Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176660 Merhaba arkadaşlar, Bugün ilk defa sol önden frene basılınca gelen tık sesi duydum. Daha önce var mıydı pek emin değilim, zira sürekli klima açık kullandığım için o sesi duymadım. Bugün ise hava serin olduğu için sol ön camı açtım ve frene her basışımda tek seferlik tık sesi duyuyorum. Nedir bu olay, kısmetse haftaya uzun yola çıkacağım ne tavsiye edersiniz. Temmuz 29, 201313 yıl Volkan Çelebi tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl Solution comment_176665 Salıncaklarda burçlarda yapısı gereği boşluk var. Frene basınca veya gaza yüklenince ufak tık sesi duymanız normal. O fişekler bozulduktan sonra o sesi tuk tuk diye tok bir ses olarak duyarsınız. İsterseniz servise gösterin. Ayrıca vüteste iken frene basarsanız çift kütleli volan olduğundan yaylardaki boşluğu ve esnemeyide ufak ses olarak duyarsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 29, 201313 yıl comment_176672 Salıncaklarda burçlarda yapısı gereği boşluk var. Frene basınca veya gaza yüklenince ufak tık sesi duymanız normal. O fişekler bozulduktan sonra o sesi tuk tuk diye tok bir ses olarak duyarsınız. İsterseniz servise gösterin. Ayrıca vüteste iken frene basarsanız çift kütleli volan olduğundan yaylardaki boşluğu ve esnemeyide ufak ses olarak duyarsınız. Tık tık, tak tak, tuk tuk, yıllardır araba kullanıyorum, sağır olmalıyım, hiç duymuyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176690 her kalkışta arkadan, bazı kalkışlarda debriyaj pedalı tam kavradığı anda sol önden tık diye ses geliyor. neredeyse 2 yıllık kasada bu sesler hala varsa, düzeltelim diye uğraşmıyorlar sanırım. inşallah normaldir bu boşluklar. arabalar 50.000 i devirince, sağında solunda arıza çıkmaz umarım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176696 100.000 km den önce ön takımı bozmak biraz zor. Aşırı hor kullanan şirket elemanları bile 100.000-120.000 km den önce bozamıyor ön takımı F2 lerde. F3 lerde nasıl olur bilmiyorum. Bozulduktan sonrada yan sanayi parçalarla 500 liraya komple değiştirmek mümkün F2 için. Bazı Mercedeslerde alt salıncak ve üst salıncak var. Sırf üst salıncak yan sanayisinin teki bile 300TL idi 2 sene önce.Bunun altı var sağı solu var,z rot,rotiller,viraj takozları,s rotları vs vs ile 96 model Mercedes'in ön takımını 2000 lira civarına yenilemiştik 150.000 kmde arabanın. Biraz şanslıyız o konuda. Hyundai lerde şıkır şıkır triger zinciri sesi duyulur. Ama kullanıcıları pek takmaz Cem Bey gibi Normal olan sesleri bende pek takmam ama zıt bir ses durumunda servise gidilir. Şu çift kütleli volanı geliştirmeleri lazım. Viteste iken gaza basıp çekmelerde esneyince boşluk olmaması, ses yapmaması, yaplı tip olması lazım. Ama üreticiler genellikle garantiden sonra iyice boşluk ses yapan bu parçayı ona göre üretiyorlar. Bozulsunda para kazanalım diye. Yakında havalı tipi çıkar ses yapmıyor yay yerine havayı sıkıştırıyor cart curt diye. Çokta etkisi yok. Opellerde çok iptal ettiren normal volana geçen var hepsi daha memnun aracından. Kalkıştaki sesler gitti, araba sanki güçldndi gibi yorumlar atmışlar. Temmuz 30, 201313 yıl Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176697 500.000 liraya Abi naptın o paraya ön takımı yaptırmaktansa Bentley Continental GT alırız Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176702 Geceleyin uykudan kalktım ondan öyle olmuş hemen düzeltiyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176714 Tık tık, tak tak, tuk tuk, yıllardır araba kullanıyorum, sağır olmalıyım, hiç duymuyorum. Antalya trafiğinde camlar kapalı, klima açık e radyodada dünden bugüne esintiler müziği ...:):):))):):)): Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176729 Ama kullanıcıları pek takmaz Cem Bey gibi Ben takmam demedim ki, ses duymuyorum dedim. Zaten normal şartlar altında araba öyle tangur, tungur, şıngır, mıngır gezinen bir alet değil ki. Ses varsa normal değildir. Araştırma sonunda bulunabilirse sesin kaynağına göre önemli önemsiz olduğuna karar verilir. Bir de forum çok tıngırdak oldu. Seslere buradan cevap bulmak zor, sesin yazı ile tasviri bile o kadar değişkenlik gösteriyor ki! Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176762 Ben takmam demedim ki, ses duymuyorum dedim. Zaten normal şartlar altında araba öyle tangur, tungur, şıngır, mıngır gezinen bir alet değil ki. Ses varsa normal değildir. Araştırma sonunda bulunabilirse sesin kaynağına göre önemli önemsiz olduğuna karar verilir. Bir de forum çok tıngırdak oldu. Seslere buradan cevap bulmak zor, sesin yazı ile tasviri bile o kadar değişkenlik gösteriyor ki! İşte aynı kafadayız. Normal olan çalışma esneme sesleri ise sıkıntı yok, çukura girince ufak tefek trimlerdeki sesler önemsiz ama genel mekanik olmaması gereken bir ses ise önemli Her şeyi kafaya takmamak lazım. Onu demek istedim Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 201510 yıl comment_318665 Merhaba, yeniden konu açmak istemedim buradan sorayım dedim bugün frene birden bastığımda tak tak tak ses geldi sarsıntılı oldu bir an fren tutmayacak önümdeki araca vuracakmışım gibi geldi ama sonra dan az az kısa kısa basarak kullandığımda öyle bir ses gelmedi. neden böyle olmuş olabilir? Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 201510 yıl comment_318671 bugün frene birden bastığımda tak tak tak ses geldi sarsıntılı oldu bir an fren tutmayacak önümdeki araca vuracakmışım gibi geldi ABS devreye girmiş ... hatta pedal da ayağınızın altında titrer, normal o ... olması gereken bir şey yani. Endişeye mahal yok efendim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 201510 yıl comment_318673 Madem konu fren yaparken gelen seslerden açılmış benimde bir sualim olacak müsadenizle, Şu sıralar her frene basışımdan durana kadar bir ''cıyk'' sesi duyuyorum,nedir bunun nedeni ve tedavisi? Çok yüksek bir ses değil ama kendinide belli ediyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 201510 yıl comment_318674 Bende genelde aracı geri geri park ederken frene bastığımda Cem hocamın dediği gibi yazması zor tak mı desem tık mı desem bi ses oluyor.Ama ileri harekette herhangi bir ses duymadım.Sadece geri giderken fren yaptığımda bu sesi duyuyorum.Ne çok sorunumuz var bee. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 201510 yıl comment_318686 ABS devreye girmiş ... hatta pedal da ayağınızın altında titrer, normal o ... olması gereken bir şey yani. Endişeye mahal yok efendim. Teşekkürler üstadım Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın