Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motosiklet, Scooter, 2 Tekerlikli Araçlar


Mertcan Çelik

Önerilen Mesajlar

Tüm yazılanları okumadım, okumaya da pek niyetim yok. Ergenliğimden bu yana motosiklet kullanırım. Eğer konu ölmekse her yerde ölebilirsiniz. Eğer konu bir aracın sizi görmeyip tepenize çıkması ise bunun için motosiklete binmenize de gerek yok. Risk hayatınızın her köşesinde var zaten. Yaklaşık 25 senedir motosiklet kullanırım sadece istanbul trafiği içinde yaptığım km 200 bin km civarında. Toplamı kaç olmuştur emin olun bilmiyorum. Büyük şehirlerde 250 lik scooter dışında bir ulaşım aracı kullanmanın mazoşizm ile eşdeğer olduğuna inanıyorum. He isteyen biner istemeyen binmez. İstanbulda atlattığım en ciddi motosiklet kazası ise kaldırımda yürürken bana arkadan gelerek çarpan tüpçü gerizekalısıydı. Onda da yayaydım kısacası. :))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tüm yazılanları okumadım, okumaya da pek niyetim yok. Ergenliğimden bu yana motosiklet kullanırım. Eğer konu ölmekse her yerde ölebilirsiniz. Eğer konu bir aracın sizi görmeyip tepenize çıkması ise bunun için motosiklete binmenize de gerek yok. Risk hayatınızın her köşesinde var zaten. Yaklaşık 25 senedir motosiklet kullanırım sadece istanbul trafiği içinde yaptığım km 200 bin km civarında. Toplamı kaç olmuştur emin olun bilmiyorum. Büyük şehirlerde 250 lik scooter dışında bir ulaşım aracı kullanmanın mazoşizm ile eşdeğer olduğuna inanıyorum. He isteyen biner istemeyen binmez. İstanbulda atlattığım en ciddi motosiklet kazası ise kaldırımda yürürken bana arkadan gelerek çarpan tüpçü gerizekalısıydı. Onda da yayaydım kısacası. ::)

Konu kesinlikle ölmek değil abi. Bana da evin önünde motosiklet çarpıyordu bala şeye bir saniyle dibimden geçti.

Yeterli tecrübe kazananların çoğunluğunun skuterde devam ettiğinin ben de çok örneğine denk geldim ki bence de en mantıklısı o da bilmiyorum hevesimi alana kadar mı sürecek motosiklet sevdası.

Konu için de özetle kıyafet ve korumalar hakkındaki yorumlarını da alabilirsek seviniriz abi :<img data-cke-saved-src=" smile.png" src="http://www.focusclubtr.com/public/style_emoticons/default/smile.png" class="bbc_emoticon" title=":<img src=" http:="" www.focusclubtr.com="" public="" style_emoticons="" default="" smile.png"=""> />

iyi günler emin olun kiliste daha fazla trafik var hemde daha tehlikeli büyük şehirlerden 2 kere düştüm motordan 1 hafta yarayla gezdim o kadar ha birşey olmaz diye birşey yok korumalı da olur korumasızda mesela benim bel tarafının eti ezildi kıyafet olsa ne olur olmasa ne olur ? bu kıyafet kask hiçbir işe yaramaz demiyorum tabii ki korur benim yaşadıgım yer arabadan cok motor olan bir yer mesela bu kazayı yapan benim arkadaşım şöyle bi yerden ybr ile son hız gidiyor

 

ve ölüyor feci bir şekilde koruması kaskı felan yok. ama burası kilisin en tehlikeli yerlerinden biri. zaten benim şehrimde şehrin bi ucundan bi ucuna gitmem maksimum 15 dakika sürüyor 7 dakıka kıyafetle mi ugraşıyım yani ? ehliyet konusu içinde beni ehliyet kurtarmıyor ki benim kendi dikkatim kurtarıyor nerde ne yapacagımı bilmem kurtarıyor ehliyet aldıktan sonra motor veya arabada herhangi bir kazanım yaşamadım zaten 10 yaşındaki adama sorsanız bilir o ehliyet sorularını yani ehliyet araba-motor sürdürmez 2 sinide kendiniz sürersiniz. kayakla motor sürmenin altında bir bağlantı yok motorda freniniz var direksiyonunuz var. şehirdışına 1 kere kasksız çıkmadım 1 kere kemerimi bağlamadan çıkmadım ama şehir içinde fazla dedigim gibi.

