Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Focus Bakım Süreleri, Kapsamı ve İşçilik (Bakım Paylaşımı Değil)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Yasin Taşcı said:

Motor temizlemesi derken dıştan yıkamamı yoksa içinemi işlem yapıyolar?

motoru üstten ve alttan makinaya bağlayıp 9 dk süresince içinin temizlenmesini sağlıyorlarmış.

• Yanıt 204
  • Görüntüleme 75,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sivi kati atik bedeli? Vay arkadas nerden saplayacagini sasirmislar. O yaglari satiyor servisler birde. Geriye kalan hizmetlerde acep ne eklesekte kabartsak diyerek yapmislar. Cok aci.

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Çıkarılmış ifadesi yanlış, indirilmiş olacaktı. Çünkü ETIS'e göre hala 10 yıl. İzleyenler bilir, bu 4 yılın sehven, yani yanlışlıkla yazıldığını, sonra bi aklıevvelin bunu 4/9 yıl olarak düz

• @Alperen G., yakıt filtresi 30.000'de değişebilir, ama benzinlilerde zorunlu değil, bende değiştirmediler mesela. Bazı servisler bunu standart bakıma gelir getirici bir etkinlik olarak eklemiş olabili

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
33 dakika önce, Adem Kazıl said:

bugün bakım günümüz araç 29.500 km de 30.000 km bakımı için servise bıraktım 9 dk makinaya bağlanarak motorun temizlenmeside dahil life kart indirimli 650 tl ödicem, ön balatalar zayıf değiştirilse iyi olur dediler sadece ön balata için 270 tl fiyat çıktı kalsın dedim mantıklı fiyat söyleselerdi değişdirirdim Er-ol otodan alır kendim ustaya işçilik veririm.

bu motor temizleme sadece 120 tl onuda belirteyim.

hayırlı olsun Adem Bey;

Karbon temizleme ile beraber 3 ay önce arabanın yağ bakımını sanayide bende 280 TL ye yaptırdım.Ustanıza güveniyorsanız garantiden sonra pekte servise uğramaya gerek yok bence.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Reşat Özsüer said:

hayırlı olsun Adem Bey;

Karbon temizleme ile beraber 3 ay önce arabanın yağ bakımını sanayide bende 280 TL ye yaptırdım.Ustanıza güveniyorsanız garantiden sonra pekte servise uğramaya gerek yok bence.

3+1 yıl garanti ile satın almıştım  o zamana kadar focus 4 çıkar benim garantide bitmek üzere olur allah kısmet ederse durumlar müsait olursa f3 gider f4 gelir bizim garantide böylelikle hiç bitmez:) buralarda güvenebileceğim usta yok.

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Adem Kazıl said:

3+1 yıl garanti ile satın almıştım  o zamana kadar focus 4 çıkar benim garantide bitmek üzere olur allah kısmet ederse durumlar müsait olursa f3 gider f4 gelir bizim garantide böylelikle hiç bitmez:) buralarda güvenebileceğim usta yok.

bende 3+1 şeklinde garanti kullandım.Bittiği ay sanayide işlem yaptım :) usta konusunda şanslıyım çünkü ustamız yetkili servisin eski ustası Adem Bey.

Seneye hazirana umarım f4 gelirde bende değiştiririm.Bu konuda bende beklemedeyim.

Yanıtlama zamanı:

Günaydın millet 30.000 km bakımından çıktık nedense araba yeni almış gibi oldu kaymak gibi yani,

30.000 km bakımına eksta olarak arabanın rot balans ayarına girmesini istedim çünkü ön tekerlerin iç kısmında aşınma vardı,

lastikler ön arka çapraz değiştirildi,

birde motor içi yıkama işlemi uygulandı.

IMG_5907.JPG

IMG_5908.JPG

Yanıtlama zamanı:
41 dakika önce, Adem Kazıl said:

araba yeni almış gibi oldu kaymak gibi yani,

Hayırlı olsun.

İçinize sindiyse mesele yok, ama ben bazen yıkatınca bile böyle hissediyorum.

Ve maalesef bence fatura gereksiz şişirilmiş. 

Yanıtlama zamanı:

Servisler gerçeten fiyatları aşırı şişiriyorlar. Özellikle söylediğim halde full dolu cam suyunu bile bile boşaltıp (ya da boşaltmayıp) faturaya cam suyu adı altında bindirim uyguluyorlar... Dikkat edin, gerekirse ford otosan'ı arayıp şikayet edin CSI'ları yüksek tutmak için sizi memnun edeceklerdir. :)

Yanıtlama zamanı:
Günaydın millet 30.000 km bakımından çıktık nedense araba yeni almış gibi oldu kaymak gibi yani,

30.000 km bakımına eksta olarak arabanın rot balans ayarına girmesini istedim çünkü ön tekerlerin iç kısmında aşınma vardı,

lastikler ön arka çapraz değiştirildi,

birde motor içi yıkama işlemi uygulandı.

IMG_5907.JPG

IMG_5908.JPG

Yağ 4 litre koyulmuş araç benzinlimi dizelmi?

Yanıtlama zamanı:
1.6 benzinlilere 4 L yetiyor. 

Dizel 4.73 diyor ama sıkma veya başka bir problem olurmu?

Yanıtlama zamanı:

araç dizel, Cem abi şişirme olayına katılıyorum yok cam suyu, atık bedeli, fren balata temizleyicisi, çok amaçlı temizleyici, bir kaç tane daha anlamadığm var garantili olunca kazıklanmak içten bile değil.

Yanıtlama zamanı:
17 dakika önce, Yasin Taşcı said:

Dizel 4.73 diyor

Nerede diyor?

Yağ kapasiteleri

Motor Filtreli (L) Filtresiz (L)
1.0 EB 5W-20 4.1 4
1.5 EB 5W-20 4.05

3.75

1.6 EB 5W-30 4.1

3.8

1.6 Ti-VCT 5W-30 4.1

3.75

1.5 TDCi 0W-30 :) 3.85

3.45

1.6 TDCi 5W-30 3.85

3.45

Yanıtlama zamanı:

Diyor derken öyle satılıyor motorcraft bunun nedeni nedir?

Yanıtlama zamanı:
19 dakika önce, Yasin Taşcı said:

Diyor derken öyle satılıyor motorcraft bunun nedeni nedir?

Yağ sadece senin aracına özel satılmıyor ki.

1.25 Galon olarak standart bir ortalama ölçü belirlemişler, o da Osmanlıya çevirince 4.73L olmuş.

Mesela 2.0 EB 5 L üstünde, 2.0 TDCİ 6 L civarında yağ kullanıyor.

Ambalaja takılmayın, kılavuza veya buraya bakın...

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Yağ sadece senin aracına özel satılmıyor ki.

1.25 Galon olarak standart bir ortalama ölçü belirlemişler, o da Osmanlıya çevirince 4.73L olmuş.

Mesela 2.0 EB 5 L üstünde, 2.0 TDCİ 6 L civarında yağ kullanıyor.

Ambalaja takılmayın, kılavuza veya buraya bakın...

Bilgiler için teşekkürler:)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.