Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203674 Ben supercharger takarım 5000 liraya. Ama garanti yok her an bir yerlerden patlayabilir. Turboda yapılır ama egzoz manifolduna uydurmak sorun. 1.6 eb ile aynı çıkışlar var ise egzoz manifoldunda onuda 5000 e hallederiz İşin şakası bir yana yapılmayacak işler değil. Yapan yapana, birçok kişi var atmosferistik motora turboşarj yapan. Aralık 8, 201312 yıl Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl Yazar comment_203676 aslında 0 arabanın motoru nu oynamak degıl amacım sadece merak edıp sormusdum dedıgınız gıbı yapılmayacak bısey yok sonucda kul yapımıı bunlar yınede teşekkurler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203729 kaptaaaaaannnnn tehlikeli sularda geziyorsun gel 3800 e bitirelim bu işi 2 yıl garanti Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203733 Musaadenizle bir espiride ben yapmak istiyorum kardesimmkizma bana ankaraya deniz mi geldi bizim mi haberimiz yok Ankaraliyim bu arada. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203773 Musaadenizle bir espiride ben yapmak istiyorum kardesimmkizma bana ankaraya deniz mi geldi bizim mi haberimiz yok Ankaraliyim bu arada. koy arabaya birtane ; turbolu dersin Ulen ikisi de aklıma geldi, yazayım dedim, yazılmış bile.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203826 Sen durumu anlamamışsın bir araç hem 1.6 hem hem turboluysa 125 bg olması saçma zaten 1.6 araçların çoğu atmosferik olanlar 100-130 bg aralığındalar madem turbo koydun araca bir sebebi olmalı bende biliyorum piyasada 1.6 turbolu araçların olduğunu biriside benim 1.6 ecoboost ama 180 bg ben o yüzden yazdım mesajı... Ben anladım konuyu. Önceki mesajımda da yazdığım gibi. Zevk meselesi. Bey efendi bize sadece olur mu olmaz mı diye sormuş. Gerisi bize düşmez. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl Yazar comment_203835 Su ankarada denizmi var olayi kotu espiri :-) ama sakiz guzeldi deniz yok diye gemide de mi calismiyalim .sonunda is ciddiye binip bi sandik motor getittiricem:-D Su takilmaz olayini gecin su devirde sahine bile turbo atiyolar neyse bu konu uzar gider bide madem konu acildi sunu soruyum 180 ps eco bostlarda var dizel araclarda varda bu 125ps lerde olmamasinin sebebi nedir acaba?.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203838 Deniz yok diye gemide calismamak. Cidden merak ettim deniz yoksa gemi nerde yuzuyor bi golbasi var, eymir var, mogan var oda kisin donar Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203845 Su takilmaz olayini gecin su devirde sahine bile turbo atiyolar neyse bu konu uzar gider bide madem konu acildi sunu soruyum 180 ps eco bostlarda var dizel araclarda varda bu 125ps lerde olmamasinin sebebi nedir acaba?.. sebep diye birşey yok metehan, zaten turbolusu var(dı), yani 1.6 benzinli, hem turbolu hem turbosuz, hangisini almak istersen..ama 1.6 turbo şimdilik satılmıyor, 1.6, 1.5 e dönecek diye biliyoruz, bakalım 1.5 buralara gelecek mi göreceğiz..2011-2012 titanium turbolular 1.6 ve 180 bg, 2013 titaniumlar 1.0 125 bg, 1.6 nın avrupada 150 bg liğide var..haliyle bg-güç istiyorsan turbolusunu, standart bineyim biraz da az para vereyim dersen turbosuzu mevcut.. burada sorun illada turbolu bir araba istiyorduysan, bunu bir sorsaydın keşke.. şu anda 1.0 turbolu ile 1.6 atmosferik var, ikiside 125 bg..ikisininde performansı aynı seviyede, ara hızlanmada turbo bir adım önde olur, yakıtta yine 100 km de 1.5 litre az yakar, serviste ise yılda bir kere en az 150 tl fazla öder(arat: hangi yağ) eğer arabanı başkası kullanmayacak, işin dolayısıyle yılda 10.000 i geçmeyecek biriysen en iyi arabayı almışsın.. Aralık 9, 201312 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203875 Su ankarada denizmi var olayi kotu espiri :-) ama sakiz guzeldi deniz yok diye gemide de mi calismiyalim .sonunda is ciddiye binip bi sandik motor getittiricem:-D Su takilmaz