Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 201313 yıl comment_151876 FORD FOCUS WTCC EDITION http://www.focuswtcc.com Solda özel üretim olan Wtcc edition sağda da Wtcc de yarışan Aon Team in focusu. Uzun yıllardır Ford’lar için performans parçaları üretmesiyle tanıdığımız Mountune Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nda yarışan arabasından ilham alarak sınırlı sayıda üretilecek yeni bir Focus geliştirdi Biz Ecoboost un performansı hakkında konuşa duralım; WTCC’de şu anda kullanılan 1.6 eb motordan bıraz bahsedelim.25 derece açıyla mount edilmiş ve 345 HP civarı veriyor.Aynı 18 inçlik jantları kullanan bu özel Focus da bildiğimiz 1.6 Ecoboost motorun güçlendirilmiş başka bir versiyonu . İç mekanda da karbon kaplamalar; paspaslarda, kapı eşiklerinde ve konsolda kullanılan WTCC logoları göze çarpıyor. İngiltere’de geliştirilen otomobil, tüm pazarlarda 3 yıllık Ford garantisi ile satılacak ve bayiden bu şekliyle alınabilecek. Motor :Ford 1.6 turbocharged ‘ecoboost’ engine Mountune MP200 paketiyle Büyük intercooler Büyük hava filtre kutusu Remap Performans : 0 - 100 : 6.9 saniye Son Hız : 223 km Güç : 200 PS at 6,000 rpm Torque: 320 Nm at 2,500 rpm Mountune Kısa Vites Manual Seçici Rimstock Pro Race 1.3, 18” x 8.5 235/40/ZR18 Yokohama Advan Sport Powerflow CAT back rear silencer and tail pipe Limitli Edition Yine Yarış Pistindeki Emsallerinin öNünde Poz Vermiş: http://www.focuswtcc.com/Gallery.html Wtccyi Koşan Araçlar : Team Aon ve Videoları Şubat 25, 201313 yıl T.Mete tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201313 yıl comment_152044 Demek ki neymiş oynanınca 345 hp ye kadar çıkıyormuş Tesekkurler bilgiler için. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 201313 yıl Yazar comment_152075 Cebren ve hile ile tesekkur oldu bu Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201313 yıl comment_152261 Ford şuna benzer birşeyi direk sunsa keşke 2.0'dan 250 alacağına 1.6 ile 250 alsın ama tabi ömür meselesi de vardır neyse canım bize izlemek düşüyor heralde Şu hali güzel Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152307 Görünen o ki, özellikle yeni Focus'un HB versiyonu sportif modifikasyonlara açık olacak. Bu arada görünüşe kanmayın, özel bir takımla yarışan Focus 2012 sezonunda varlık gösteremedi, en iyi derece bir 6.lık, onun dışında 2-3 tane 10.luk var. Chevrolet sildi süpürdü ortalığı... BMW bile ikinci sıraya yerleşebildi Üçüncülükte de Seat vardı. Ezber bozmak adına: HB daha iyi gider diyenlere Cruze Sedan ile yarıştı, dizelden yarış arabası olmaz diyenlere Seat TDI araçları da yarıştı... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152312 şimdi biz mountune dan alsak intercooler , ne varsa ; türkiyedede garanti dışı kalmama gibi bir durum varmı ; yoksa sadece ingiltere için geçerli bir uygulamamı Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152373 Bilgiler hatali.. Ben size birinci elden bilgi vereyim. O aletler 1.6 degil 2.0 motorlu. Ilk alindiklarinda 1.6 ecoboost motorlari var ama sokup 2.0 motor atiyorlar uzerlerine.. Adamlarla gecen hafta konustum eminim... Ve evet 350 hp. e turbo. Hatta o makinelerden bir tanesinin xenon farlari su an Cembo nun arabasinda. Motorlari 2.0 Duratec HE. Onun uzerine turbo takiyorlar. Mountune emme manilfoltu ve custom egzost manifoltu var. Makinelerin gelistirilmesi ve hazirlanmasi ingilteredeki ufacik bir atolyede yapiliyor.. Ahanda bunlar o atolyede cektigim fotograflar. Dahasi da vardi ama nereye kaydettigimi bulamadim. Yuzlerce fotograf vardi bende.. Muhtemelen PC de falandir. Sifir arabaya yaptiklarina bakin ve aglayin.. Adamlardan aldigim parcalari ve tesisati bavulla getirmistim.. Şubat 28, 201313 yıl Mertol Kip tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152377 Hemen sorayım; O bavulun içinde kör nokta uyarı sistemine ait kablolar var mı acaba? Varsa alınıp aynalar değiştirilip bu işlem uygulanabilir mi? Sadece kablolama yetmez ayrıca tamponlara da sensör yada kamera gibi bir şey mi ekleniyor? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152378 He he bu da benim arabayı Türkiye'nin ilk ve tek WTCC Edition akrabası yapar... Şubat 28, 201313 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl Yazar comment_152382 Bilgiler hatali.. Ben size birinci elden bilgi vereyim. O aletler 1.6 degil 2.0 motorlu. Ilk alindiklarinda 1.6 ecoboost motorlari var ama sokup 2.0 motor atiyorlar uzerlerine.. Adamlarla gecen hafta konustum eminim... Ve evet 350 hp. e turbo. Hatta o makinelerden bir tanesinin xenon farlari su an Cembo nun arabasinda. Motorlari 2.0 Duratec HE. Onun uzerine turbo takiyorlar. Mountune emme manilfoltu ve custom egzost manifoltu var. Makinelerin gelistirilmesi ve hazirlanmasi ingilteredeki ufacik bir atolyede yapiliyor.. Nerenin ya da hangi aracın fotoğrafını çektiniz bilemiyorum ama bilgiler hatalı demeden önce wtcc deki teknik şartnamelere bakmış olmanızı dilerdim.S-2000 regulasyonlarına göre motor hacmi max 1600cm^3 dür.Resmi sitesinden bakabilirsiniz. http://www.fiawtcc.com/uploads/files/documents/35_art_263_-_s2000_technical_regulations_%282012_12_11%29.pdf Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152386 Hemen sorayım; O bavulun içinde kör nokta uyarı sistemine ait kablolar var mı acaba? Varsa alınıp aynalar değiştirilip bu işlem uygulanabilir mi? Sadece kablolama yetmez ayrıca tamponlara da sensör yada kamera gibi bir şey mi ekleniyor? Ne biliim adamlardan ne var ne yoksa almistim. He he bu da benim arabayı Türkiye'nin ilk ve tek WTCC Edition akrabası yapar... Abi uzgunum ama ilk te degil tek te degil. O arabadan cikip benim aldigim navigasyon da su an Tr de bir aracta.. Senin arabanin baska uvey kardesleri de var yani Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152387 Şöyle AON bildiğim kadarı ile WTCC öncesi bir sezon BTCC (British TCC) şampiyonasına katıldı. Ve BTCC'de 2010 ve sonrasında NGTC sınıfı homologe edildi. Bunlar 2000 cc turbo motor kullanabiliyordu, aynı gücü daha yüksek hacimden elde ettiği için daha uzun dayanıyor ve takımlara maliyeti daha düşük oluyordu. Mertol'un parçalarını aldığı araçlar olasıdır ki bu seri idi. Ama S2000 standartında turbolu motorlar 1600 cc gerçekten. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl comment_152388 Nerenin ya da hangi aracın fotoğrafını çektiniz bilemiyorum ama bilgiler hatalı demeden önce wtcc deki teknik şartnamelere bakmış olmanızı dilerdim.S-2000 regulasyonlarına göre motor hacmi max 1600cm^3 dür.Resmi sitesinden bakabilirsiniz. http://www.fiawtcc.com/uploads/files/documents/35_art_263_-_s2000_technical_regulations_%282012_12_11%29.pdf Ben sartname bilmem.. O araclarin uretildigi (evet uretildigi kelimesini bilerek ve isteyerek yazdim) atolyeyi bizzat ziyaret ettim, o araclari tek tek inceledim ve hatta dokundum. Onlarin hepsi farkli avrupa ulkelerinden alinan araclar. Vergi nerede dusukse oradan alip komple soyarak kumluyorlar ve aracin agirliglini dusuruyorlar. Standart tum ekipman soyulup ilgili ekipman ile yeniden imal ediliyorlar. Ve bu arada da motorlari da duratec HE ile degistiriliyor. Yukarida gordunuz motor DuratecHE motordur. Kapaktan tanimissinizdir diye tahmin ediyorum. Gittigim yer AON un kendi atolyesiydi bu arada.. Belki siz nerenin ve hangi aracin fotosunu cektigimi bilmiyorsunuz ama ben iyi biliyorum. Hatta beni cayci olarak alin, takilayim buralarda ciraklik yaparim falan dedim ama yemediler.. Şöyle AON bildiğim kadarı ile WTCC öncesi bir sezon BTCC (British TCC) şampiyonasına katıldı. Ve BTCC'de 2010 ve sonrasında NGTC sınıfı homologe edildi. Bunlar 2000 cc turbo motor kullanabiliyordu, aynı gücü daha yüksek hacimden elde ettiği için daha uzun dayanıyor ve takımlara maliyeti daha düşük oluyordu. Mertol'un parçalarını aldığı araçlar olasıdır ki bu seri idi. Ama S2000 standartında turbolu motorlar 1600 cc gerçekten. Abi gecen hafta konustum adamla.. Elinde 1.6 ecoboost motorlar var ve 800 pound a ingiltere teslim veriyor. Hala sokup duratecHE takiyoruz dedi.. Hatta su resimde soldaki focusunki ile benim koydugum resimdeki manifolt ayni. Sadece renk farki var. http://onthelimit.files.wordpress.com/2013/01/dsc_0968.jpg Usenmeyip PC yi kurup resimleri alayim bari bir ara.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201313 yıl Yazar comment_152398 Şöyle AON bildiğim kadarı ile WTCC öncesi bir sezon BTCC (British TCC) şampiyonasına katıldı. Ve BTCC'de 2010 ve sonrasında NGTC sınıfı homologe edildi. Bunlar 2000 cc turbo motor kullanabiliyordu, aynı gücü daha yüksek hacimden elde ettiği için daha uzun dayanıyor ve takımlara maliyeti daha düşük oluyordu. Mertol'un parçalarını aldığı araçlar olasıdır ki bu seri idi. Ama S2000 standartında turbolu motorlar 1600 cc gerçekten. Katılıyorum abi ;Mertol ustamın attığı fotolar 2011 yılının sonundan ;söylediğini teyit eden şöyle bir yazıya da ulaştım: http://www.carbuzz.com/news/2011/3/2/Geneva-2011-Ford-BTCC-Focus-7702594/ Zaten koyduğum bu sezonki yarış fotoğrafındaki motorun ecoboost olduğu çok açıkca belli fotoda. http://onthelimit.files.wordpress.com/2013/01/dsc_0968.jpg Şubat 28, 201313 yıl T.Mete tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın