Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3, Direksiyon Desteği Arıza Uyarısı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Ne alakası var deme bence :D neyse ps ne olacağı belli dsg gibi elde çok patlamıyor sadece biraz aptal o kadar. Yeri gelirse dsg'nin nasıl geri dönüşüm yapıldığını anlatırım burayı kaynatmaya gerek yok. Abicim ben çamur atmıyorum zaten yanlış anlama cvt de aynı şey. Mal odaklı yazmıyorum yani okey

DSG ile PSin satışını kıyaslarsan o noktada patlarsın. DSGlerin hepsi sorun çıkarmıyor. Dayımın ve Ortağının elinden en az 15 tane geçmiştir sadece birinde sorun çıktı. Doğuş konusunda az çok bilgim var, hatırlarsan demiştim adam bayiiden daha ucuza alıyor arabayı diye :D

Bu arada VW sayfasında uygun koşullarla veriyoruz yazmış, ücretli yani, ama adamına göre yada arızaya göre ücretsiz verdiği bir çok örnek okudum/duydum. Hatta millet sövüyodu benim arabam dizel, benzinli verdiler çok yakıyor diye :D

• Yanıt 104
  • Görüntüleme 69,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gökhan Ulaş
    Gökhan Ulaş

Merhaba, Biraz uzun uzun açıklama yapacağım bu konu hakkında. Yaşadıklarım,İncelemelerim,Onarım,Değişim Hakkında açıklama yapma gereği duydum biraz karışık olabilir yazacaklarım fakat başına gele

• Çocuğun hastalığı dolayısıyla anca yazabiliyorum.   Cuma günü @Serdar Eryürekli kardeşimin yönlendirmesiyle aracı Adana'ya bir ustaya götürdük. Öncelikle araç bilgisayara bağlandı, hata

• Gökhan Ulaş
    Gökhan Ulaş

İşlemlerin hepsi faturalı olarak yetkili serviste yapıldı. Ticari amacım yok fakat net fiyat olayını özelden bildirmem daha doğru olur.  Ortalama 2 - 2500 lira arasında bir maliyeti tutuyor. Bir zaman

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

DSG ile PSin satışını kıyaslarsan o noktada patlarsın. DSGlerin hepsi sorun çıkarmıyor. Dayımın ve Ortağının elinden en az 15 tane geçmiştir sadece birinde sorun çıktı. Doğuş konusunda az çok bilgim var, hatırlarsan demiştim adam bayiiden daha ucuza alıyor arabayı diye :D

Bu arada VW sayfasında uygun koşullarla veriyoruz yazmış, ücretli yani, ama adamına göre yada arızaya göre ücretsiz verdiği bir çok örnek okudum/duydum. Hatta millet sövüyodu benim arabam dizel, benzinli verdiler çok yakıyor diye :D

Patlayan ben olayım canın sağ olsun ama ben biyerime bakarak konuşmuyorum ki :D Bilirsinki başka forum vb şeyleri okumuyorum bile. Yani arıza yaşayanı gördüğüm de pek azdır :) Sadece bildiğim veriler ile konuşuyorum

Neyse banane merak edenler ilgili yerlerde sorup öğrenebilir.

Ozan atladığın şeyler var ayrıca bu konuda elden geçen araç bunlar hakkında veri kaynağı olamaz sana. Uzatmıyorum bitmiştir benim için :yeah:

Yanıtlama zamanı:

Patlayan ben olayım canın sağ olsun ama ben biyerime bakarak konuşmuyorum ki :D Bilirsinki başka forum vb şeyleri okumuyorum bile. Yani arıza yaşayanı gördüğüm de pek azdır :) Sadece bildiğim veriler ile konuşuyorum

Neyse banane merak edenler ilgili yerlerde sorup öğrenebilir.

Ozan atladığın şeyler var ayrıca bu konuda elden geçen araç bunlar hakkında veri kaynağı olamaz sana. Uzatmıyorum bitmiştir benim için :yeah:

Tamam bende uzatmıyorum, sen zaten anladın beni ;)

Yanıtlama zamanı:

Araçta vermediler 2-3 gün bekleyeceğiz bu süre daha fazlada olabilir mis parça bazen tr de bulunmuyormus

Yanıtlama zamanı:

Zaten çöpe attım şarj aletini. Daha kaliteli bişey bulabilirsem alırım. Sigortalı olduğunu nasıl anlarım ?

Sigortalımı bilmem ama belkin marka şarj aletini tavsiye ederim.

http://store.apple.com/tr/product/HB152VC/A/lightning-konnekt%C3%B6rl%C3%BC-belkin-ara%C3%A7-%C5%9Farj-aleti?fnode=698a3848d39aee765eb45a48d4b55dfc6b63cfca2dfc168152e5204e2d6ec49e400d8037b715da5e4369d416ad0d35ff152926993ebf59b2aa695ce6c9bbb0bc36852db952f1d26888e19cd1da0fdfd6ae3d297e0fc7be1a9cb83a955fca4babdc6997ed7bccf27b20ce3a782d7818b0&fs=s%3DpriceHL şunun direk usb girişli olanları vardı. 30-40TL civarı.

Yanıtlama zamanı:

Elektroniğin araçları iyice sarıp sarmalaması maalesef bu tür hatalarla daha sık karşılaşılmasına neden oluyor.

Bunların bir kısmı anlık gelip gitmeler bir kısmı ise daha büyük sorunların habercisi.

Fakat aracın yoldaki durumunu etkileyecek (Motor, aktarma organları, direksiyon vs..) kısımlarda karşılaşılan hatalarda anlık dahi olsa hemen servise başvurmakta fayda var.

Civic kullanan bir arkadaşımın direksiyonu otoyolda yüksek süratle giderken kilitlendi ve büyük tehlike atlattı, sorun elektronik bir kartta çıktı. Aman dikkat.

Yanıtlama zamanı:

Aracimin direksiyon kolonu mu degisecekmis 2.700 tl garanti onaylamis geldiginde değişim olacak.

Yanıtlama zamanı:

Böyle bir sıkıntı yaşayacaksak garanti bitmeden yaşasak kazasız belasız bir şekilde bari :(

Yanıtlama zamanı:

Aracimi bugün servisten aldim direksiyon kutusu filan degismis rot basi v.s onceden forumda da yazdigim bir ses vardi o da gitmis.

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aynı arıza benim aracımda da oldu. İlk başlarda aracı stop edip çalıştırdığımda geçiyordu. Daha sonra direksiyon iyice sertleşti ve uyarıyı sürekli vermeye başladı. Ben 2500-3000 TL gözden çıkarmıştım. Ancak Konya'da özel serviste usta bu sorunu halletti.  Nasıl yaptıklarını söylemedi. 200 TL sorun hal oldu. Şu an bir hafta oldu sorun yok, hatta direksiyon öncesinden daha iyi. İnşallah yeniden ortaya çıkmaz. Bu sorun ile uğraşanlar varsa özelden usta ile ilgili  bilgi verebilirim. Focus 3 2011 Model 

• 5 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
On 3 Eylül 2015 at 13:18, Ayhan Yılmaz said:

Aynı arıza benim aracımda da oldu. İlk başlarda aracı stop edip çalıştırdığımda geçiyordu. Daha sonra direksiyon iyice sertleşti ve uyarıyı sürekli vermeye başladı. Ben 2500-3000 TL gözden çıkarmıştım. Ancak Konya'da özel serviste usta bu sorunu halletti.  Nasıl yaptıklarını söylemedi. 200 TL sorun hal oldu. Şu an bir hafta oldu sorun yok, hatta direksiyon öncesinden daha iyi. İnşallah yeniden ortaya çıkmaz. Bu sorun ile uğraşanlar varsa özelden usta ile ilgili  bilgi verebilirim. Focus 3 2011 Model 

Ayhan bey aynı sıkıntı c-maç aracım da da oldu ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz servise gitmeyi düşünüyorum 

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

bir süredir ben de direksiyonla ilişkili benzer sorun yaşıyorum. motor çalıştığında direksiyon her zaman yapmıyor ama sertleşiyor. ilk manevraları zora sokacak kadar. ancak daha sonra (1 kaç saniye diyelim) duzeliyor. park yerinden çıkana kadar ilk çalışma anında. herhangi bir uyarı da çıkmıyor bu arada.

15 gun once sadece bu sebepten servise göturdum ancak, kontrollerinde herhangi bir arıza bulamadılar. usta son anda tek sefer bu durumu direksiyonun yaptığını gözlemlemiş; yine de belirgin bir şey diyemediler, güncellemeleri yaptılar bi daha yaparsa gel dediler...

maalesef hafta sonu yine yaptı nedir ki sorun bilmiyorum. tekrar götürmem lazım ama zaman sıkıntı... benzer bir sorun yaşayan başkaları da var mı?..

Yanıtlama zamanı:

Aynı sorun ara ara bende de oluyor servise götürdüm İDS cihazına bağladılar arıza yok dediler gönderdiler. Sanırım anlık oluyor . Aracı çalıştırırken  direk Debriyaja basıp çalıştırmak yerine kontağı açıp daha sonra Debriyaj ve düğme ile çalıştırıyorum.  Uzun süredir yok yarın serviste bir daha baktiracagim 

Yanıtlama zamanı:

bi gelişme olursa bilmek isterim. 3,5 yıldır olmayan şey şimdi varsa, bişeyler yolunda değildir bence. Ama bişey bulamıyorlar...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.