Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Şanzıman Problemi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Selam arkadaşlar. Ben uzun zamandır bu konudan rahatsızım ama daha yeni yazabiliyorum. Focusumu aldığımdan beri aracın vites geçişleri ve özellikle 1. vitesteki ayarsızlık ciddi derecede canımı sıkıyor. Konuyu açmak gerekir ise vites değiştirirken geçişler sert ve rahatsız edici. Sanki dişlileri zorla yerine oturtuyormuşum gibi hissediyorum. 1. vitesteki güç ayarsızlığı ise cabası, ilk kez böyle bir araç kullanıyorum. Golf,corsa,astra bu tip arabaların hepsini kullandım ancak bu ayarsızlık sadece focusta karşıma çıktı.. Sizlerin araçlarındada bunlara benzer problemler varmı acaba??

• Yanıt 38
  • Görüntüleme 10,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ümit Vaysaloğlu
    Ümit Vaysaloğlu

Bahsettiğiniz sorun benim aracım da da vardı, yazılımsal bir sorun ve servis bu sorunu hemencecik hallediyor. Bir servise gösterin aracınızı.

• Guest Özcan B.
    Guest Özcan B.

servisin dediği o..1.viteste 1.6 motor birim zamanda çok güç üretiyor ve hemen 2ye atmazsan silker motor güçlü diyor adamlar...

• Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

Silkeleme mesela 1200 devirde sabit tutmak istersen yapıyor. Arabayı serbest bırak 900 devirde rolantide silkelemeden yürüyor. Aşırı güçten değil düşük devirde yakıt akışının kontrolsüzlüğünden bahset

Yanıtlama zamanı:

1. ve 2. vites düşük devirlerde silkeleme problemi var ama dediğiniz gibi mekanik olarak vitesin zor geçmesi gibi bir durum bende yok,sitede daha önce yazılmadı diye hatırlıyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Dediğiniz gibi silkeleme problemini forumda bende okudum diye hatırlıyorum ve sanırım yazılım ile düzeltmişler. Ama beni asıl korkutan vites geçişleri çünkü makina müh. veya mekanikçi arkadaşlar daha iyi bilir ama sanırım yazılım ile düzeltilmesi mümkün değil.

Yanıtlama zamanı:

Bahsettiğim silkeleme problemi yazılımla azaldı fakat tamamıyla bende gitmedi bununla ilgili 3 kere yazılım güncellemesi yapılmasına rağmen tabi şunuda ekleyeyim benim en son güncellemem 4 ay önceydi ondan sonra dahada geliştirmiş olabilirler.Sizin bahsettiğiniz mekanik problem gibi görünüyor, güncellemenin bir faydası olmaz.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

cevaplarınız için teşekkürler, bende pazartesi günü periyodik bakım yaptırmaya gideceğim, yazılım yükleyip silkelemeyi çözerler inşallah ancak anlaşılan vites problemi biraz sıkıntılı. Servise konuyu bir aktaralım bakalım ne tepki gelecek..

Yanıtlama zamanı:

benim aracıma da o silkme sorunu ile ilgili de yazılım yüklenmişti ama işe yaramadı... o sorun bence araç için marazlı bir doğuş..yazılımla düzelmiyor,bi çeşit mühendislik hatası yada mühendis için fırsat maliyetine göre göze alınmış bir şey

Yanıtlama zamanı:

Vites geçişinde ve dediğiniz şekilde bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar....Umarım düzelir.......

Yanıtlama zamanı:

Konuyu açmak gerekir ise vites değiştirirken geçişler sert ve rahatsız edici. Sanki dişlileri zorla yerine oturtuyormuşum gibi hissediyorum.

Bu mutlaka garanti süresi başında servis kayıtlarına geçmesi gereken bir durum, tatmin edici bir çözümü olmalı. Normal derlerse hemen test sürüş aracını deneyelim bakalım aynı mı diye tavır koyardım ben olsam...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bu mutlaka garanti süresi başında servis kayıtlarına geçmesi gereken bir durum, tatmin edici bir çözümü olmalı. Normal derlerse hemen test sürüş aracını deneyelim bakalım aynı mı diye tavır koyardım ben olsam...

