Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

İkinci Ayımda Kaza - Aklımdaki Sorular


Fazıl K.

Soru

Merhabalar, foruma yeni üye oldum. üye olurken amacım aracı daha şık gösterecek ufak değişiklikler ve kullanım tavsiyeleri hakkında siz eski focusçulardan bilgi almaktı, ama gördüğünüz üzere ilk konumu gerçekleştirdiğim kaza hakkında bilgi almak üzere açıyorum malesef. kısmet diyorum.

 

aracım focus trend x 2013 model hatchback benzinli. 

 

kaza, 4 aracın karıştığı zincirleme bir kaza. trafikte herkes kendi şeridinde arka arkaya ilerlerken (takip mesafesini korumaksızın maksimum 50 km/s hızda) en öndeki aracın ani bir fren yapmasıyla, önümdeki araç bir öndeki araca çarpıyor ve duruyor, ardından ben önümdeki araca çarpıyorum ve duruyorum ve ardından bana arkamdaki araç çarpıyor.

 

anlayacağınız hem önde hem arkada hasar oluştu iki araç arasında kaldığı için. hasarlar şunlar;

 

-arkada bagaj kapağındaki focus yazısı sağında yani plakalık altında gizlenecek şekilde çökme oluştu, boyası atmadı.

-arka tampondaki egzosun üstündeki boydan boya uzanan plastik aksam tampondan hafifçe ayrıldı ve tampon çatladı.

-ön tampon pasta cila ile giderilecek şekilde çizgilere sahip, ayrıca yer yer tırnak büyüklüğünde boya soyulması var. bunları tamponda olduğu için küçük sorunlar kabul ediyorum.

-beni en çok üzen ve 3 gündür neredeyse aklımdan çıkmayan soruna geleyim, fren yapmakta iken çarptığım için aracın önü hafif eğilmiş vaziyetteydi ve dolayısıyla kaput kapağı önümdeki aracın arkasını karşıladı ve kaput kapağında eğilme/bükülme var.

 

şimdi aklımda bir sürü soru var ve numaralandırarak yönelteceğim. zincirleme kaza olduğu için polis çağırdık ve onlar tutanakları merkeze ilettikleri için kaza raporu daha yeni elime geçebildi. yarın ya da bir sonraki gün tamiri yaptıracağım. servise de sanayiye de götürdüm vakumla çekiçle vs. ile düzelmez, sanayideki usta nerden baksan %20 oranında sorun kalır, düzelmez tam dedi. mecburen orijinal parça değişimi yaptıracağım daha 2. ayında hem de kaput kapağı gibi önemli bir parçada, dahası bagaj kapağı da çöktü, tamponları saymıyorum bile:(

 

1) aracı serviste mi yoksa sanayide mi tamir ettireyim?

 

2)aracı asgari 3 yıl kullanmayı planlıyorum. sizce ikinci el olarak satarken daha az zarar etmek için, serviste güvenli ve garantili bir biçimde tamir ettirip ama büyük bir hasar kaydını mı aracın üzerinde leke olarak bırakayım, yoksa sanayide daha ucuz bir hasar görünümüyle kapatıp sorunu sanayide gerçekleştirmenin lekesine mi razı olayım? yani yüksek hasar kayıtlı ama güvenli bir tamir mi yoksa daha düşük hasar kaydı fakat allah'a emanet bir çözüm yoluna mı gideyim?

 

3) eğer serviste yaptırın derseniz, malum daha yüksek tutara mal olacak, o zaman kasko primim seneye fırlar mı? bu sene 1700 tl tutarında bir poliçe imzaladım, seneye bu tahminen ne kadar artar? sanayide daha ucuza yaptırsam kasko primim de o oranda daha az mı yükselir?

 

şimdilik bu konuda bana yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum, detaylı bilgilendirmeye ve yönlendirmeye ihtiyacım var. şimdiden çok teşekkürler.

 

resimleri ekleyeceğim


IMG20140402121728.jpgIMG20140402121734.jpgIMG20140402125536.jpgIMG20140402121706.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

geçmiş olsun, sanayide olsa serviste olsa usta iyi değilse sonuç kötü olur. Benim güvendiğim tanıdığım bir fiat servisi var dilerseniz yönlendiririm kaliteli boya ile garantili iş yapıyorlar, bi sorun çıksa bile düzeltilir. yetkili servis olsun derseniz ben tan otodan memnun kalmıştım, Elif hanım ilgilenmişti.

 

Seneye olacak artışla ilgili acentenizle konuşmanızı tavsiye ederim en net bilgiyi onlar verir dialogunuz varsa. Sormamışsınız ama, ön tarafı siz yaptıracaksınız(kaskodan cepten vs) arka tarafı ise arkadan çarpanın trafik sigortası.

 

Tanışma başlığınada bekleriz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ilginiz için teşekkürler.

 

bahsettiğiniz fiat bayi ankara'da ise özel mesaj yoluyla bildirir misiniz? bir de eğer sanayi'de yaptırırsam 2 numaralı sorum açısından durumu değerlendirir misiniz?

burada tercihler giriyor işin içine, ben olsam eğer tanıdığım bildiğim yer yoksa servisi tercih ederim (cepten yaptırmıcaksam) enazından karşımda kurumsal bir yer var bir sorun çıkarsa başım daha az ağrır. Birde hasar kaydı olduktan sonra atıyorum 1000tl olmuş 2000tl olmuş çok önemli değil. özel mesaj atıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eğer ön kaputta boyada atma vb. yoksa çok iyi bir kaporta ustası o işi el işçiliğiyle 50-100 TL'ye bile halleder.Hiç kaskoya gerek yok.

Kasko kullanacaksanız unutmayın mutlaka alkolsüzlük raporu da olmalı,yoksa sorun çıkartıyorlar.

A.Coşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

çok geçmiş olsun, canınızı sıkmayın. elinizde bu fotoğraflar olduğu sürece hasar kaydı aracınızı satarken çok büyük problem çıkartmaz diye düşünüyorum. ayrıca hasarlarınız çok çok yüksek bir hasar kaydı oluşturacak gibi görünmüyor. 

 

3 numaralı sorunuz için: kaskoya çok takılmayın derim. bir sonraki seneye aynı fiyatı verecek başka bir kasko şirketi mutlaka bulursunuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

önce geçmiş olsun,Benim fikrim aracını yetkili servise götür.Fakat teslim ederken kilometresini,içinde bulunan yakıt durumunu,aracın o anki durumunu tespit ettir ( iç temizlik başka kusur gibi) sonradan süpriz çıkarmasınlar ara sıra git uzun sürerse nasıl yapılıyor diye kontrol et Bu senin en tabii hakkın.Birde 30 iş günü nü geçerse aracı onlara bırak yenisini alırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kasko 1700 tl olduğuna göre hasarsızlık indiriminiz yok gibi görünüyor, ilk kaskonuz olmalı. Bu durumda hiç düşünmeden kaskodan yaptırın derim ben. İndirim almak için 1 yıl kaybetmiş olursunuz en fazla.

Ön kaput sanayide düzeltilip lokal boya ile kurtarılabilir, ama servis yapar mı bilemem. Fotoğrafları koruyup, kaputu değiştirmeden hallederseniz 2. elde fazla bir değer kaybı yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Çok geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsınız, (yaşamayız).

Tavsiyem fotoğrafları iyi saklayınız aracınızı satmak istediğinizde durumu anlatma ve ikna edici olmada size yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.