sans, soguk bir sabah mars basmayabilir bu seneyi cikartip seneye kisa kadar da goturebilir.

• Like 1

• 0
24 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

akunun sarj kapasitesi oldukca dusmus, yeterli kullanima/sarja ragmen iyi sarj tutmuyor. bundan sonrasi biraz sans, soguk bir sabah mars basmayabilir bu seneyi cikartip seneye kisa kadar da goturebilir.

Cevap için teşekkürler.yarın akü bakacağım.risk almayayim.

• 0

Merhabalar, 

Bugün arabayı çalıştırdığımda sanki biraz sarsılır gibi oldu. Arabayı alalı 3 yıldan fazla oldu. Aldığımda akünün hangi yıl alındığını bilmiyorum. Sanırım sona yaklaştı. Uzun süredir Start/stop da devreye girmiyor. (Çok istediğimden değil aslında) 

2018 Kuga Titanium aküsü kaç amper olmalı. Kitapçıkta bulamadı. Googleda da 60-72 arası değişiyor. 

Ölçü olarak değerleri nedir? Bazı akülerde alçak boy olarak yazılı.

72 Amper kullanılırsa zararı olur mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

• 0

Geçen kış Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı 6 C civarı iken start stop devreye girmemişti. Araştırdığımda, 10 C altındaki sıcaklıklarda devreye girmediğini, motor soğutma  suyu sıcaklığı 60 C ye ulaşmamışsa çalışmayabileceği gibi yazılar bulmuştum. Şimdi size kaynak sunabilmek için aradım ama bulamadım. Ankara'da yaşadığınızı sanıyorum. Adana bile çok soğuk henüz. Yani bu soğukta start stop sistemini devreye girmemesi çok normal diye düşünüyorum.

Ek: Emniyet kemeri takılı olmadığı durumlarda devreye girmemesinden bahsedenler de var.(Bilgim yok bu konuda)

Ayrıca soğuk hava ve kısa mesafe etken olabilir. 

Ve tabii ki dediğiniz gibi akü sorunlu olabilir. 

Edited by A.Coşar
  • Thanks 1