Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hırsızlıkta Son Nokta


Ozan Kar

Önerilen Mesajlar

Tebrik ettim, adamlar lazım olanı alıp kalanı bırakmışlar :D

 

7-8 bin masrafı varmış, 20000 değeri olsa, muhtmelen pert olur.

 

O çevrede daha öncede benzer olay olmuş, çıkmacılara yakın oturmanın zararı heralde.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sene M.S 1994, "yeni" 7 kasa (E38) piyasaya çıkmak üzere. Hepimiz E32'leri biliyoruz ama E38 bir başka ...epey bir başka. O zamanlar Borusan'da Servis delegeliği yapıyorum, bizi Dingolfing'e çağırdılar... o zamana kadar aracın kod ismini duyuyoruz Entwicklung wunderbach diyorlar ama hiç göz göze gelmemişiz.

...Avrupa'nın her yanından tonla saZan'ı doldurmuşlar, hepimizin boynunda hangi gruba ait olduğumuza dair renkli tag'lar var ... ben turuncu gruptayım ... hadi turuncular test sürüşüne, hadi turuncular yemeğe, hadi turuncular atölyeye diyorlar ... dediklerini yapıyoruz.

 

Üçüncü gün sıra araç elektroniklerine geldi ... o zamana kadar E38'i en az iki defa kasasına kadar söküp takmışız, hatta sökerken camını bile patlattık (o zamanlar silikonla yapıştırılmış vakumlu cam'a alışkın değiliz... sökerken camı biraz çevirdik ... buMMM) 

...arbeitmeister geldi... aracın sistemlerini anlatıyor. Alarmlar, kütle seziciler vs.vs. 

 

eleman dedi ki

- en iyi hırsızlar bile bu aracı 7 dakikanın altında açamıyor.

bizim grupta bir rus çocuk var ... eskiden kızıl ordu mensubuymuş, sonradan BMW'de çalışmaya başlamış. Bunu bir gülme tuttu... bizim arbeitmeister bozuldu tabi.

 

- neden gülüyorsun? ...demez mi (bkn.hata)

rus kıkırdamayı kesti

- bizim çeçen hırsızlar bunu 30 saniyede açar

 

Alman'ın rengi gitti tabi. Başladı olmaz falan demeye... rus üsteledi.

- kızmayacaksan göstereyim.

 

Alman'ın cevap vermesine fırsat bırakmadan gitti tezgahtan 5 kiloluk kısa saplı balyoz'u aldı, hop falan demeye kalmadan gidip kilitli arabanın sağ ön teker göbeğine (güzelim jantın tam ortasına) bi çaktı ...resmen içimiz acıdı.

 

E38'in alarmı devreye girdi tabi, dörtlüler başladı yanıp sönmeye ... alarm sireni devreye girdi ama dört kapı aynı anda açıldı. Bizim Arbeitmeister kırmızı/yeşil renkte ... arabayı susturdular .... rus açıkladı.

- BMW'den önce bu sistemi Mercedes S class ile getirdi. çeçen'ler anında işi çözdü, kaza anında devreye giren darbe sensörü hemen sağ ön tekerleğin önünde. Sağlam bir tane vurdun mu araç çalışır durumda olmasa dahi kazaya karıştım sanıp araç içindeki olası yaralılara ulaşılsın diye kapıları açıyor. Arabayı çalıp götüremezsiniz ama kapılar açılır, içeride bir şeyler varsa onları kapıp kaçarsınız. Siemens bunu düzeltene kadar araç tam anlamı ile korumasız durumda.

 

Sonuç : Hırsıza kilit dayanmaz ... üreticinin yapabileceği hırsız'a "bununla uğraşmaya değmez" dedirtmek. Yoksa çalınmaz araba, açılmaz kilit diye bir şey yok, olmadı da. 

  • Beğen 12
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ankaralılar dikkat etse iyi olur. Aynı tip hırsızlıklar devam ediyormuş..

 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28441383.asp

bu arkadaş lineafunclub de üye orada paylaşmıştı fotoğrafları ilk defa görünce şok olmuştum, Ankara lıları dadanmış bu hırsızlar gece arabayı gözetleyen bir kamera takmalı, bu ne ya milletin çalışıp zorla güclükle aldığı arabasına dadanmak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.