Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Ay.

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Ay. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus Collection
  • Meslek:
    Yönetici
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Mehmet Ay.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

22

Toplam Beğeni

  1. sorunu an itibari ile cozduk. Kendi ustama gittim ve 5 dakikada tum islemler bitti. Bakmadigim tek yer olan bagaja cikan koruk icinden siyah kablo kopmus. Soketten elektrik verince calismasi beni yaniltti. Kabloyu bagladigimizda sistem normale dondu.
  2. Ölmüş konuyu hortlatacagim. Ayni sorunu yasiyorum. Bagaj kapagim acilmiyor, farlari yaktigim zaman da bagaj kapagi acik uyarisi veriyor. Kendi elektrikcim bir hafta olmadi icin farkli iki elektrikciye gittim, anlamadilar, abi birakman lazim dediler. Vaktim olmadigi ve guvenmedigim icin araci birakmadim. Guvenmedim cunku ikisi de mantikli bir sey soylemedi. Aksamlari vaktim oldugu icin sol tarafi on koltuga kadar kablolari gorebilecegim sekilde soktum. Bagaja giden sokette de elektrik yok, yani ariza daha onden kaynakli. Nitekim problemi cozemedim. Bagaja ihtiyacim oldugu icin turk usulu gecici cozumle isimi hallettim. Onden gelen soketten bagaja giden soketi cikarttim. Geri vites kablolarindan bagaj dugmesine giden kabloya elektrik vererek hic degilse araci geri vitese taktigimda bagaj uzerindeki dugmeye basarak acilmasini sagladim. Yalniz en kisa surede iyi bir elektrikciye giderek sorunu cozmem gerekiyor. Sirf sinirden konuya yaziyorum Anlasilan 5 yasindan sonra boyle sorunlarla surekli karsilasacagiz. Problemi cozmeyi basarirsak, cozum hakkinda sizi bilgilendirecegim.
  3. Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi MK 2,5 torpido aydınlatması çok yetersiz ve dışa doğru. bu sorunu mantar led ile çözümleyerek fikir olması açısından sizinle paylaşmak istedim. Sistemde şerit led kullanmak istemedim çünkü daha önce kullandığım şerit ledler nedense hep arızalandı. Mantar ledde bu güne kadar hiç sorun yaşamadım. Torpidonun üst kısmına 3,5cm boşlukla led deliklerini açarak 4 Led'i seri bağlayıp toplam 12 Led'li bağlantıyo yaptım. (Abartmışım, gece torpidoyu açınca arabanın içi aydınlanıyor ) Enerjiyi dipsiz ampuün takıldığı yerden almak için eski bir led ampulün dip kısmını kullandım. kapak siviçi burada olduğu için gelen kablodan enerji almak işe yaramıyor, illa buradan almak lazım Bitmiş hali aşağıdaki gibidir
  4. Cozumsuz kaldim Fatih Bey... Yolunuz bu tarafa duserse cihaz uzerinde bakalim.
  5. Uygulama ayarlarindan baglanti turunu secebiliyorsunuz, bu yontemi denediniz mi? Uygulamayi acip ayarlara tiklayin, acilan pencerede obd aaptoru ayarlari var. Orafan baglanti turunu tiklayip secim yapmalisiniz. Gorsel asagidaki gibi.
  6. Hayir, oyle bir problem yasamadim. Cok da hizli sonuclandi. Sanayideki ustam nasil yapacagiz bununla diye biraz tereddutte kaldi fakat ciktisini verince dosya cok cabuk sonuclandi. Hatta su anda sigorta gozetim merkezinde karsi tarafin bilgileriyle sorgulama yaptigimda kaza resimlerine kadar gorebiliyorum. Uygulama uzerinde de sonuc gozukuyor. Diger bir atrisi da kendi bilgilerinizi onceden girdiginiz icin yazmakla ugrasmiyorsunuz. Karsi tarafin bilgilerini de tc kimlikten otomatik getiriyor. Ben memnun kaldim. --9 dakika sonra eklendi-- --10 dakika sonra eklendi--
  7. Merhaba, Ilgili uygulamayi kullandim. Gayet guzel calisiyor. Cadde sokak gibi alanlari kendi ciziyor ve araclari siz durus sekline gore yerlestirebiliyorsunuz. Tutanagi yazili ve sozlu beyan ile doldurabiliyorsunuz. En son imza kismi cikiyor ekrandan imzaliyorsunuz. Tutanak tamamlandigi zaman, istediginiz an cikti alabilmeniz icin tutanagin pdf formatini mail atiyor. Dahasi sigorta gozetim merkezinde goruntuleyebiliyor, resimleri gorebiliyorsunuz. Cok hizli sekilde hata oranini sonuclandiriyor. Ben 18.00 gibi tutanagi doldurdum, 23.00 de tramer sonucu gorundu. Bir kere kullanmis olmama ragmen memnun kaldim. Umarim ihtiyac duymazsiniz
