Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Guray G.

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Guray G. tarafından yazılan her şey

  1. Cengiz bey, şimdiden teşekkür ederim. Yeni bir kablo sipariş ettim, onunla da olmazsa bir Aliağa ziyareti yaparım size. Şimdiden teşekkürler.
  2. O zaman görüyorum ve arttırıyorum, boyozun yanında kaynamış yumurta da var
  3. Kontrol edeceğim yarın ilk iş Teoman bey, Forscan bağlanınca ben de hiç sorgulamadım modifiyeyi. Sizde okurken %92 civarında mı alıyordunuz hatayı?
  4. İzmir'deyim Volkan bey. Çalışan makine derken sorun PC yada kabloda mı diyorsunuz? Aracı aldıktan 6 ay sonra Ford servisinden çağırıp bir yazılım güncellemesi yapılmıştı, DPF ile ilgili olduğunu söylediler. Acaba onunla mı alakalı bir sıkıntı yaşıyorum?
  5. Sırf bu iş için eski bilgisayarıma format atıp sıfırdan windows yükledim Teoman bey. Driver'ı da FTDI'nin kendi sitesinden indirp kurdum. 2-3 gündür denemediğim şey kalmadı
  6. Aracı sıfır aldım ve daha önce hiç bağlantı yapılmadı Ozan bey. Dediğiniz gibi yapmayı düşündüm, okuma sırasında hata verdiği hatayı yazma sırasında verirse ve yazma başarısız olursa BCM'deki konfigürasyonu bozar mıyım diye korkuyorum açıkçası. Çünkü As built olarak indirdiğim XML dosyasında TPMS kısmında "Unknown" yazıyor. Halbuki benim aracımda 4 lastikte sensör mevcut ve çalışıyor. Şimdi bunu yüklersem sensörlü TPMS'in devre dışı kalma ihtimali var birde. Keşke içindekini okuyabilsem. Elim kolum bağlandı bu sebeplerden dolayı
  7. Bu ürünü kullanıyorum. http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/usb-elm327-ft232rl-chipli-obd2-1-5-versiyon-ariz-252353046 Modifiyeyi kendim yaptım, içindeki FT232 çipi bizzat gördüm ve FTDI driver'ı ile kurdum bilgisayara. Windows7 32 ve 64bit windows sürümlerinde denedim ama sonuç hep aynı. Modifiyeden de eminim Forscan ile HS/MS tarama ve arıza silme yapabiliyorum problemsizde.
  8. Bir yol gösterin arkadaşlar. Yokuş kalkış desteğini açmam lazım. Dik rampalarda el freniyle kalkmaktan bıkmış durumdayım
  9. Arkadaşlar merhaba 8-10 kere denedim, farklı Focccus versiyonu ve farklı bilgisayar farklı kablo ile ve bunların kombinasyonlarıyla. Ama hata hep aynı, %92'de çakılıyor Read BCM deyince. Fikir belirtme şansınız varsa çok sevinirim. Aşağıda ekran görüntüsünü ekledim.
  10. Tavsiyeleriniz doğrultusunsa tekrar deneyeceğim, teşekkürler.
  11. Foccus okuma yaparken sona doğru hata verince torpidonun oradaki sigorta kutusundan röle çekip bırakma sesleri geldi 2 denememde de. O yüzden korktum açıkçası. Ne dersiniz bu durum karşısında? Kontak kapalı mı yapılmalı bu işler yoksa?
  12. 2 defa denedim, ikisinde de aynı hatayı aldım. Kontak açıkken yaptım denemeleri. Siz focccus yazılımının hangi versiyonunu kullandınız c-max'e yükleme yaparken?
  13. Merhaba, Bir C-Max kullanıcısı olarak katıldım aranıza. Kendi modifiye ettiğim FT232 çipli ELM kabloyu kullanarak Forscan ile hem HS hemde MS modda bağlanıp izleme ve hata silme yapabiliryorum. Bu gün hill holder açmak istetim. Ancak Focccus ile Read BCM dediğim zaman %93' kadar ilerliyor ve "VBF checksum error" hatası alıyorum, ekranda Normal Mode yazısı çıkıyor. 2014 Trend C-Max için hill holder açan yada BCM'den herhangi bir özelliği ayarlayabilmiş arkadaş var mı acaba? Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.