Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bülent Aydemir

Üye
  • Toplam İleti

    101
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Bülent Aydemir tarafından yazılan her şey

  1. Evet, bence de. Ayrıca, az önce kullanma kılavuzunu siteden kontrole ettim. Sanırım bugünkü mevzuyla alakalı güncelleme yapılıyor sanırım. Çünkü bu wifi meselesiyle alakalı kullanma kılavuzunda olduğunu ve bazı modellerde olmayabilir notu olmadığını gösterdim. Bunun üzerine Otosan'dan konuyla ilgili mühendisle de uzun uzun görüşüldü.
  2. Apple carplay navigasyon sorunu ile ilgili bugün yetkili servisteyken bu konuyu da sordum. Kılavuzların genel olarak hazırlandığını ve benim de arabamda wifi bağlantısı olmadığını söylediler.
  3. Ford Aslanlar Çanakkale Yetkili servisinde bu gün konuyla ilgili kayıt açtırdım. Konuyla ilgili sadece Ford değil, Apple car Play uygulaması ile ilgili diğer markalarında sorun yaşadığını, Apple tarafından konuyla ilgili güncelleme beklendiği söylendi. Malumat olsun.
  4. Teşekkür ederim. Daha iki gün oldu aracımı alalı. Çanakkale'de ikamet ediyorum. Aracımı Yalova Ford Erdeğer'den aldım. Çanakkale'ye dönerken aralıksız bahse konu bu durumu yaşadım. Telefonum Iphone SE 2. herhangi bir şey yapmadım. araştırmaya devam ediyorum. Umarım bulabilirim.
  5. Arabamı yeni aldım ve Iphone SE 2 cihazla kullanırken aynı sorunu bende yaşadım.
  6. Benim arabamda da aynı sorun vardı. Görev yaptığım yerde ki döşemeci ustam söyledi. Gece gündüz sıcaklıkları arasında ki değişim sebebiyle, komut almadan koltuk krikosunda ki dişlinin zamanla hareket etmesine sebep oluyor. Yapacak bişey yok. Çok kritik olmayan bir tasarım hatası.
  7. 2 ay önce ev aldım ben 260.000 Lira'ya...? Otomotiv sektörü de mortgage ile satışa başlasa iyi olur sanırım.
  8. Yağ filtresi kağıt elemanlı. Bir ylı geçtiğinde kağıt elemanın şişip tıkanma riski vardır. Risk yüzdesi düşük ama başınıza gelip motor yatak sarınca, keşke dememek adına bir ylı aşmamakta fayda var diye düşünüyorum. 20000 km de bir olsun ama seneyi geçmesin diye düşünenlerdenim.
  9. İyi pazarlar. Bu olay benim BVC li Focus’a olur mu?
  10. Arabanın altını hiç vurdunuz mu? Focusların karter darbe aldığında, bu darbeden yağ pompası etkilenebiliyor. Böyle bir durum varsa hemen gerekli onarıma başlatmanızı tavsiye ediyorum.
  11. Ön ve arka eşit basılır ama ön ve arka arasında ki basınçlar arasında fark uygulanacaksa, aracın ağırlığının fazla olduğu kısmın basıncının diğerine göre fazla olmasında ayda vardır. Bu da bizim araçlarımızın ön tekerleridir.
  12. City stop (aktif şehir içi güvenlik sistemi) 30 km/s hızın üstünde devre dışı kalıyor.
  13. Bugüne kadar iki defa devreye girdi benim arabamda, (sıkışık trafikte önümde ki arabanın hareket etmesiyle durması) her ikisinde de dörtlüler devreye girdi.
  14. Gri duman, yanma odasında iş zamanı yakıtla birlikte yağın da yandığının en önemli göstergesidir. Bunun sebepleri bir tek değil, bir çok şey olabilir. Motorda meydana gelen aşınmalar sonucu, turbo, subaplar ve segmanlardan dolayı gibi. Çok düşük olasılık olmakla birlikte pistonlarda bulunan segmanların aynı hizaya gelmesi sonucu kompresyon segmanlarının yağı sıyırma işleminde ince bir çizgiyi sıyıramadan silindir yüzeyinde kalması sonucu yanma odasında kalan bu yağı yakma sonucunda da gri duman atmasına sebep olur. Ama dediğim gibi çok düşük bir ihtimal olup, eğer sebep buysa bir süre sonra geçecektir. yağ yakan bir motor da gözlenecek en önemli şeyler, aracın yağ seviyesinde eksilme olup olmadığı, düz yolda çok daha süratli gidebilmesi, bayırlarda daha kolay bayılması ve motor hararetinde artış.
  15. Aktif şehiriçi güvenlik sistemi (city stop) devreye girdiğinde dörtlüler yanıyor.
  16. Sağ kulak takozu,içinde hidrolik barındıran, kazalarda koparak motoru bırakmak üzere tasarlanmış, motorun titreşimini şasiye aktarılmasını azaltan bir parçadır. Ortalama 100.000 km de bir, takozda yağ sızıntısı olmasa bile, kauçuk materyalin özelliğini yitirmesi ile çökme yaşaması sonucu, şasiye motorun doğrudan temas etmesine sebep olur. Araçta titreşimin artmasının sebebi budur. Konfor ve güvenlik için ortalama 100.000-120.000 km de bir motor takozunun değiştirilmesinde fayda vardır.
  17. Sorun mk3 ve mca modellerde kronik. Ses baskı yaylarından gelmekte. Her zaman yapmıyor. Bazen yapıyor. Ara sıra çıkan sesten başka da bir zararı yok.
  18. Focus 3 TDCI Titanium BVC modüllü aracımın, AM5T14K147AA parça numaralı, yol bilgisayarına kumanda eden direksiyonun sol tarafında ki navigasyonlu tuş fiyatı nedir?
  19. Bursa’dan kimseyi tanımıyorum, ama yolunuz İzmir’e düşecek olursa elbette size de yardımcı olurum.
  20. Ben yardımcı olabilirim. Narlıdere’deyim. Pazar günü müsaitim.
  21. Al benden de o kadar. Maalesef Focus’ta tablet akımına kapıldı. Elbet bitecek bu moda.
  22. İniş otomatikleri ve Akıllı Sürüş Asistanı. Mevcut Cruise Controller, bayır aşağıya inerken aracın hızlanmasını önlemiyor. Benim anladığıma göre Mk-4'ün Cruise Controlü bayır aşağı inişlerde de arzu edilen sürati ve önde ki araçla mesafe koruma konusunda gelişmiş bir versiyon olacak.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.