Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Şanzıman Problemi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

servisin dediği o..1.viteste 1.6 motor birim zamanda çok güç üretiyor ve hemen 2ye atmazsan silker motor güçlü diyor adamlar...

• Yanıt 38
  • Görüntüleme 10,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Bahsettiğiniz sorun benim aracım da da vardı, yazılımsal bir sorun ve servis bu sorunu hemencecik hallediyor. Bir servise gösterin aracınızı.

• Guest Özcan B.
    Guest Özcan B.

servisin dediği o..1.viteste 1.6 motor birim zamanda çok güç üretiyor ve hemen 2ye atmazsan silker motor güçlü diyor adamlar...

• Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

Silkeleme mesela 1200 devirde sabit tutmak istersen yapıyor. Arabayı serbest bırak 900 devirde rolantide silkelemeden yürüyor. Aşırı güçten değil düşük devirde yakıt akışının kontrolsüzlüğünden bahset

Yanıtlama zamanı:

Silkeleme mesela 1200 devirde sabit tutmak istersen yapıyor. Arabayı serbest bırak 900 devirde rolantide silkelemeden yürüyor. Aşırı güçten değil düşük devirde yakıt akışının kontrolsüzlüğünden bahsetmek gerekir.

Yanıtlama zamanı:

bu motor sistemlerinden çok anlamıyorum.Ama aşikar bir sorun var ve buna birşey yapılmıyor,gördüğüm kadarıyla da yapılamıyor...Bu sorun için bir ben gitmedim elbet servise..ve şu an birşeyler feda etmeden bu sorunu çözebilen yok benim gördüğüm

Yanıtlama zamanı:

Vallahi bu servislerden duyduğumuz açıklamaları biraraya getirip yayınlasak güzel bir mizah antolojisi çıkar ortaya...

Kendileri de inanıyorlar mı acaba söylediklerine?

Engin'in de yazdığı gibi rölantiden yüke geçme sürecinde mazot akış kontrolunda bir sorun var belli ki. Bu yüksek olasılıkla yazılımla halledilecek bir sorun, performans karakteristiği değişebilir elbette böyle bir değişiklikte, o zaman da kullanıcı tercihini kullanacak. Ben kullandığım dizellerde yaşamadım hiç böyle bir sorun, demek ki hepsinde olmuyor.

Bu konu yazılım ve ateşleme ile ilgili. Ayrıca birinci vites dişli oranı özellikle çok kısa sanıyorum

Hangi ateşleme?

Şanzıman oranının kısalığı bir yana motor devir bandı da kısıtlı. Aydın gibi yapın, hareket eder e tmez ikiye atın ;)

Yanıtlama zamanı:

Şanzıman oranının kısalığı bir yana motor devir bandı da kısıtlı. Aydın gibi yapın, hareket eder e tmez ikiye atın ;)

Hatta 2 ile kalkın :D Otobüsler 3le 4le kalkıyor o da dizel bu da dizel :D

Ciddiyim Cmaxle çok 2 ile kaldırdım ben..

Yanıtlama zamanı:

Hatta 2 ile kalkın :D Otobüsler 3le 4le kalkıyor o da dizel bu da dizel :D

Ciddiyim Cmaxle çok 2 ile kaldırdım ben..

Cmax ı alan adam bacandan koku gelsin diye betdua etmiş olabilir mi? :D :D

Yanıtlama zamanı:

Cmax ı alan adam bacandan koku gelsin diye betdua etmiş olabilir mi? :D :D

Cmaxi alan adam o kadar memnundu ki beddua edeceğini sanmıyorum :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Ford bu ve benzer sorunların hepsini zaman içinde çözer ve bizde bu aracı aldığımıza pişman olmayız diye umuyorum.. Bugün aracı bakıma verdim, bakalım sonuç ne olacak

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aracın serviste yazılımını güncellediklerini söylediler, gerçi ben etis ten kontrol ettiğimde hala güncellemeler var gibi gözüküyor ama arabada çok problem olmadığı için bende üstelemedim.. Şimdilik 1. vitesteki dengesizlik giderilmiş gibi gözüküyor ama vites geçişlerinin sertliği konusu sanırım benim hassasiyetimden kaynaklanıyor çünkü bazen farketmiyorum bazen gıcık oluyorum ama alışıcam sanırım.

Yanıtlama zamanı:

araç hareket halinde 1. vitese zaten geçmemesi lazım. en azından benim önceki araçlarım dahil bunda da öyle. geçmiyor. daha doğrusu zorlamamak lazım. durma derecesine kadar yavaşlayınca ancak geçiyor.

• 4 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar benim şöyle bir problemim var destek olmanızı bekliyorum. 

2013 model otomatik benzinli focus sahibiyim. 

Aracı alalı 2 ay oldu. Bir sabah aracı çalıştırmaya çalıştım çalışmadı. Marş almadı. Ama tüm ışıklar yanıyordu. Vitesle oynayıp denedim araç çalıştı. 

İki gün sonra aynı problemi yaşadım. Tekrar vitesle oynadım çalışmadı. Çekici beklerken, yaklaşık 2 saat sonra denedim hiçbir problem yokmuş gibi çalıştı. 

Servise gittim. TCM arızalı değişmesi gerekiyor dedi. Servis kayıtlarına göre 1 yıl önce yine değişmiş. Garanti kapsamında değiştiği için aracın garantisi bittiğinden ücretli değişim olur dediler. Yaklaşık 4000 TL tutuyormuş. 

Bunun tamirini yapan birileri var mı? Veya başka bir arızadan kaynaklanıyor olabilir mi?

Telefonla Balıkesirdeki bi ustayı aradım. "TCM ile bir alakası yok vites şalteri bozulmuştur o yüzden devre tamamlanmıyordur" dedi. 

Ankara'da tanıdığınız bildiğiniz iyi bir usta var mı?

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Mahmut C yazdı:

. Servis kayıtlarına göre 1 yıl önce yine değişmiş. Garanti kapsamında değiştiği için aracın garantisi bittiğinden ücretli değişim olur dediler.

Garantiden değişen ürünün de 1 yıl garantisi var diye biliyorum ben. Değişimin üstünden 1 yıl dolmadıysa ücretsiz değiştirmeleri gerekli sanırım.Bence biraz bastırın. Bu ne yahu yılda bir 4bin tl mi verecek millet. Yenisi takılsa 1 yıl sonra o da mı bozulacak yani.

Yanıtlama zamanı:

Aynısını söyledim. Geçen yıl 6.ayda değişmiş. 

Yanıtlama zamanı:

Yaz geldi TCM ler patır patır dökülüyor :( 

Yanıtlama zamanı:

Bu TCM zimbirtisinin bozulmaması için alınabilecek bir önlem var mı acaba? Geçenlerde bir arkadaş akunun düşük amper olmasinin bozulmasına neden olacağını yazmıştı, doğruluğunu bilen var mı acaba?benim de dün değişti...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.