Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2014 Sıfır Km Focus Araçta Fan Motoru Devreye Giriyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

2014 sıfır km focus araçta fan motoru devreye griyor.

kısa mesafede hararet yükselmeden 3-10 km aracı sürdükten sonra aracı stop ediyorum.stop ettikten sonra  5 dakika fan çalışmaya devam ediyor. bu normal bir durum mu arkadaşlar.

servise götürdüğümde bu model araçta normal olduğunu söylediler. 

diğer kullandığım araçlarda aracım yazın bile fan motoru devreye girmiyordu.

• Yanıt 34
  • Görüntüleme 20,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vallahi işin bu kısmı biraz ürkütücü. Araçlar insanlardan çabuk akıllanıyor desek yanlış olmaz. Bir süre sona kimin kime hizmet ettiği belli olmayacak. Hele bizim gibi vatandaşın devlete hizmet etti

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

durunca duyuluyor yahu  

• Fan motor stop ettikten sonra çalışmaya devam edebiliyor. Kimileri turboyu soğutmak için diyor. Ancak bu çalışmanın ne zaman olacağını kestirmek iyi gözleme rağmen çok kolay değil. Bazen sıcak günl

Yanıtlama zamanı:

Klavuzunuza baktınız mı? Ne zaman devreye girer veya girebilir diye.

Yazın bu da girmeyebilir özetle böyle kıyas yapmayın ve aracınızı tanımaya başlayın önce klavuz sonra servis en son biz :)

Aracı nasıl sürdüğünüzü bilmiyoruz? Hangi şart altında gittiğiniz vs.? yetersiz bilgi.

Yanıtlama zamanı:

Sıfır Golflerde de aynı durum var.bence normal.

Yanıtlama zamanı:

Benim de daha önce 0km aldığım focus 2.5 tdci aracım aracı yeni aldığımda fan motoru devreye giriyordu.kısa mesafede.hiç bir sıkıntı yaşamadım fakat.yalnız suanki focus3 tdci aracimda bunu yaşamadım.ancak uzun yolda falan aracı sıkıştırirsak devreye giriyor

Yanıtlama zamanı:

arabam , tamamı kendi kullanımımda 73.500 km oldu , sadece  iki sefer yaşadım fan çalışma durumunu. İlki 9. ayda ikinciside 24. ayda falandı sanırım.

Yanıtlama zamanı:

Bundan 2-3 hafta önce bizim focus 2.5da oldu 5-10 kmlik bi yere gittik araci stop ettim fan devreye girdi 2 dk çalışıp geri durdu.Pek üstünde durulacak bise degil bence

Yanıtlama zamanı:

Yakup Bey benim aracımda 2013 fokus titanyum ve bugün benimki de devreye girdi ama sonra durdu

Klima fan sesi abi o yanındaydım ben [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Serdar yaman tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ben ilk aldim arabayi eve geldim fan çalıştı motoru kapatinca :D sonra yapmamaya başladı. Fanin zarari olmaz çalışmazsa kötü

Yanıtlama zamanı:

2014 sıfır km focus araçta fan motoru devreye griyor.

kısa mesafede hararet yükselmeden 3-10 km aracı sürdükten sonra aracı stop ediyorum.stop ettikten sonra  5 dakika fan çalışmaya devam ediyor. bu normal bir durum mu arkadaşlar.

servise götürdüğümde bu model araçta normal olduğunu söylediler. 

diğer kullandığım araçlarda aracım yazın bile fan motoru devreye girmiyordu.

Yanlış hatırlamıyorsam fan 104C derecede devreye giriyor. Arabanın normal sıcaklığı ise 90C derece civarı.

Arabalar ilk alındıklarında sürücüleri tarafından iyi tanınamaz istenildiği kullanım tepkilerine hemen ayak uyduramaz, kaçırır, yanlış vites geçirir, çok düşük devirlerde avans vurdurur falan falan.

Yani arabanıza henüz alışamamış olabilirsiniz, veya yoğun trafikte çok dur kalklı bir şekilde arabanızı kullanıyor olabilirsiniz.

Önce arabanızdaki soğutma suyunun seviyesini kontrol edin, sonra antifiriz derecesini ölçtürün. (Bunlar şart, her kışa girmeden yapılması iyi olur)

Emin olmak adına, aynı araçtan daha önce kullanmış bir tanıdığınız varsa düzgün trafikte beraber kullanın ve fan açıyormu diye kontrol edin. 

Yanıtlama zamanı:

Fan motor stop ettikten sonra çalışmaya devam edebiliyor.

Kimileri turboyu soğutmak için diyor.

Ancak bu çalışmanın ne zaman olacağını kestirmek iyi gözleme rağmen çok kolay değil.

Bazen sıcak günlerde bayağı zorlayarak kullanıyorum ve stop edince hiç fan falan çalışmıyor, bazense serin havada sakin kullandığım halde dakikalarla çalışabiliyor.

Özetle normal mi? Evet...

Nedenini ise bence motor kontrol ünitesi dahi tam bilmiyor, kafasına göre takılıyor. :)

Yanıtlama zamanı:

Nedenini ise bence motor kontrol ünitesi dahi tam bilmiyor, kafasına göre takılıyor.

...gerekmediği zamanlarda system check ve stand by check için de çalıştırıyor. Ama dediğin gibi, kafasına göre takılıyor. Önemli veya önemsenecek bir durum değil, zaten arızası olsa kendini ihbar eder ... arıza ışığı yakıp servise gidelim abijim der :)

Araçlar giderek akıllanıyor, hafiften federatif yapıya geçtiler bile denebilir. Mesela artık servisteki ustaya derdini sizden - benden iyi anlatıyor  :)  Yakında kendilerine sizin akıllı telefonunuzdaki randevulara bakıp müsait olduğunuz zamana servis randevusu almaya başlarsa şaşırmayın. (sallamıyorum, ar-ge takımının konuştuğu pirocelerden biri bu...)  

Yanıtlama zamanı:

Araçlar giderek akıllanıyor, hafiften federatif yapıya geçtiler bile denebilir.

Vallahi işin bu kısmı biraz ürkütücü. Araçlar insanlardan çabuk akıllanıyor desek yanlış olmaz.

Bir süre sona kimin kime hizmet ettiği belli olmayacak.

Hele bizim gibi vatandaşın devlete hizmet ettiği türde yaşam şekillerinde...  

Yanıtlama zamanı:

Hele bizim gibi vatandaşın devlete hizmet ettiği türde yaşam şekillerinde...  

bak sen söyleyince bir başka proje daha geldi aklıma ... İhbarcı Otomobil.

-ALO 154 sahibim kırmızı ışıkta geçti

-ALO 154 sahibim gene MTV'yi yatırmadı

-ALO 154 sahibim kaçak depoya kaçak mazot koydu

...vs.vs.  :)  

Yanıtlama zamanı:

Olsun abicim araçlar daha akıllı olsun, biz bilişimcilere bir ekmek kapısı da otomotiv sektöründen çıkar belki (çok para dönen sektör)   :yemek:   :kıhkıh:

Fan çalışmasına gelince hemen hemen 3 yıl dizel Ford deneyimimde 3 kere fan çalışmasını duydum mu hatırlamıyorum, hatta ben çalışmasından değil de çalışmadığından korkup 2 kere özel serviste fan kontrolüne gitmiştim. Bence sistem kendisini arada check için çalıştırıyor olabilir, aracınız yeni ise bu oluyordur diye düşündüm, yani bu bir sorun değildir. Ancak bunu ilerleyen zamanlarda da sürekli yaparsa bu bir problemdir.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.