Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aracınızın Kasko Değerleri


Önerilen Mesajlar

Bu linkte Allah göstermesin aracınız pert oldu diyelim ne kadar ödeyeceğini gösterir. Yani şu şekilde aracınıza kasko yaptırdığınızda sigorta şirketleri her araca ortak bi değer biçiyorlar. Burada tam tipi model yılı markası var. Yeter ki eksiksizce ve doğruca bilgileri girin ve kasko bedelini öğrenin :)

http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır. Raiç bedelle falan alakası yok. Benim arabam 20 milyara mal oldu bana şimdi gidip pert etsem 37.300 yazıyor. Masraflar falan derler 2 milyar düşüp öderler. Kaç tane müşterimin arabası pert oldu.

Dediğiniz gibi olursa bu işten çok vurgun yapan olur. Sürekli araç pert edip en az 5 bin kar ederler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yapamaz işte :) Sigorta şirketleri onun en derin araştırmalarına iner ve mesela benim 2 tane pert geçmişim var diyelim ardımdan babam bide pert yaparsa onu ödemezler... Bu arada pert ödemek için baya ciddi tutanaklar kanıtlar istiyorlar. Telefonlar bile dinleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Poliçesinde, ben doğrudan kasko değer listesindeki değeri öderim diyen şirket varsa gösterin bizde ordan yaptıralım...

 

01.04.2013 TARİHİ İTİBARIYLA YÜRÜRLÜĞE GİREN KARA ARAÇLARI KASKO SİGORTASI GENEL ŞARTLARINA GÖRE:

 

Poliçede belirtilen araç ve aracın üzerine fabrika çıkışında standart donanım olarak monte edilmiş her türlü ses, iletişim ve görüntü cihazları, aracın rayiç değerine kadar teminat altındadır. Bununla birlikte araçta standardının dışında yer alan, fabrika çıkışında veya sonradan ilave edilmiş aksesuarlar, bedellerinin poliçede belirtilmesi koşuluyla sigorta kapsamı içindedir.

 

Sigorta tazminatının hesabında sigortalı menfaatlerin rizikonun gerçekleşmesi anındaki rayiç değerleri esas alınacaktır. Rayiç değer için esas alınacak referansa veya rayiç değeri belirleme yöntemine poliçede yer verilecektir.

 

Anadolu Sigorta için:

 

Hasar tarihi itibarıyla rayiç değeri belirleme yöntemi “Teminat Hakkında Genel Bilgiler” başlığı altında aşağıdaki şekilde poliçeye yazılmıştır.

 

9-) Kasko Sigortası Genel Şartları’nın B.3.3.2.2. maddesi doğrultusunda sigortalı aracın tam hasara uğradığının eksper tarafından tespit edildiği durumlarda aracın rayiç değeri, yine hasar tespitini yapan eksper tarafından aşağıdaki yönteme göre belirlenir:
 
Aracın, model yılı / hasar tarihindeki kilometresi / muayene ve bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı / daha önceki hasarları / kullanım şekli / yetkili satıcı yerine doğrudan yurt dışından ithal edilmiş olup olmadığı / fatura bedeli / vb. gibi araç piyasa değerini etkileyen özellikleri dikkate alınır,
Emsal veya muadil araca sahip yetkili/yetkisiz satıcılar ve galeriler ile internet sitelerinden en az 3 adet fiyat alınıp belgelenir,
Sigortalı aracın özelliklerine en yakın olan araçların fiyatlarının ortalaması alınarak ödenecek rayiç değer belirlenir,
 Emsal veya muadil aracın bulunamadığı veya B) fıkrasında belirtilen yöntemle 3 adetten daha az fiyat alınabildiği durumlarda eksper ve sigortalının önereceği ve sigortalı ile sigortacının mutabık kalacağı, kurumsal niteliği haiz araç satıcılarından alınacak değerlerin ortalaması dikkate alınarak rayiç değer belirlenir.
Hasar tazmin yöntemi aşağıdaki şekilde belirlenerek poliçeye yazılmıştır.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ozanın dediği birebir doğru.Rayiç değerini ödüyor. Keşke o listeye göre ödeseydi. 

 

Zaten orda sadece donanım paketleri var.Oysaki çoğumuzun aracında opsiyonlar var fabrika çıkışlı. Ve bu donanımlar Focusta bile 10.000 fark atıyor, Porsche,Maserati'yi söylemiyorum bile. Eeee orda Titanium+x+smart paket+y paket+z paket yok ? Ne olacak ?

 

Onları kaskoya eklettirmeye bile gerek yok. Kaza durumunda orijinal fabrikasyon takılı ise ödemek zorunda.

Titanium diye kasko yapılır.Pert durumunda aracınızın donanımına göre ödeme yapılır.  Yine de elinizde aracın donanımlarını belirten bir fatura,donanım listesi türü bir şey olması iyi. Çok zorda kalırsanız Otosan yardım ediyor.Ben 3 sene önceki faturayı çıkarttırdım bayiden hem de başkasının adına bir fatura.

 

Telefon konuşmaları falan dinlenemez. Yasal olarak başvurması gerekir ki sigorta şirketleri telefonu dinletemez.Dinler ama dinletemez.Dinletmek ayrı birşeydir.Dinlediğini size karşı kullanamaz çünkü yasal değildir,sadece ip uçları için dinler.Evinizin yakınına özel cihazlarla konuşmalarınızı yasal olmayan yollarla dinler. Tabi bunu 50.000 liralık bir Focus için yapmıyorlar. Üst sınıf araçlar için ve riskli durumlarda yapılıyor.Sizde evde konuşursanız şöyle oldu sigortayı kandırdım diye sigorta o ip uçları ile iz sürmeye başlar. Mobese kameralarına hakim olduklarını söyleyebilirim. Polisle güzel çalışıyorlar.Aynı zamanda esnafların,kurumların kameralarına da polis ile birlikte bakabiliyorlar.

 

Diyelim kaza yaptınız ve aracın direksiyonuna kan geldi. O kan grubunu bile inceler gerçekten kazayı yapanın mı diye.. .

 

Ve eğer sizin hasarınızı,pertinizi ödemiyorsa bilin ki ellerinde çok sağlam kanıtlar vardır.Ödemiyorum der,yargıya başvurmanızı söyler.Yargıya başvurursanız elindeki gerekçeleri sunar ki oldukça sağlam deliller ile karışınıza çıkacağına eminim. Önceki bir hasarı yeni olmuş gibi gösterenlere de oldukça temkinli yaklaşır.Tampon,çamurluk sürtmelerine,ufak hasarlara pek uğraşmıyorlar fakat Porsche'nin motor bloğunu kırdım alttan hasar aldı derseniz kırık parça üstünde inceleme yapar.Kırık yerin ortalama kaç saattir hava ile temas ettiğini bulabiliyorlar.Metallerde tabiki.  Böylece bu hasar önceden olmuş diyebiliyorlar. Oldukça profesyoneller. Aman dikkat !!!

 

Mesela aracı pert ettiniz.Kilometresine,geçmişindeki hasarlara,mekanik durumuna göre size ödeme yapar.2011 x paket 100.000 km bir Focus araç ile yine 2011 x paket Focus 10.000 km'de bir aracın ödemeleri kesinlikle aynı olmaz. Zaten burdan da o kasko değer listesinin ne kadar saçma olduğunu görebilirsiniz. Siz davanızı açarsınız değeri düşük bulup ikinci gelen rakamıda düşük bulup,değerinin daha yüksek olduğunu düşünüyorsanız.Kısa bir dava süreci ile bilirkişinin verdiği fiyat geçerli olur. Oda şans işi. Çok zorlamamak en iyisi.İlk söylenen rakam asla kabul edilmemeli.Aracınızın artıları(düzenli bakımlı,boyası yok veya az,ön takımı düzgün vs..) gibi bahaneler uydurup,aracımın değeri daha yüksek,verdiğiniz rakam galeri rakamı,tekrar teklif verin bu rakam kesinlikle olmaz gibi sözcükler ile aracına göre 2000-3000 vs.. fazla kopartabilirsiniz.

 

Perte ayrılan aracınızı ihaleden tekrar alıp yaptırıp binebilirsiniz. Bir akrabam öyle yapmıştı. 48.000 hasar çıkardıkları,91.000 ödeme yaptıkları aracı ihalden 60.000 liraya aldı 15 bin masraf etti şanzıman,travers,radyatörler vs.. 75 bin liraya aracına kavuştu :)


Bazı kasko poliçelerinde sizin talebinizle 1 hatta 2 yaşına kadar sıfır bedeli ödenir pert durumunda.Tabi buna göre de primi artar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten orda sadece donanım paketleri var.Oysaki çoğumuzun aracında opsiyonlar var fabrika çıkışlı. Ve bu donanımlar Focusta bile 10.000 fark atıyor, Porsche,Maserati'yi söylemiyorum bile. Eeee orda Titanium+x+smart paket+y paket+z paket yok ? Ne olacak ?   Onları kaskoya eklettirmeye bile gerek yok. Kaza durumunda orijinal fabrikasyon takılı ise ödemek zorunda. Titanium diye kasko yapılır.Pert durumunda aracınızın donanımına göre ödeme yapılır.  Yine de elinizde aracın donanımlarını belirten bir fatura,donanım listesi türü bir şey olması iyi. Çok zorda kalırsanız Otosan yardım ediyor.Ben 3 sene önceki faturayı çıkarttırdım bayiden hem de başkasının adına bir fatura.