Cem bey öneriniz için teşekkürler. Servise gittiğimde kıyaslamak adına iyi bir yol olur bu.. pazartesi günü için randevu aldım zaten inşallah çözerlerde gerek kalmaz.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

benim aracıma da o silkme sorunu ile ilgili de yazılım yüklenmişti ama işe yaramadı... o sorun bence araç için marazlı bir doğuş..yazılımla düzelmiyor,bi çeşit mühendislik hatası yada mühendis için fırsat maliyetine göre göze alınmış bir şey

Özcan bey sizdeki problemleride okudum ama ben en son çözülmüştü diye hatırlıyordum, demek ki çözülmemiş.. Ford fırsat maliyeti adına böyle birşey yapmamıştır diye umuyorum ancak mühendislik hatası olaması mümkün ki böyle bir durumda ford'un müşterilerini mağdur etmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:

Benim dikkatimi çeken bir sertlik veya benzeri geçişlerde bir sıkıntı olmadı. Çok nadiren girmediği oluyor yoğun trafikte onda da debriyajdan ayağımı çekip tekrar basınca sorunsuzca giriyor.

Yanıtlama zamanı:

oktay bey benim şu an çözülmüş olarak görünen sorunum 120 km civarlarındaki silkme sorunu..kalkış ve düşük vitesteki silkme sorunu azalmasına rağmen hala rahatsız edecek düzeyde...ben bu sorunla ilgili servise söylediğimde verilen cevap..işte motor güçlü düşük viteste çok güç üretiyor bu normal vs vs.. Fırsat maliyetine gelince şunu demek istedim.Bence bu adamlar bu olayın farkında...bazı arkadaşlar bu sorunla ilgili olarak bir ara yazılım yüklendi silkme geçti fakat aracın seriliği azaldı vb tarzında yorumlar yapmışlardı.Bundan yola çıkarak ford bu hatada silkme sorununun fırsat maliyetinin aracın seriliğini kaybetme maliyetinden daha düşük olduğunu düşünüyor.Buna rağmen isteyene ve çok sorun cıkarana da yazılım yükleyerek serilikten ödün verdirerek silkme sorunun azaltıyor...Sanırım bu işlem bir tür güç azaltıyor;araç tam yüklüyken silkme sorununun ortadan kalkması gibi...

Yanıtlama zamanı:

oktay bey benim şu an çözülmüş olarak görünen sorunum 120 km civarlarındaki silkme sorunu..kalkış ve düşük vitesteki silkme sorunu azalmasına rağmen hala rahatsız edecek düzeyde...ben bu sorunla ilgili servise söylediğimde verilen cevap..işte motor güçlü düşük viteste çok güç üretiyor bu normal vs vs.. Fırsat maliyetine gelince şunu demek istedim.Bence bu adamlar bu olayın farkında...bazı arkadaşlar bu sorunla ilgili olarak bir ara yazılım yüklendi silkme geçti fakat aracın seriliği azaldı vb tarzında yorumlar yapmışlardı.Bundan yola çıkarak ford bu hatada silkme sorununun fırsat maliyetinin aracın seriliğini kaybetme maliyetinden daha düşük olduğunu düşünüyor.Buna rağmen isteyene ve çok sorun cıkarana da yazılım yükleyerek serilikten ödün verdirerek silkme sorunun azaltıyor...Sanırım bu işlem bir tür güç azaltıyor;araç tam yüklüyken silkme sorununun ortadan kalkması gibi...

Hangi güç canım? Birinci viteste çok büyük güç varmışta biz göremiyoruz herhalde. Birinci vites ekstra güçlü değil, ve çok kısa. Işıklarda öndeki araç biraz seri kalkarsa öyle kalıveriyorsun. Kesinlikle çok seri değil. Üstelik silkeliyor. :)

Bu konu yazılım ve ateşleme ile ilgili. Ayrıca birinci vites dişli oranı özellikle çok kısa sanıyorum.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.