Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 De Görünen Hoparlör Sıkıntısı


Guest mustafa badem

Soru

arkadaşlar hepinize merabalar bildiginiz gibi f3 de aşırı derecede rahatsız edici hopörlörden gelen patırdı takırtı sesleri. bu sıkıntıya bir türlü çare bulamadım. Acaba diyorumki pert bi f2 den hopörler alsam benim f3 e olurmu merak ediorum??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

bugunumu bu olaya adadım. benim arabada sadece sağ arka kapıda aşırı rahatsız edici pıtırtı oluyordu -ki servis bu kapının hoparlörünü değiştirmişti-

öncelikle sorun hoparörde değil yalıtım süngeri ve kapı triminde. hoparlörü kapıdan söküp elime aldığımda hiç bir ses yok.

 

forumda paylaşılmış trimi sökülmüş kapı resimlerine bakarsanız koyu gri renkte yalıtım süngeri var, sesin temel kaynağı- sökmeden önce trime bastırırsanız sesin azaldığını görürsünüz. Hoparlörün yarattığı hava dalgalarıyla bu süngerde bir hoparlöre dönüşüp ses yapıyor. Aslında fordda bunun farkında, trimle bu sünger arasına ayrıca bir sünger koyup sesi kesmek istemiş ancak yeterli olmamış. Bu 2 sünger arasına biraz takviye yaparak sesi kabul edilebilir seviyeye düşürebilirsiniz. Bunun için trimi komple sökmeye gerek yok, cam açma düğmesinin olduğu kısmı sökerseniz(tam dik olarak sökmek lazım tırnakları hassas) bahsettiğim 2. süngeri görebilirsiniz 2si arasına biraz daha takviye yaparsanız sorun büyük ölçüde çözülüyor.

 

Benim sağ kapıda, solda olmayan bir zırıltı daha var nereden geldiğini çözemedim gördüğüm her türlü boşluğa sünger bant vs uyguladım ancak olmadı. Ama yinede epey azalttım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Mustafa Konu ile ilgili başka bir konu var...Oraya devam et istersen ve orada seni aydınlatıcı çok güzel bilgiler ve çözümler var...Kısacası güzel hoparlör alırsan sorun çözülür pert focus 2 den hoparlöre gerek yok maliyet aynı olur çünkü....

ilgili link de burada,buradan konuya devam...

Bora A. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, "Focus GarajıFocus IIIModifiyeSes & Görüntü Sistemleri" kategorisinden "Focus GarajıFocus IIISorular ve Sorunlar" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Son açıklamalardan çıkan hoparlörü değiştirsek bile süngerlere ellemez ve takviye yapmazsak ses devam edecek? Doğru mudur?

Evet.

en az 10 dk aradım bunları. Buyrun dediğin yerin fotosu merak edenler illaki olacaktır :yeah:

Yok onlar değil :) daha dogrusu onları ellemedik aksama foto bulurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Son açıklamalardan çıkan hoparlörü değiştirsek bile süngerlere ellemez ve takviye yapmazsak ses devam edecek? Doğru mudur? 

Yahu bunu ben baştan beri yazıyorum, arada bir veya iki tane patlak hoparlör çıktı diye kimse dinlemedi. 

Olay arka kapı trimlerinden kaynaklanıyor, iyi bir ses sistemi montaj ustası bunu kolaylıkla keser, rahatsız olanlar yaptırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.