  8. Herhangi bir tablette deneme sansiniz oldu mu? Dilerseniz bana mail atin, cihazi aldigim firmanin gondermis oldugu yazilim linkini sizinle paylasayim. Videolu kurulum anlatimi da mevcut. Yazilim firmasi program uzerinde degisiklik yaptigini iletmisti.
  9. Evet, baglanti tipi farkli olsa da ayni cihaz. Cihazi takip multimediaya bagliyoruz ve uygulama uzerinden verileri goruyoruz. Cihaz surekli takili kaliyor cunku ecu dan verileri cihaz okuyor, multimediaya yukledigimiz yazilim sayesinde de ekranda goruyoruz. Benim aracimda portun yeri cok uygun, uzerinde kapak da yok, bu nedenle surekli takili kaldiginda hic bir engel teskil etmiyor.
  10. Merhaba, Benim alip kullandigim obd bu http://www.hepsiburada.com/superobd-elm327-obd2-wifi-arac-ariza-tespit-cihazi-turkce-mini-obd-2-p-HBV000003316W?magaza=Robotekno Cihaz wi-fi uzerinden multumediaya bagli. Multimedia android oldugu icin cihazin yazilimini yukleyebiliyorsunuz. Yaninda gelen cd degil de, firma bana tr yazilimi gonderdi. Ecu da yer alan bilgileri bu cihazla destekledigi kadar ekranimda gorebiliyorum. Konu ile ilgili youtube da videolar mevcut. Gene merak ettiginiz bir sey olursa cihazdan bakarak yapilip yapilamayacagini sizinle paylasabilirim.
  11. Merhaba, Forumu uzun süredir takip etmeme rağmen deneyimlerimi paylaşacak vakit bulamıyordum. multimedia hakkındaki bir kaç izlenimimi sizlerle paylaşmak istedim. 2011 mk2.5 collection aracıma yaklaşık bir sene önce uzun araştırma sonucunda navimex android serisi cihazı aracıma taktım. görünüm, renk uyumu, ışık uyumu ve kumanda olarak sanki aracın orjinalindeki ürün gibi durdu. genel görüntü ve açılıştaki ford logosu sayesinde ilk aşamayı sorunsuz geçti. android tercih etmemdeki sebep; istediğiniz uygulamayı yükleyebiliyor oluşunuz. OBD kullanmaya başlayınca doğru tercih yaptığımı anladım. Cihazı 1.300 TL'ye aldım. http://www.navimex.com.tr/urunDetay.aspx?urunID=250 Cihaz genel olarak iyi fakat 1gb ram yetersiz kalabiliyor. örneğin eğer android üzerine kayıt yapan bir yol kamerası kullanırsanız; kayıt + bluetooth + müzik açık olduğunda; müzik takılarak ilerliyor. ben bu sorunu kendi üzerine kayıt yapan ekransız bir dvr alarak giderdim. ses kalitesi tatmin edici netlik ve düzeyde. bunda aracın hoparlörlerinin payı çok büyük. Cihazla ve yapılanlarla ilgili sorunuz olur ise, keyifle yanıtlayabileceğimi belirtmek isterim. İlk olarak cihazın görüntü; n ekran görüntüsü ve renk uyumu; Ekransız DVR (100 TL) bu cihaz kaydı üzerindeki hafıza kartına yapıyor, görüntü kalitesi gayet iyi. gece çekiminde de başarılı. eğer görüntüyü görmek istiyorsanız multimedia üzerinden izleyebiliyorsunuz. av-in girişine bağlı durumda. ek olarak dvr daki ivme sensörü sayesinde kaza anında kaydedilen görüntüyü kilitleyerek üzerine kayıt yapılarak silinmesini engelliyor. Ön kayıt görüntüsü; Geri vites kamerası (Bu kamerayı ileri giderken de açıp dikiz aynası gibi kullanabiliyorsunuz. cihaz ile gelen kameranın açısı dardı fakat ben 60 tl ek maliyetle yeni kamera alıp taktım ve net çözünürlük ile geniş açı elde ettim. kamerayı plaka lambasına taktığınız için gayet estetik duruyor. tek dezavantajı eğer ileri giderken de kullanmak istiyorsanız gece görüşü olmayan bir model seçilmeli çünkü ledler sürekli yanıyor) Son olarak ta, belki de en güzeli OBD2 bağlantısı. 90 TL'ye wi-fi bağlantılı bir OBD2 adaptörü aldım. wi-fi tercih etmemdeki sebep, bluetooth üzerinden sürekli cep telefonum bağlı olduğu için bu cihazı kullanamam. wi-fi boşta kalmasın bu cihaz sayesinde araçtaki arıza kodlarını okuyabiliyor, silebiliyor; en güzeli ise androidinizin ekranını djital bir göstergeye çevirebiliyorsunuz. bütün bunları yaparken de müziğinizi ya da radyonuzu dinlemeye devam edip, kol kumandası sayesinde müzik değişimi yapabiliyorsunuz. OBD cihazı sayesinde aracın motor sıcaklığı, anlık beygir gücü, emme hava basıncı, gaz kelebeği konumu, 0-100 süresi, yakıt tüketimi vs. ecu'dan alınabilen bir sürü datayı görebiliyorsunuz. eksi olarak da; android bazen deli edebiliyor hata verebiliyor. ekran dokunmatiği kötü değil. eğer 2 GB ram'lisini getirtebilirseniz daha iyi olur tabiki. umarım faydası olmuştur.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.