Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fatih Aldemir

Üye
  • Toplam İleti

    78
  • Katılım

  • Son ziyaret

Fatih Aldemir tarafından yazılan her şey

  1. Arkadaşlar bu pompa sökülü vaziyette araç kullanmak zararlı olmaz mı? Tamirci bişey olmayacağını söyledi ama pek aklıma yatmadı.
  2. Bugün 5 gün önce istediğimiz parça geldi. Gidip parçacıdan aldım, ne göreyim, parça tamir edilmiş ve boyanmış. Tabi iade ettim. Sanayide anlayan biri bakayım dedi. Parçayı söktü. Tamir edemez ise sizinle irtibata geçeyim inşallah. --0 dakika sonra eklendi-- Pompanın içinden yanık kokusu geliyor dedi tamirci.
  3. Yok kontağı kapatıp açınca düzelmiyor. Pazar günü olduğu için evin önünde durdu araç hep. Birazdan sanayiye doğru gideceğim. İnşallah basit bi arızadır. Parça fiyatına baktım 1500 lira ciravında --30 dakika sonra eklendi-- Kutuya elektrik geliyor. Kutu yanmış dedi elektrikçi.
  4. Benzer bir sorun yaşamıştım. Mazot filtresi çıktı
  5. Akü ile ilgili bir sorun olmadı hiç. Tek etkinlik şu oldu son bir ay içinde: Enjektör bakımı yaptıracaktım, sökemediler ve diplerine bolca hidrolik döktükleri. Neden hidrolik anlamadım.
  6. Aracı parkettim,1 saat kadar oylanıp tekrar bindim. Çalıştırınca vınnnn (fan sesi gibi) bir kaç saniye bi ses geldi. Daha önce şahit olmadığım bi ses. Baktım direksiyon dönmüyor. Çok çok zor dönüyor.Motor içindeki sigorta kutusunu kontrol ettim. Hidroilik direksiyon ile alakalı olduğunu düşündüğüm fotoğraftaki 80 amper olan şeffaf sarı sigorta atmış gibi sanki.Emin değilim ama. Bu sigorta değişir mi? Nasıl? Kontrol etmem gereken başka bişey var mı? (Hidrolik yağı tam)
  7. Arkadaşlar konuda geçen programlar ile enjektörlerin sağlıklı çalışıp çalışmadığı görülebilir mı?
  8. Bugün Batman'da bi ustaya gittim. Tamirci enjektörün birinde sorun var,işeme yapıyor gibi diyerek pompacıya yönlendirdi. Pompacı da enjektörden olduğunu,enjektörleri makineye bağlaması gerektiğini,patlak vs yok ise 350-400 tl ücret tutacağını söyledi. Ses kesilir mi diye sorduğumda,büyük ihtimal diye cevap verince kafam karıştı [emoji4] 350-400 normal mi işlem için?
  9. Sökülü olan kayışın geçtiği bir bilye gibi bişey değiştirdik. Triger kayışında ki bilye mı?
  10. Arkadaşlar videodaki sesin kaynağını bulmaya çalışıyorum. Krank kasnağından şüphelenip değiştirdik ama maalesef ses gitmedi.
  11. Aman kimse duymasın. Valla devlet çipli araç kartı yapıp 50 liradan satar sonra hepimize.
  12. Kayseri'den Batman'a Antep tarafından gitmeyi düşünüyordum otoban diye. Şimdi hiç gerek kalmadı. Elazığ Malatya yolundan devam [emoji3]
  13. Ooo ben son zamanlarda iyidir diyerek opetten almaya başlamıştım yakıtı. Shell tarafına bu U dönüşü yapayım yok yakınken
  14. Maf sensörü 1000 Tl.Krank mil sensörleri 1000 Tl. Elektrik arızası 700 tl bunlar işçilik hariç tahmini rakamları çıkardılar. İşçilik hariç yazmış.
  15. Yetkili servis 2700, özel servis 500 lira tutmuş. Hadi iki kat pahalı olsun anlayacağım ama yetkili servis abartmış bence.
  16. Bu kısmı çıkarmanın bi yolunu bulamadım hâlâ. Ya da videoda gelen sesi kesemedim.
  17. Bu bölgeyi nasıl sökebilirim? Arkadaşlar ford c max aracımda o üstteki saçma saklama gözünün menteşelerinin de takılı olduğu plastik parçayı komple nasıl çıkarabilirim. O kısımdan tıkırtı geliyor. Tam üstteki plastik ve ön camın birleştiği yerden geldiğini tahmin ediyorum. Galiba plastik parça ve ön camın birleştiği yerde boydan boya lastik bi conta ya da fitil gibi bişey varmış ve sanki yerinden çıkmış gibi.
  18. İlginç bi şekilde olmuyor. Başka programlar da denedim evet yine olmadı. Teyp obd soketi görüyor,obd soketi seçiyorum ama yine de olmuyor. Normalde telefonla bağlanırken obd görüyor ve ilk bağlantıda şifre soruyor,1234 girip bağlanabiliyorum. Ama teyp bağlanırken şifre sormuyor,teybin bluetooth ayarlarından girip 0000 olan şifreyi 1234 olarak değiştirip tekrar bağlanmayı deniyorum yine olmuyor. Torque kaldırıp yüklüyorum yine olmuyor Teybim lanetlendi galiba.
  19. Valla yapmış olduk bi kere artık. Yazdığınız maddelerin neredeyse tamamını lpg hanesine olumlu bir puan olarak düşünerek uzatmadan yazayım dediydim
  20. 4 yıl aynı araçta 60-70 bin km lpg kullandım. Ben almadan önce takılmış lpg. 4 yılda bir kere enjektör temizliği yaptırıp bir kere filtre değiştirdim. Lpg kaynaklı olumsuz bi durum yaşamadım. Şu an dizel aracım var. Benzinli bi araç alacak olsam yine lpg li tercih ederim, yoksa taktırırım
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.