Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Elm327 ile Aktif Hale Getirilebilen Özellikler [Hill Holder Eklendi]

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
olur
modifiye şart değil
sizdeki cihaz fordun protokollerini destekliyormu o önemli.

O zaman Ford için gerekli programları bilgisayara yükleyip araç bağlantısı dememek lazım yani değil mi?
İnşallah olur :)
  • Yanıt 3,4k
  • Görüntüleme 753,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Öncelikle aracın özelliği değil, sistemi crackliyorsunuz. İkincisi sizden yorum yapmak için izin istemem gerekmiyor bilmem farkında mısınız? Üçüncüsü ben size yardım etmeye çalışıyorum, belki bir gün

• Kenan Bektaş
    Kenan Bektaş

Merhaba arkadaşlar, bugün Ergün bey ile tanışma ve aracımdaki gizli özellikleri açma şansı buldum. Öncelikle forumda emeği geçen tüm arkadaşlara, sonra yardımını esirgemeyen Ergün arkadaşımıza ve foru

• 100 metre menzili olan uzunu görmeyip 10 metre menzili olan sisi mi görecek?

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Fatih Aldemir yazdı:

O zaman Ford için gerekli programları bilgisayara yükleyip araç bağlantısı dememek lazım yani değil mi?
İnşallah olur :)

önce forscanle deneyin, forscan en dandik elmlerle bile bağlanıyor araca, olursa focccusu deneyin.

Yanıtlama zamanı:

Selam foruma yeni üye oldum aracım trendx yokuş desteğini açmak istiyorum elm327 cihazı kullandığımda hata veriyor ''can t Connect Ecu Switch ELM to Hs. Can'' @Ozan Kar Hata Neredr

Ümit Bıçakcı tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Ümit Bıçakcı yazdı:

Selam foruma yeni üye oldum aracım trendx yokuş desteğini açmak istiyorum elm327 cihazı kullandığımda hata veriyor ''can t Connect Ecu Switch ELM to Hs. Can'' @Ozan Kar Hata Neredr

Hs Can/Ms Can değişimi yapmanız gerekiyor sanırım, modifiyeli mi elinizdeki ELM?

Yanıtlama zamanı:
1 saat önce, Semih G. yazdı:

Hs Can/Ms Can değişimi yapmanız gerekiyor sanırım, modifiyeli mi elinizdeki ELM?

Cihaz modifiye değilken de denedim aynı iletiyi aldım modifiye yaptım tekrar aynı,elm327 cihazları farklılık gösterebilir mi

--2 dakika sonra eklendi--
13.12.2016 - 20:09 tarihinde, Ozan Kar yazdı:

olur

modifiye şart değil

sizdeki cihaz fordun protokollerini destekliyormu o önemli.

Ozan bey ankara da sizinle irtibat kurabilirmiyim

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Ümit Bıçakcı yazdı:

Cihaz modifiye değilken de denedim aynı iletiyi aldım modifiye yaptım tekrar aynı,elm327 cihazları farklılık gösterebilir mi

--2 dakika sonra eklendi--

Ozan bey ankara da sizinle irtibat kurabilirmiyim

Switch yokken veya doğru konumdayken ısrarla bu hatayı veriyorsa büyük ihtimalle elm uygun olmadığındandır. 

Sizinle mi görüştük bugün?

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba 8-10 kere denedim, farklı Focccus versiyonu ve farklı bilgisayar farklı kablo ile ve bunların kombinasyonlarıyla. Ama hata hep aynı, %92'de çakılıyor Read BCM deyince. Fikir belirtme şansınız varsa çok sevinirim. Aşağıda ekran görüntüsünü ekledim.

Untitled.jpg

Guray G. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Ozan Kar yazdı:

Switch yokken veya doğru konumdayken ısrarla bu hatayı veriyorsa büyük ihtimalle elm uygun olmadığındandır. 

Sizinle mi görüştük bugün?

Evet ozan telf la görüştük

Yanıtlama zamanı:

Bir yol gösterin arkadaşlar. Yokuş kalkış desteğini açmam lazım. Dik rampalarda el freniyle kalkmaktan bıkmış durumdayım :)

8 saat önce, Guray G. yazdı:

Arkadaşlar merhaba 8-10 kere denedim, farklı Focccus versiyonu ve farklı bilgisayar farklı kablo ile ve bunların kombinasyonlarıyla. Ama hata hep aynı, %92'de çakılıyor Read BCM deyince. Fikir belirtme şansınız varsa çok sevinirim. Aşağıda ekran görüntüsünü ekledim.

Untitled.jpg

Yanıtlama zamanı:

Hocam elm yi nerden aldınız? Elm den sıkıntı olabilir ya da hangi windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Yanıtlama zamanı:

Bu ürünü kullanıyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/usb-elm327-ft232rl-chipli-obd2-1-5-versiyon-ariz-252353046

Modifiyeyi kendim yaptım, içindeki FT232 çipi bizzat gördüm ve FTDI driver'ı ile kurdum bilgisayara. Windows7 32 ve 64bit windows sürümlerinde denedim ama sonuç hep aynı. Modifiyeden de eminim Forscan ile HS/MS tarama ve arıza silme yapabiliyorum problemsizde.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Guray G. yazdı:

Bu ürünü kullanıyorum.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/usb-elm327-ft232rl-chipli-obd2-1-5-versiyon-ariz-252353046

Modifiyeyi kendim yaptım, içindeki FT232 çipi bizzat gördüm ve FTDI driver'ı ile kurdum bilgisayara. Windows7 32 ve 64bit windows sürümlerinde denedim ama sonuç hep aynı. Modifiyeden de eminim Forscan ile HS/MS tarama ve arıza silme yapabiliyorum problemsizde.

ilginç. eğer araçta daha önce hiç bir değişiklik yapılmadığına eminseniz. ilk sayfadaki linkten orijinal konfigrasyonu indirin, focccus ile read from file diyip indirdiğiniz dosyayı açın, daha sonra write to bcm yapın.

Yanıtlama zamanı:

Aracı sıfır aldım ve daha önce hiç bağlantı yapılmadı Ozan bey. Dediğiniz gibi yapmayı düşündüm, okuma sırasında hata verdiği hatayı yazma sırasında verirse ve yazma başarısız olursa BCM'deki konfigürasyonu bozar mıyım diye korkuyorum açıkçası. Çünkü As built olarak indirdiğim XML dosyasında TPMS kısmında "Unknown" yazıyor. Halbuki benim aracımda 4 lastikte sensör mevcut ve çalışıyor. Şimdi bunu yüklersem sensörlü TPMS'in devre dışı kalma ihtimali var birde. Keşke içindekini okuyabilsem. Elim kolum bağlandı bu sebeplerden dolayı :(

ann.jpg

Guray G. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Pc den bütün driverları kaldırın. tekrar kurun focccus dahil o şekilde deneyin tekrardan.

Yanıtlama zamanı:

Sırf bu iş için eski bilgisayarıma format atıp sıfırdan windows yükledim Teoman bey. Driver'ı da FTDI'nin kendi sitesinden indirp kurdum. 2-3 gündür denemediğim şey kalmadı :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.