Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Michelin En Iyisiymiş Hadi Ordan

Featured Replies

• Yanıt 40
  • Görüntüleme 8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

...şirkette yaklaşık 400 araç var, hangi aracın lastiği biterse Lassa ile değiştiriyorum ... kışlıkları da Lassa'dan alıyorum. Yerli malı, yurdun malı ... benim işçimin alın teri, el emeğini tercih ed

Yanıtlama zamanı:

Yahu 215 ile 205 arasında  en az 100 TL fiyat farkı var.

Ben F3 Sedan'ıma 215 yerine 205 taksam kim ne der?

Sayın Boneval, ne dersiniz?

Ne olur cepte kalsa 400 TL?

Haydi gençler bir fikir verin bakalım...

Kışlıkları dediğiniz gibi yaptım, 215 yerine 205 taktım aradaki fark cepte.

Yanıtlama zamanı:

daha geçenlerde sattım efficientgirp lastiklerimi, gıymetini bilemedim keşke satmayaydım :)

Kıymetini bilecektik emmeeee maddiyattan alamadık abicim
Yanıtlama zamanı:

petrol ün ucuzlaması ile fiyatlar düşmüştü ama sanırım bu sıralar, bindirmişler..

biraz bekleneblirse beklenmeli lastik almak için, yaz sezonu yeni giriyor. şişirmişler fiyatları

normalde 205-55: 200 tl

205-60: 250 tl

215-55: 300 tl yi geçmemeli..bu fiyatlar petrol ucuzlamadan önce fiyatlardı..petrol %40-45 düştü, dolar, %15 arttı, hesap ortada aslında.

@A.Coşar,

http://www.lastik24.com/Urun/goodyear-21555-r16-93v-efficientgrip-performance-oto-lastik_98

310 tl

bizim buralarda kasis çok, kış lastiğini 205-55 aldım, pişman oldum..

makyajlılar hep 205 e döndü ama 215 daha iyi

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Yahu 215 ile 205 arasında  en az 100 TL fiyat farkı var.

Ben F3 Sedan'ıma 215 yerine 205 taksam kim ne der?

Sayın Boneval, ne dersiniz?

Ne olur cepte kalsa 400 TL?

205 araç için kullanılan lastik ebadlarından birisi.

Çokca yazıldı.

205/55-16, 215/55-16, 215/50-17. 235/40-18.

Bu sırada giderseniz tutunma ve fren performansı taban genişledikçe artar, suda kızaklama giderek daha tehlikeli olur, gürültü düzeyi yükselir ve yuvarlanma direnci, yani tüketime etkisi olumsuz olur.

Tabii 205 ile 215 arasındaki farklar önemsenmeyecek ve olasıdır ki fark edilmeyecek düzeyde olur, hele ki arabayı zorlamadan kullanıyorsanız. 

Hatta 205'te çevre kısalması nedeniyle dolaylı olarak aks aktarım oranı kısalacağından çekiş bile artar, ama hissedilir düzeyde olmaz :)

Yani ekonomi odaklı düşünüyor ve sakin kullanıyorsanız 205'i önerebilirim. 

Yanıtlama zamanı:

Cem hocam yeterince güzel açıklamış eğer performanslı kullanmıyorsanız 205 lastik takmanızda hiç bir sakınca yok. Buna ilaveten tabanın daralması direksiyonun hafiflemesine büyük katkı yapar direksiyonu kuş gibi hissedersiniz.

Benim gibi biraz performans seviyorsanız özetle; yaz için geniş taban (yola daha fazla tutunma ve fren performansı) ve düşük yanak (daha iyi viraj kabiliyeti) , kış için dar taban (lastik tabanına binen yükü artırarak karda,buzda, ıslak zeminde daha iyi tutunma, frenleme ve daha az tekerlek gürültüsü) ve yüksek yanak (daha fazla konfor, kasis ve çukurlarda daha iyi performans) tercih edilir.

Kullandığım yazlık lastik 235-45-17 94Y   Kışlık : 215-50-17 91H

Hakan Saraylı tarafından düzenlendi

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

aracın lastik hava basıncına baktırdım. 32 olması gereken basınç 42 çıktı. sıkıntı ondanmış. sorunu hallettim. ama azda olsa ses alma var o kadarda olsun.

Yanıtlama zamanı:

aracın lastik hava basıncına baktırdım. 32 olması gereken basınç 42 çıktı. sıkıntı ondanmış. sorunu hallettim. ama azda olsa ses alma var o kadarda olsun.

Gözün aydın, birinin dediydik demesi, lazım...

Bu o mesaj!

Yanıtlama zamanı:

205-55-16 ebatları için güncel (2015) adac yazlık lastik testinde michelin primacy 3 birinci sırada gözüküyor. En son energy saver tecrübemden sonra lastiğin çabuk sertleşmesi nedeniyle bu marka yaz lastiği hiç düşünmüyordum ama testler öyle demiyor.

Yanıtlama zamanı:

205-55-16 ebatları için güncel (2015) adac yazlık lastik testinde michelin primacy 3 birinci sırada gözüküyor. En son energy saver tecrübemden sonra lastiğin çabuk sertleşmesi nedeniyle bu marka yaz lastiği hiç düşünmüyordum ama testler öyle demiyor.

1. Her lastik zamanla sertleşit. Tıpkı insanın yaşlanması gibi.

2. Testlerde lastiği bir-iki sene kullanmıyorlar, yaşlanma bulguları sonucu etkilemez.

3. Premium markaların söz konusu modelleri bizim gibi fani kullanıcılar için iş görür, kılı kırk yarmaya gerek yok. Aralarındaki ufak farkları sıklıkla hissetmeyiz ua da görmezden gelebiliriz.

Yanıtlama zamanı:

Aracımda fabrika çıkışıyla gelen markaydı. Hiç ısınamadım belkide birbirimizden elektrik almadık. Sevmedim sevemem ben. Good year kışlık pirelli yazlık devam.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.