Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2011 Titanium Ile 2013 Trend X Müzik Sistemi Karşılaştırma


Kerim Kamanoğlu

Soru

Bir arkadaşım 2013 model 1.6 trend x benzinli araç satın aldı bugün ses sistemini kurcaladım biraz benim aracımda onca ayar olmasına rağmen müzik sistemi bana benimkine göre çok başarılı geldi bassı 2 ye getirdim ve sesi açtığımda benim aracımda kapılardan gelen garip müzik kalitesine gölge düşüren hiç bir farklı ses gelmedi model olarak benimkinden yüksek ama donanım olarak benimkinden alt seviyede olan aracın ses sisteminin benimkinden iyi olması daha doğrusu benim aracımından arkadaşımın aracı gibi ses gelmemesi beni üzdü.Sizce Ford ses sistemini iyileştirme amacıyla kapılara,hoparlöre ya da ana ünitede iyileştirmemi yaptı?Aynı sesi benim aracımda da almak için ne yapmalıyım?  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bendede 2012 focus titanium tdci hb var, 1 ay önce ikinci araç olarak trend x 125hp benzinli hb aldım. İkisindede aynı mp3 şarkı yüklü flashı kullanıyorum ve aynı ses ayarında olmasına rağmen bariz farkla trendx in müzik kalitesi daha iyi. titaniumda bas 0 da iken hoparlörlerden sesi biraz açınca bas uğultusu geliyorken trendx te bas +2 de iken ses çok güzel ve kaliteli geliyor. Birde titaniumda sarkılar arası boslukta alttan bir cızırtı gelirken trendex de bu cızırtıda yok. titaniumlarda şarkılar arası cızırtı olayı daha önceleri konuşulmuştu forumda hatta bluetooth olmasına bağlanmıştı bu durum trendx de bluetooth olmayışından cızırtının olmamasını buna bağlamıştım. ama sesdeki bariz farklılık açıkçası bende şaşırttı. Aradaki ses farkının sebebini bilen varsa bende merak ediyorum sebebini :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben derdim de olur mu ya o sony denirdi.. focus 2 deki sony f3 dekinden iyi.. bazı bass parçaları hariç bende fark alamıyorum..

tina turner dinliyorum. biladerin sony sinden fark yok..ama başka bir şarkıda sony daha iyi olabiliyor..smart pakette park sensörü olmasa sırf sony e para verilmez yani

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2011 f3lerde ses sistemininin parazitli çalışması ile ilgili bir sorun var başka bir forumda kapıların sökülmesine ilişkin bir başlık okumuştum. ayrıca benim TREND olan ve SONNY olmayan ses sistemimde de acaiğp derecede baslarda çaktlama oluyordu serviste yalıtımlar incelenip sorun giderildi. siz de bir ara arka kapı içlerindeki hoparlörlerin yalıtımlarıyla ilgili işlem yaptırın. yeni modellerde belki ford problemi çözmüştür. sound kalite farkı kullanılan cihazların farkından kaynaklanmıyor olabilir. montaj detaylerı Ford tarafından gözden geçirilmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

mevcut konu üzerinden gideyim dedim.

 

şimdi bende 2012 titanium x var Bluetooth açık yada kapalı olsa da aynen bi cızırtı alıyorum.

bununla ilgi bi yabancı forumda biri 

Alıntı

focus multimedia panelinde radyo anteni ile  Bluetooth anteni çok yakın bundan dolayıdır

 

demiş ve iki anteni birbirinden farklı noktalara koymuş. detaylarını bulursam linkini koyarım. 2 ay sonra şu açıklamayı yazmış

 

Alıntı

antenleri ayrı koysamda bluetooth parçasını komple çıkarsamda çızırtı tekerrür etti, ilk 1 ay boyunca nedense cızırtı hiç duymadım sonra başladı ve durduramadım bende yeni multimedia sistemi alarak sorunu çözdüm

demiş

 

focus mk3 bluetooth lu sistem olupta cızırtı yaşamayan varmı?

bendeki artık bariz sinir bozucu oldu. işin ters köşesi Trabzon park pide buluşmasında

@Gürkan Çakıroğlu hocam ve @Murat Kavuk hocam ile bakalım dediğimizde hiç cızırtı yapmadı şaştım kaldım o zaman

 

bu cızırtı problemin çözümü var mıdır? yoksa el mahkum multimedia sitemini yenilemek midir çözüm

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Daha önce kullandığım F3 lerde hiç böyle bir şey yaşamadım @Olcay Sert.

Buluşmada yapmadı evet. Özer'in de öyle bir sorunu yok galiba. 

Acaba önceki yorumlardaki gibi hoparlör yalıtımı olabilir mi? O da çok mantıklı gelmedi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.