olayini gecin su devirde sahine bile turbo atiyolar neyse bu konu uzar gider bide madem konu acildi sunu soruyum 180 ps eco bostlarda var dizel araclarda varda bu 125ps lerde olmamasinin sebebi nedir acaba?.. mehmet hocam açıklamış zaten biraz durumu adam seçenek sunuyor sana 1.6 125 ps de turbo olsa araç daha fazla beygirde olurdu zaten 1.6 ecoboostada öyle durum araç 182ps..yani hem 1.6 motor 125 ps lik güç çıkaracaksın arabadan hemde turbo koyacaksın araca adam neden turbo koysunki 125 ps güç üretebildiği araca..ha 1.0 ecoboosta turbo var çünkü o araç 1.0 silindir hacmine sahip 1.0 motordan 125 ps güç üretmek içinde turbo lazım ...dizel 1.6 da da durum aynı yani 115 ps güç üretmek için turbo lazım arabaya yoksa o güç çıkmaz 1.6 atmosferik 125 ps lik motora turbo koyarsan eğer o araç 125 ps olmaz o zaman daha fazla güçlü olur o zaman ...Siz illa turbolu araç istiyorsanız 1.6 ecoboost alın . Aralık 9, 201312 yıl çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl Yazar comment_203884 Caglar bey bu daha net bi aciklama oldu bence yazdiklariniz cok mantikli bu 1.6 ecobostlarda motoe sesi farklimi birde hizlanma illaki normal motora gore hizlidir ama max hizi normal motorlu araca gore (1.6 125 ps) den fazlami Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203885 Alakasız,sohbet ve karşılıklı cevap içeren mesajları sildim. Saygı ve sevgi ile devam edilmesi dileğiyle.. Caglar bey bu daha net bi aciklama oldu bence yazdiklariniz cok mantikli bu 1.6 ecobostlarda motoe sesi farklimi birde hizlanma illaki normal motora gore hizlidir ama max hizi normal motorlu araca gore (1.6 125 ps) den fazlami http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/teknik-ozellikler Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 201312 yıl comment_203957 Caglar bey bu daha net bi aciklama oldu bence yazdiklariniz cok mantikli bu 1.6 ecobostlarda motoe sesi farklimi birde hizlanma illaki normal motora gore hizlidir ama max hizi normal motorlu araca gore (1.6 125 ps) den fazlami Ne çektik bu denizcilerden yahu...!? Hızı güç belirler, etkileyen diğer faktörler arasında karoserinin hava direnci ve şanzıman oranları sayılabilir. Focus'ta karoserinin aynı olduğunu kabul edebiliriz. Güce göre azami hızlar fabrika verilerine göre şöyle: 1.6 Atm125 PS 198 km/h 1.0 EB 125 PS 195 km/h 1.6 EB 182 PS 224 km/h Aynı güçteki ilk iki araçtaki fark şanzıman oranlarından kaynaklanıyor Yani daha fazla güç daha fazla hız demektir. Güç silindir içindeki hava/yakıt karışımının patlamasından sağlanır. Bu karışım ne kadar fazla ise o kadar güçlü olur patlama. Fazla karışım da ya motor hacminin fazla olması ile ya da küçük hacime zorla karışımın basılması ile (turbo) sağlanır. Küçük hacimli turbolu motorlar daha verimli çalıştıklarından ve daha düşük emisyon değerlerine sahip olduklarından son yıllarda tercih edilir oldular. Turbonun bir diğer avantajı da aynı hacimden daha yüksek torku daha düşük devirlerde çıkarabilmesidir. Torka basitçe taşıma gücü denilebilir, ya da mesela yokuş yukarı ağırlık taşıma yeteneği olarak da sembolize edilebilir. 1500 kg ağırlığında bir araçta ikisi de 125 PS ama biri 200 Nm/1500 dd, diğeri 160 Nm/4000 Nm torklu motor olsun, yüksek torklu olan yokuşta diğerini geçer. İşte 1.0EB'un 1.6 atmosferiğe bir avantajı da budur. Ayrıca düşük devirden itibaren bu yüksek torka sahip olduğu için trafikte sollamalardaki ara hızlanmalarda da daha başarılı olur. Ve son olarak hayır ses olarak aralarında önemli bir fark yok. 1.6 EB daha fazla ses versin diye hatta Ford "sound symposer" diye ses üretip içeri veren bir sistem tasarlamış ve kullanmış. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 201312 yıl Yazar comment_203965 Belki tup taktiririm diye normal aldik ecobostlara uyumlu deil diye ecobost almak daha iyi olurmustu neyse yinede aydin lattiginiz icin hepinize teaekkurler . Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın