Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kağan Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kağan Ö. tarafından yazılan her şey

  1. edremit yalova _ yalova edremit max 30kmsi şehir içi gerisi uzun yol 110 130 arası sabitleme 4 yetişkin 1 cocuk ve bagaj.
  2. hortumlardan yada kaplardan su sızıp motor hararete kalkmadıysa ? ve hep redline kullanılmadıysa turbo kulkanım şartlarına uyulduysa ve düzenli bakım yapıldıysa bence 300ksı rahat var ?
  3. 2013 style tdci focusumdan sonra sırasıyla 2013 1.5dci fluence ve ardından 2012 titanyum ti_vct kullanmış biri olarak son aracım olan 2015 1.2 tsi düz vites aracımı focuslarıma karşı değerlendirmek istedim. belki birilerine faydası dokunur. 1. focus açık ara konfor olarak daha iyi. süspansiyondanmı yoksa 17 janttanmıdır bilmem ancak golf focusa göre daha sert. 2. kullanım konforu olarak ikisinin direksiyonuda iyi. focus biraz daha hisli. ancak golfün direksiyonu daha kaliteli. 3. iç mekan golfte daha geniş, daha sade, ve daha kaliteli hissettiriyor. bütün golfleri genellemek istemem ancak benim aracımda hiç trim sesi yok. 4. ti_vct satrken 9.8 ortalamadaydı şehir içi golf 7.7 ortalamada. ikisinide kullanım şeklim ve güzergahım aynı. 5. dizeller kadar performanslı değil ancak ti_vct den 2 gömlek üstün. 6. psikolojik olarakmı bilemem ancak golf daha iyi hissettiriyor insana. 7. 1.2 tsi bütün ön yargılarımı yıktı almayı düşünüpde şüphesi olan binmeden karar vermesin. 8. bu 4 aracın içinde motor performansı olarak en iyisi kesinlikle 115hp tdci. 9. golf 110km hızda 6. viteste 2200 hatta daha aşşağı bir devirde gidiyor. tork alt devirde geliyor ve rampada vs üzmüyor hiçbirşekilde. 10. 320km uzun yolda 110 120 sabitleyerek 5.9 yaktım. denemedim ama 90la gidip 4.8 yakanlar çokmuş. bende öyle bir sabır yok ? 11. 115lik tdci titanyum bir araç kullanıcısı kesinlikle golfe geçmemeli bence. geçeceksede benimki gibi sürüşkonfor ışık bixenon vs paketli 17 yada 18 jantlı bir golf almalı. yoksa boş comfortline çekilmez focustan sonra. 12. bagaj olarak ikiside aynı gibi bnce. focus da bebek arabamızı ucu ucuna alıyordu golfte. tabi golfdeki tam boy stepneden kaynaklı olabilir.
  4. şunu kabul edelimki devlet gelir kapısı üretmekte. doğayı düşünen falan yok. doğayı düşündüklerine inansam amenna ama şehir ilçe köy çöplüklerine bir bakınız geri dönüşüm sistemi varmı? pet şişeler poşetlerden onlarca kat daha uzun sürede doğada çözünmekte yada paketli yiyeceklerin poşetleri.. en kötüsüde bunları bize inandırmaya çalışmaları. devlette kaynak sıkıntısı çekmekte bence aynı halkın cebindeki paranın erimesi gibi. ben 7 yıl önce aldığım 1 aylık maaşımla daha iyi geçiniyordum şahsen. siyaset yapmıyorum ama daha sonraki gelecek ülke yöneticilerine Allah kolaylık versin işleri gerçekten çookk zor olacak bana göre.. umarım benim ön görülerim yanlıştırda daha kötü günler yaşamayız.. not: 2018 asgari ücret 425$ 2019 asgari ücret 381$
  5. otomatik değil ama manuel öneririm ? özellikle 2. elde otomatik focus bana göre riskli. bildik tanıdıktansa ve mekatroniği ve beyni değiştiyse düşünülebilir. yakıt olarakta manuel bi tık daha iyi. tabi bu söylediklerim benzinli otomatik için geçerli dizele bişey diyemem.
  6. arkadaşlar merhaba dizel focus3 de yağ bakımından sonra fren ve gaza basarak sıfırlıyorduk benzinli ti-vct yeni focusumda olmadı. acaba benzinlilerde yokmu sıfırlama yoksa farklı bir yöntemmi var?