engin abi katılıyorum dediklerinize ama bu önlemler bir süre sonra keyfinizin önüne geçecek ha bu kadar hayatınızı önlemler alarak yaşıyorsanız bence hiç motora binmeyin bile arabalarda airbag var kaporta var motorda kaporta sizsiniz. ybr ile ben e-5 e tem otoyoluna çıkın demiyorum zaten başlangıç olarak önerdim tabii ki 125 cc bir anda yüksek hızlara çıkamaz bence en önemliside bu en büyük önlem düşük cc motordur bana göre.

Şimdi o paylaştığım videodaki yumurta örneğini görmenize rağmen doku ezilmesinde korumalı da olur korumalı da olmaz demek bence çok mantıklı değil. Hadi ezilmeye karşı korumasa ısıya karşı koruyacak. 

Günlük 7 dakikayı 20-25 görmeden ölmeye tercih etmelisiniz demem fazla standart olacağı için bir tarafınız kırıldığında ya da ciddi doku ezilmesi olduğunda minimum 2 hafta 1 ay arası hastanede kalacaksınız. 2 hafta: 2*7*24*60 = 21504 dakika

21504/7 = 3072 gün hadi takması gibi çıkarması da var 1536 gün. 4.2 yıl boyunca hiç tehlike bile atlatmazsanız sadece teorik olarak dediğiniz mantıklı hale gelmekte.

 

Kayakla motorun tabikide alakası yok da kayak yapan adamın bile hayatını kurtarabiliyor demeye çalıştım. Nerede ne olacağı belirli olmuyor.

Motorda kaporta sizsiziniz diyip hala korumaları gereksiz bulmanıza diyecek bir şey yok zaten. Allah uzun ömür versin.

Bir de bunlar bakış açısı değil, rakamlar ve örnekler üzerinden gidiyoruz ve özellikle somut bilgiler vermeye çalışıyorum. Diyorsanız ki ben hep o küçük yüzdede kalacağım, bana bir şey olmaz, o zaman zaten denecek bir şey yok.

@Tolga Başaran, Fiyatıyla da performansıyla da çok önerilen bir motor MT-07 benim gözlemlerime göre.

bajajı da değerlendireceğim alım sürecinde. öneri için teşekkürler : :: :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hadi bakalım motorcular :)

Motosiklet sürücüleri diye hitap edilmesinin fark yaratacağına inananlar var aramızda, mesela ben. Niye derseniz de araba sürücüsü, motorisklet sürücüsü, aslında aynı kategorideler, araba sürücüsü, üzerine sürülesi, varlığından bir haber olunası, şerit hakkı olmayan, 2 tekerli götürgeç vs olmasın diye :)

4 mevrim motosiklet sürücüsü, viraj delisi, hız tutkunu yakın zamanda olmam muhtemelen, zengin olsam fena olmaz, başka bir forumda Hayabusa ile 428'in yan yana fotoğrafını koymuş mesela bir abimiz, maşallah dedim de derken gözlerim yuvalarından fırlayıp ekrana ulaşmaya çalışmadı değil :)

Bu da iyiymiş:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

125 cc fazla değil 5-6 ay sonra yetmez yeni başlayacak olsam cbf 150 alıp onda öğrenirdim kendimi yeterli görünce kawasaki ninja 250r binerdim en yeşilinden:) hondadan ayıran özellikleri çift silindir, sesi çok farklı, çok daha seri ve top speed daha iyi. ordanda 600 lük bi makinaya atlardım. naked olarak beğendiğim yamaha, fz6 ya binerdim. hemde turuncusuna :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

250'likle minimum 10.000-15.000 yapıp, 2-3 eğitime katılmadan 600'lüğe geçmem ben muhtemelen. Sabır ve sürüş seviyemi arttırmadan büyük motora geçersem sıkıntı yaşama ihtimalim yüksek diye düşünüyorum da göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

250'likle minimum 10.000-15.000 yapıp, 2-3 eğitime katılmadan 600'lüğe geçmem ben muhtemelen. Sabır ve sürüş seviyemi arttırmadan büyük motora geçersem sıkıntı yaşama ihtimalim yüksek diye düşünüyorum da göreceğiz.

