Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Karter Muhafaza?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Yeni focus 3 aldım(aracı karar verme konusunda yardımcı olan aydın barana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim).ocakta teslim alcam.karter muhafaza taktırmalımıyım ve sevisteki fiyatını bilen var mı?yok sa dışardamı taktırmalıyım.yardımlarınızı bekliyorum

Solved by Cem Boneval

Yanıtlama zamanı:

Yeni focus 3 aldım(aracı karar verme konusunda yardımcı olan aydın barana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim).ocakta teslim alcam.karter muhafaza taktırmalımıyım ve sevisteki fiyatını bilen var mı?yok sa dışardamı taktırmalıyım.yardımlarınızı bekliyorum

Fiyat olarak bilemiyorum ama aldığınız yere hediye ettirebilseydiniz keşke..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

bazıları taktır bazıları taktırma diyor .

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

var ama plastik.bi zaman sonra en ufak şeyde kırılıyor.o yüzden demirden taktırıyorlar..

Yanıtlama zamanı:

Plastik konulmasının ana nedeni kaza sırasında motorun aracın altına düşmesini sağlamak, yani motor aksamının kabine olan baskısını azaltmak.

Ben Kastamonu'da henüz aracın burnunu sürtmek dışına herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Zaten karteri vurmak oldukça zor, karteri vurmanız için baya kötü yol şartlarında kullanmak gerek. Evet, aracınızı sakınmak, korumaya çalışmak adına bunu yapmaya çalışıyorsunuz, ama bu düşüncede bir insanın ben taktırmış olduğu karter muhafazasını bile herhangi bir yere değdirmeyeceğini düşünüyorum, Aracınızın altını özellikle iki tekerlek arasını sürtmek ise kaçınılmaz bir durum, (ben 3-5 kez sürttüm, ) buna da yapılabilecek bir şey yok. Dikkat etmekten başka.

Yanıtlama zamanı:

Plastik konulmasının ana nedeni kaza sırasında motorun aracın altına düşmesini sağlamak, yani motor aksamının kabine olan baskısını azaltmak.

Kesinlikle doğru

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Yazmaktan yorulmayacağım: Önden çarpmalarda aracın ön kısmının enerjiyi emecek şekilde deformasyonu sürecinde motor aşağı doğru hareket etmekte ve takılacak gerçek anlamda koruyucu bir parça bu düşüşe engel olacağından ciddi bir kazada motoru kucağınızda bulmanızla sonuçlanacaktır ve eminim bunu yaşamak istemezsiniz.

Bozuk köy yollarında bile akıllı kullanılırsa karter teması olmuyor, karter çarpma konusunda sabıkalı iseniz daha yüksek bir araç baksaydınız keşke...

Son söz: TAKTIRMAYIN, taktırmadığınızı da unutmayın...

Yanıtlama zamanı:

Hayırlısı olsun; sakın elletme; plastik takılıyorsa bir sebebi var( Üst mesajda Cem Bey açıklamış)

Metal taktırıp motoru koruyacağına plastik olsun seni korusun.

Yanıtlama zamanı:

Evet daha öncede çok konuşuldu ve genel kanı taktırmamak...Bencede doğru olan bu.........

• 6 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim aracın karter koruma parçası yanlış anlamadıysan keçe olan parça sarkma yaptı. Zigana geçidinde yolda ufak kaya parçası vardı. Geçer dedim ama aracın altına vurdu. Biraz ilerde durdum ve kepçenin sarktığını gördüm. Metal kartel koruyucu taktırmak niyetindeydim ama burayı okuyunca vazgeçtim. Ne yapmalıyım? 

Yanıtlama zamanı:

Sebebi onceki mesajlarda cok guzel izah edilmis. Bu durumda bozuk zeminde dikkatli kullanimdan baska seceneginiz yok. 

Yanıtlama zamanı:
22 dakika önce, Zafer Yusoğlu yazdı:

Benim aracın karter koruma parçası yanlış anlamadıysan keçe olan parça sarkma yaptı. Zigana geçidinde yolda ufak kaya parçası vardı. Geçer dedim ama aracın altına vurdu. Biraz ilerde durdum ve kepçenin sarktığını gördüm. Metal kartel koruyucu taktırmak niyetindeydim ama burayı okuyunca vazgeçtim. Ne yapmalıyım? 

Focus 2’de fabrikasyon plastik koruma kullanılıyordu Focus 3’te keçeye geçildi. Ancak keçe olan zamanla kullandıkça motorun sıcağı, dış etmenlerin vs etkisiyle sarkıyor ve dağılıyor. Orjinal Ford logolu plastik muhafaza ile değişim yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Koray Demir tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.