Benim bildiğim tam tersi, hatta konu açmıştım,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim bildiğim tam tersi, hatta konu açmıştım,

 

İş tam olarak dediğin gibi değil. O kısma daha çok Erkan Abininki gibi kendi taktırdığın şeyleri yazıyorsun. 1000 liralık ST jant,2000 liralık Body kit-Tampon vs gibi.

 

Fabrika çıkışlı donanıma sahip ikinci el aracının değeri 70.000 TL diyelim. Ama aracındaki opsiyonlar kasko değer listesinde gözükmediği için opsiyonsuz olarak 60.000 Lira gözüküyor. Sigortana aracının değerini 70.000 TL olarak beyan ediyorsun. Kaza bela durumunda fabrikasyon olduğunuda görünce ödemek zorunda sana gerçek değerini. Gidip opsiyonsuz bir araç fiyatı veremez ki vermiyorlar zaten. Arkadaşın Chevrolet  Camaro aracında limitli olarak üretilen opsiyonlar vardı. Sıfırında 20.000 civarı fark ediyordu.  Araç değerinide bu yüzden 15.000 fazla göstermişti. Sol ön ve alt kısımdan aldığı hasar sonucu pert oldu ve aracının değerini yüksek gösterip,orjinal takılı olduğu için değerini aldı. Sonradan takılan primi biraz daha fazla arttırıyor araç değerini arttırmaya göre...

 

Yakında aktif güvenlik sistemleri fazla olan araçlara(Blind Spot,Acc,City Stop,Lane Assist vs.. ) kasko daha ucuza olacak. Volvo Kaskoda bundan dolayı indirimler var. Umarım Ford bu konuda F Kasko sayesinde özel indirimler aldırtır bu tür donanımları olan araçlara...

 

Mesela City Stop olan araçta ön tampon hasar sayısı az olur. City Stop olan araçlara kaskoda %10 indirim yapsalar ki bu Avrupa'da var çok güzel olur...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İş tam olarak dediğin gibi değil. O kısma daha çok Erkan Abininki gibi kendi taktırdığın şeyleri yazıyorsun. 1000 liralık ST jant,2000 liralık Body kit-Tampon vs gibi.

 

Fabrika çıkışlı donanıma sahip ikinci el aracının değeri 70.000 TL diyelim. Ama aracındaki opsiyonlar kasko değer listesinde gözükmediği için opsiyonsuz olarak 60.000 Lira gözüküyor. Sigortana aracının değerini 70.000 TL olarak beyan ediyorsun. Kaza bela durumunda fabrikasyon olduğunuda görünce ödemek zorunda sana gerçek değerini. Gidip opsiyonsuz bir araç fiyatı veremez ki vermiyorlar zaten. Arkadaşın Chevrolet  Camaro aracında limitli olarak üretilen opsiyonlar vardı. Sıfırında 20.000 civarı fark ediyordu.  Araç değerinide bu yüzden 15.000 fazla göstermişti. Sol ön ve alt kısımdan aldığı hasar sonucu pert oldu ve aracının değerini yüksek gösterip,orjinal takılı olduğu için değerini aldı. Sonradan takılan primi biraz daha fazla arttırıyor araç değerini arttırmaya göre...

 

Yakında aktif güvenlik sistemleri fazla olan araçlara(Blind Spot,Acc,City Stop,Lane Assist vs.. ) kasko daha ucuza olacak. Volvo Kaskoda bundan dolayı indirimler var. Umarım Ford bu konuda F Kasko sayesinde özel indirimler aldırtır bu tür donanımları olan araçlara...

 

Mesela City Stop olan araçta ön tampon hasar sayısı az olur. City Stop olan araçlara kaskoda %10 indirim yapsalar ki bu Avrupa'da var çok güzel olur...

eğer ki araç bedelini artırıyorsak sorun yok zaten aynı kapıya çıkıyor. ama mesela sen titanium x bir aracı normal listesinden yaptırırsan, kasko farları ödemeyebilir, demek istediğim bu. yani ya donanım olarak ekletmek yada araç bedelini uygun şekilde yükseltmek gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.