  7. yağı ve filtreyi ücretsiz değiştirmelerini iste ayrıca otosanada şikayet et böyle bi sorumsuzluk şekli olamaz. dışarda 350tlye halletceğin işi serviste yaptır bi dunya fazla para ver bide böyle işgüzarlık yapsınlar. bnce kabul edilemez.
  8. hortlatmiş gibi olucam ama bi iki kelamda ben edeyim ? style dizel sedan focusumu satıp makyajlı icon full paket fluence aldım. bnim değiştirmemdeki tek amaç focusun dar iç mekanı ve parça ve yürütme maliyet fiyatlarıydı. yürütme maliyetleri ve genişliği dışında hiçnbir konuda focustan iyi değil. ancak focusuda aratmıyor bana. ama keske focusun o ön göğsü o kadar kabaca içeri girmeseydi de iç mekan 15 20cm daha geniş olsaydı hiç satmasaydım. yakıt olarak focusumdan 1 litre az yakıyor. bakımları 20kda bir. geniş ferah. parçası ucuz ve ustası çok. ben cok esnek olmasından dolayı 18 jant ve 3.5 yay taktım. virajlarda vs yatmıyor artık. ama tabi bir focus değil ne direksiyonu nede virajı.
  9. klima gazı bitmiş gibi belrti onu işaret ediyor
  10. bu şekilde daha fazla kullanmayın yakıt ateşleme ile ilgili ses gibi geldi bana. enjektörde olabilir.
  11. okudum ilgili yazıyı ancak ben daha yeni taktım kullanmadm bile henüz eskisini çıkartırken bişey yaptm ama çözemedim
  12. arkadasla çinden malum siteden klima düğmeleri aldım. eski düğmeleri söktüm ancak yönlendirmeyi sökerken zorlandım. neyse çıkarttım ancak bu seferde yönlendirmeleri yapamıyorum . cama ayaklara falan veriyor ancak direk kişiye verme kısmı vermiyor cama ve ayaklara vermeye devam ediyor. penseyle döndürüyorum düğmesiz olarak yine olmuyor. acaba nasıl gideririz bu sıkıntıyı.
  13. o ses güzeldir hoştur iyidir keske hep duyabilsek
  14. 70den daha ucuza temiz focus titanyum yada style plus bulunur alınır der ve giderim
  15. ömrü hava ve kullanım koşullarına göre değişmekte ara sıra kontrol etmek lazm çatlakları. içte kalan kısmında bir oring var geri kalan kısmı çelik. elbet onunda bir ömrü vardır anca daha uzun ömürlü olduğu bence kesin.
  16. cümleten s.a bugün başıma gelenleri anlatmanın faydalı olacağını düşündüğüm için bu başlığı açmak zorunda hissettim. dün sağ arka sibobumun hafif balon ve çatlak olduğunu farkettim. bugün ilk iş lastikçiye gittim. hem rotbalans hem sibopları ayarlatmak için. bijonları sökerken çok zorlandık. çünkü malum bijon kapakları eriyip yalama oluyor. o bijonları yolda kalsak açmamız imkansız. yenileri ne kadar dedim tanesi 15 20 tanesi 300. pahalı geldi ve kapakları çıkarabilirmiyiz dedim. biraz zahmetli iş yapmasa yapmaz. sağolsun olur abi dedi ve söktü. ancak söktükten sonra bijonlarımız kapaksız 18 anahtar oluyor. kapaklı 19. bagajdaki bijon anahtarıda 19. neyse kapakları söktük ve kapak illetinden kurtulduk. gelelim asıl meseleye. usta sibopları görünce abi bu hale gelene kadar farketmedinmi dedi. bende daha 3 ay önce lastiklerle beraber değiştiğini söyledim. kontrol ettik ve 4ününde çatlamış olduğunu gördük kauçuk sibopların. neyse usta eliyle bi çekti sibopları elinde kaldı hepsi. heleki sağ arka dokunmayla elinde kaldı. bende çelik sibopla değiştirdim hepsini. kısacası arkadaşlar siboplarınızı kontrol ediniz. çok tehlikeli. yolda yüksek hızlarda olduğunu düşünmek bile ürkütücü.
  17. gage menüsüne girdim bugün ve dtc kodlarında 2 adet kod var araştırdım ancak bulamadım sebebini bilen varsa ve açıklarsa sevinirim. kodlar şunlar 1- C100_00 2-1607_82
  18. bugün bende çanakkale ecufastta dpf + yazılım yaptırdım. (çevreci geçinenler dpfme laf etmesin pls herkez zararını bilmekte)140 hp 320 nm olduğu söylendi. aracı dynoya sokmadım 135 bg de olsa fark etmez bnim için. yaptırmadan önce baya araştırmıştım zaten. ecufastte karar kıldım. ben eski halinide seviyordum zaten ancak sürekli o gücü her devirde hissetmek istiyordm. neyse gelelim hissettiklerime ve aracın yaptıklarına. uygulamayı çanakkale ecufasstte yaptırdm. 150 km uzakta bana. yani 150kmlik tecrübemdir ilerdebi sıkıntı yaşarsam burdan tekrar yazarm. öncelikle 1750-2500 devir arasında hissettiğimiz tork gücünü artık 1600 3200 arasında hissedebiliyoruz. eskiden 6. viteste 130la başlayıp 115 gibi bitirdiğim rampayı 130la girip 130-135le bitiriyorum. aracın devir saati 1600den sonra hep dolu. ivmelenmeler daha kuvvetli. ancak turbo devreye girene kadar eski haliyle aynı.güç geldiğinde hissediyorsunuz net olarak. yakıt bana aynı gibi geldi ancak depo ölçümü yapınca daha net bilgi verebilirim. dönüşte bol bol gazladığım için bir kanıda olamadım. tavsiye eder miyim kesinlikle evet. ve söylediklerine göre turbo basıncıyla oynamamışlar sadece yakıt avasn rail gbi değişkenlerle yapılmış. turboya el atsak cok daha fzlasını elde ederiz ama riskli dediler. araç karakter değiştirdi eski halide kötü değildi ancak bu hali çok daha zevkli
  19. kasım 2017 de 61.5 a 2013 style plus 1,6 dizel 100000 de aldım. yag filtreler ve lastiklerede yaklasık 2 bin harcadım kısacası 63,5 a geldi.
  20. otomatik saatmi en sevdiğim [emoji4] 18 yaşımdayken seikoyla başlayan tissotla devam eden hastalığım [emoji4] piyango çıksa yarısını acımadan saate yatırabilirim [emoji4]
  21. aynı sıkıntı arkadaşımın aracındada vardı uzun yolda oluyordu. debriyaj yağının geçtiği boru plastikmiş yağ ısınınca genleştiriyor sıkıntı o yüzden dediler. alt ve üst merkezi garantiden değiştirmişlerdi. sorun çözülmüştü.
  22. öncelikle herkese merhabalar. 1 haftalık 2013 dizel style plus kullanıcısıyım. aracım 103.000 kmde. birkaç sorum var müsadenizle aracı aldığım gün ford a mail atmıştım geçmişe yönelik bakım kayıtlarıyla ilgili. en son 2015 yılında 50bin bakımına girmiş. trigeri 9 yıl yada 135bin km imiş. ancak yazılım güncellemesi varmı yokmu serviste bakmaları gerekli dediler. sorularıma gelirsek: 1- güncellemeye baktırmak ve varsa yaptırmak ücrete tabimi ?, 2- triger değiştirmem gereklimi ? yıl ve km daha dolmamış. ve serviste ne kadar tutar? 3- şu kronik debriyaj sesi sabahları soğukken geliyor bir zararı varmıdır? 4- 1. vitesten 2ye yada 2den 3e atarken böyle bir anda kavrıyor gibi bi silkeliyor sanki ancak diğer viteslerde yok. anlatamamış olabilirim ama vites değişimi hissediliyor diğer vitesler kesintisiz gibi ama 1 den 2ye 2den 3e kesintisizlik yok öyle diyim. sanki lok diye kavrama yapıyor. herkeste böylemi değilse sebebi ne olabilir? şimdiden teşekkürler. not: konuyu yanlış yere açmşım geç fark ettim silemedim yetkililer taşırsa sevinirim .
  23. balıkesir edremitte elmsi olup yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim hem tanısımıs oluruz. bu arada aranızda yeniyim 2013 style plus dizel ile aranızdayım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.