Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Frenden Gelen Tık Sesi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar,

Bugün ilk defa sol önden frene basılınca gelen tık sesi duydum. Daha önce var mıydı pek emin değilim, zira sürekli klima açık kullandığım için o sesi duymadım. Bugün ise hava serin olduğu için sol ön camı açtım ve frene her basışımda tek seferlik tık sesi duyuyorum.

Nedir bu olay, kısmetse haftaya uzun yola çıkacağım ne tavsiye edersiniz.

Volkan Çelebi tarafından düzenlendi

Solved by Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Salıncaklarda burçlarda yapısı gereği boşluk var. Frene basınca veya gaza yüklenince ufak tık sesi duymanız normal. O fişekler bozulduktan sonra o sesi tuk tuk diye tok bir ses olarak duyarsınız. İsterseniz servise gösterin. Ayrıca vüteste iken frene basarsanız çift kütleli volan olduğundan yaylardaki boşluğu ve esnemeyide ufak ses olarak duyarsınız.

Yanıtlama zamanı:

Salıncaklarda burçlarda yapısı gereği boşluk var. Frene basınca veya gaza yüklenince ufak tık sesi duymanız normal. O fişekler bozulduktan sonra o sesi tuk tuk diye tok bir ses olarak duyarsınız. İsterseniz servise gösterin. Ayrıca vüteste iken frene basarsanız çift kütleli volan olduğundan yaylardaki boşluğu ve esnemeyide ufak ses olarak duyarsınız.

Tık tık, tak tak, tuk tuk, yıllardır araba kullanıyorum, sağır olmalıyım, hiç duymuyorum.

Yanıtlama zamanı:

her kalkışta arkadan, bazı kalkışlarda debriyaj pedalı tam kavradığı anda sol önden tık diye ses geliyor. neredeyse 2 yıllık kasada bu sesler hala varsa, düzeltelim diye uğraşmıyorlar sanırım. inşallah normaldir bu boşluklar. arabalar 50.000 i devirince, sağında solunda arıza çıkmaz umarım.

Yanıtlama zamanı:

100.000 km den önce ön takımı bozmak biraz zor. Aşırı hor kullanan şirket elemanları bile 100.000-120.000 km den önce bozamıyor ön takımı F2 lerde. F3 lerde nasıl olur bilmiyorum. Bozulduktan sonrada yan sanayi parçalarla 500 liraya komple değiştirmek mümkün F2 için. Bazı Mercedeslerde alt salıncak ve üst salıncak var. Sırf üst salıncak yan sanayisinin teki bile 300TL idi 2 sene önce.Bunun altı var sağı solu var,z rot,rotiller,viraj takozları,s rotları vs vs ile 96 model Mercedes'in ön takımını 2000 lira civarına yenilemiştik 150.000 kmde arabanın. Biraz şanslıyız o konuda. Hyundai lerde şıkır şıkır triger zinciri sesi duyulur. Ama kullanıcıları pek takmaz Cem Bey gibi :) Normal olan sesleri bende pek takmam ama zıt bir ses durumunda servise gidilir.

Şu çift kütleli volanı geliştirmeleri lazım. Viteste iken gaza basıp çekmelerde esneyince boşluk olmaması, ses yapmaması, yaplı tip olması lazım. Ama üreticiler genellikle garantiden sonra iyice boşluk ses yapan bu parçayı ona göre üretiyorlar. Bozulsunda para kazanalım diye. Yakında havalı tipi çıkar ses yapmıyor yay yerine havayı sıkıştırıyor cart curt diye. Çokta etkisi yok. Opellerde çok iptal ettiren normal volana geçen var hepsi daha memnun aracından. Kalkıştaki sesler gitti, araba sanki güçldndi gibi yorumlar atmışlar.

Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

500.000 liraya

Abi naptın o paraya ön takımı yaptırmaktansa Bentley Continental GT alırız :D

Yanıtlama zamanı:

Tık tık, tak tak, tuk tuk, yıllardır araba kullanıyorum, sağır olmalıyım, hiç duymuyorum.

Antalya trafiğinde camlar kapalı, klima açık e radyodada dünden bugüne esintiler müziği ...:):):):):):)):)):):):))::)

Yanıtlama zamanı:

Ama kullanıcıları pek takmaz Cem Bey gibi
Ben takmam demedim ki, ses duymuyorum dedim.

Zaten normal şartlar altında araba öyle tangur, tungur, şıngır, mıngır gezinen bir alet değil ki.

Ses varsa normal değildir. Araştırma sonunda bulunabilirse sesin kaynağına göre önemli önemsiz olduğuna karar verilir. 

Bir de forum çok tıngırdak oldu.

Seslere buradan cevap bulmak zor, sesin yazı ile tasviri bile o kadar değişkenlik gösteriyor ki!

Yanıtlama zamanı:

Ben takmam demedim ki, ses duymuyorum dedim.

Zaten normal şartlar altında araba öyle tangur, tungur, şıngır, mıngır gezinen bir alet değil ki.

Ses varsa normal değildir. Araştırma sonunda bulunabilirse sesin kaynağına göre önemli önemsiz olduğuna karar verilir. 

Bir de forum çok tıngırdak oldu.

Seslere buradan cevap bulmak zor, sesin yazı ile tasviri bile o kadar değişkenlik gösteriyor ki!

İşte aynı kafadayız. Normal olan çalışma esneme sesleri ise sıkıntı yok, çukura girince ufak tefek trimlerdeki sesler önemsiz ama genel mekanik olmaması gereken bir ses ise önemli :) Her şeyi kafaya takmamak lazım. Onu demek istedim :)

• 2 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhaba, yeniden konu açmak istemedim buradan sorayım dedim :) bugün frene birden  bastığımda tak tak tak ses geldi sarsıntılı oldu bir an fren tutmayacak önümdeki araca vuracakmışım gibi geldi  ama sonra dan az az kısa kısa  basarak kullandığımda öyle bir ses gelmedi. neden böyle olmuş olabilir?

Yanıtlama zamanı:

bugün frene birden  bastığımda tak tak tak ses geldi sarsıntılı oldu bir an fren tutmayacak önümdeki araca vuracakmışım gibi geldi  

ABS devreye girmiş ... hatta pedal da ayağınızın altında titrer, normal o ... olması gereken bir şey yani.  Endişeye mahal yok efendim. 

Yanıtlama zamanı:

Madem konu fren yaparken gelen seslerden açılmış benimde bir sualim olacak müsadenizle,

Şu sıralar her frene basışımdan durana kadar bir ''cıyk'' sesi duyuyorum,nedir bunun nedeni ve tedavisi? Çok yüksek bir ses değil ama kendinide belli ediyor

Yanıtlama zamanı:

Bende genelde aracı geri geri park ederken frene bastığımda Cem hocamın dediği gibi  yazması zor :) tak mı desem tık mı desem bi ses oluyor.Ama ileri harekette herhangi bir ses duymadım.Sadece geri giderken fren yaptığımda bu sesi duyuyorum.Ne çok sorunumuz var bee.

Yanıtlama zamanı:

ABS devreye girmiş ... hatta pedal da ayağınızın altında titrer, normal o ... olması gereken bir şey yani.  Endişeye mahal yok efendim. 

Teşekkürler üstadım :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.