 

MT07'de çok güzel ama :) Fiyatı da nispeten iyi. :sofeer: Az gazlarsan bir şey olmaz ya.   

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

MT07'de çok güzel ama :) Fiyatı da nispeten iyi. :sofeer: Az gazlarsan bir şey olmaz ya.

Abi az gazlayacak sabır seviye ne derseniz artık, ben ona ulaşabilmiş görmüyorum kendimi.

Kötü gitmeyen dizelle bile hızlı gitmeye çabaladığım zamanlar oluyor malesef.

@Mertcan Çelik, bence yol yakınken gel vazgeç bu sevdadan... motor o motor, sana yaramaz :muha:

Ders bitsede eğitime gitsem diye bekliyorum. İçimde motosiklet sürmeyi öğrenmeye olan istek amansızlaştı. Pederi ikna edeyim de derslerden yırtarsam bana maddi destek yapsın, dolaylı yoldan ders motivasyonu da edinmiş olurum.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi az gazlayacak sabır seviye ne derseniz artık, ben ona ulaşabilmiş görmüyorum kendimi.

 

Haklı olduğunu biliyorum da, al sat vs para ve zaman kaybı geliyor bana. Bu motor çok ideal geldi bana :)   :kıhkıh: Elbette acemi işi değil.  Ama bir de laf varmış. "Abi binlikle başlanmaz, altıyüzlük olur sana"  :kıhkıh:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklı olduğunu biliyorum da, al sat vs para ve zaman kaybı geliyor bana. Bu motor çok ideal geldi bana :):kıhkıh: Elbette acemi işi değil. Ama bir de laf varmış. "Abi binlikle başlanmaz, altıyüzlük olur sana" :kıhkıh:

Risk çok büyük, özellikle benim için. Para kaybı konusunda haklısın abi de ben ilk 250'liliği eskitene kadar işe güce girmiş olurum diye tahmin ettiğimden biraz rahat görünüyorum o konuda da bakacağız artık zaman ne getirecek :D
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kıyafet ve koruma konusunda söylenecek birşey yok ki. Kullanmayanın aklından şüphe ederim.

Elbette direk darbe aldığınızda kolunuzdaki plastik bir zımbırtı sizin bir tarafınızın kırılmasını engellemez. Ama ama çekiç ile vurmak la darbeyi yumuşatarak almak farklı. Kaldı ki düşmelerde genelde kırıktan ziyade derinizin yanarak soyulması riski. Onun için pantolonunuzu ya da aslında olması gerektiği üzere tulumunuzu mutlak surette kevlar ya da hiç değilse dupont falan bir kumaştan yapılmış birşeyden alın. Bununla ilgili milyon tane kaynak var. Bu saatten sonra bunu tartışmak ile dünyanın güneş etrafından dönmeyip öküzün boynuzları arasında kafasına göre takıldığı söylemini tartışmak arasında pek bi fark yok. Yapılacaklar belli.

1- Adam gibi kaliteli bir tulum alınacak (deri falanda olabilir. Ama çakma olmamalı, korumaları falan tam olup su geçirmemeli hafif olmalı vs vs vs kriterlerini araştırıp bulun.)

2- Mutlaka doğru dürüst bir kask alınacak (artistik renklerine değil aerodinamisinden sessizliğine dayanıklılığına ve fullface olmasına mutlaka dikkat edilmeli)

3- Motosiklet kullanımı için üretilmiş bot alınacak. (ayak bileğinizin tuz buz olması umurunuzda değilse bilemem tabi.)

4- Korumalı eldiveni unutmayın. Düşünce refleks olarak ilk iş elinizi uzatıyorsunuz yere doğru.. Deri eldiven şart..

vs vs vs vs daha bir sürü şey. Olay sadece motosiklete vereceğiniz para değil. Kafadan 1500 lira falan giyim kuşama da para ayırın.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.