Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Oktay Mızrak

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Oktay Mızrak Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    Focus III 1.6 TDCI
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Oktay Mızrak's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. Aracın serviste yazılımını güncellediklerini söylediler, gerçi ben etis ten kontrol ettiğimde hala güncellemeler var gibi gözüküyor ama arabada çok problem olmadığı için bende üstelemedim.. Şimdilik 1. vitesteki dengesizlik giderilmiş gibi gözüküyor ama vites geçişlerinin sertliği konusu sanırım benim hassasiyetimden kaynaklanıyor çünkü bazen farketmiyorum bazen gıcık oluyorum ama alışıcam sanırım.
  2. Arkadaşlar valla sizin değerleri görünce çok imrendim desem yalan olmaz .. 5 - 5,5 arası süper valla ben 6 nın altına düşemedim daha hiç..
  3. Ford bu ve benzer sorunların hepsini zaman içinde çözer ve bizde bu aracı aldığımıza pişman olmayız diye umuyorum.. Bugün aracı bakıma verdim, bakalım sonuç ne olacak
  4. Özcan bey sizdeki problemleride okudum ama ben en son çözülmüştü diye hatırlıyordum, demek ki çözülmemiş.. Ford fırsat maliyeti adına böyle birşey yapmamıştır diye umuyorum ancak mühendislik hatası olaması mümkün ki böyle bir durumda ford'un müşterilerini mağdur etmemesi gerekir diye düşünüyorum.
  5. Cem bey öneriniz için teşekkürler. Servise gittiğimde kıyaslamak adına iyi bir yol olur bu.. pazartesi günü için randevu aldım zaten inşallah çözerlerde gerek kalmaz.
  6. cevaplarınız için teşekkürler, bende pazartesi günü periyodik bakım yaptırmaya gideceğim, yazılım yükleyip silkelemeyi çözerler inşallah ancak anlaşılan vites problemi biraz sıkıntılı. Servise konuyu bir aktaralım bakalım ne tepki gelecek..
  7. Dediğiniz gibi silkeleme problemini forumda bende okudum diye hatırlıyorum ve sanırım yazılım ile düzeltmişler. Ama beni asıl korkutan vites geçişleri çünkü makina müh. veya mekanikçi arkadaşlar daha iyi bilir ama sanırım yazılım ile düzeltilmesi mümkün değil.
  8. Oktay Mızrak

    Şanzıman Problemi

    Selam arkadaşlar. Ben uzun zamandır bu konudan rahatsızım ama daha yeni yazabiliyorum. Focusumu aldığımdan beri aracın vites geçişleri ve özellikle 1. vitesteki ayarsızlık ciddi derecede canımı sıkıyor. Konuyu açmak gerekir ise vites değiştirirken geçişler sert ve rahatsız edici. Sanki dişlileri zorla yerine oturtuyormuşum gibi hissediyorum. 1. vitesteki güç ayarsızlığı ise cabası, ilk kez böyle bir araç kullanıyorum. Golf,corsa,astra bu tip arabaların hepsini kullandım ancak bu ayarsızlık sadece focusta karşıma çıktı.. Sizlerin araçlarındada bunlara benzer problemler varmı acaba??
  9. Teşekkürler Ümit Bey, bende neredeyse hepsinden fiyat aldım ama sizlerin deneyimlerinden yola çıkarak otokardan yarın randevu alacağım. Çokta kurcalamanın manası yok sanırım, aşşağı yukarı hepsi aynı, yeterki araca sorun ekleyip geri vermesinler
  10. Arkadaşlar öncelikle hepinize faydalı paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür etmek isterim. Aracımın periyodik bakım zamanının geldiği şu günlerde yine foruma başvurmak istedim. Edindiğim bilgiler doğrultusunda, dizel focusların 15.000 km veya 1. yıl bakım fiyatları çok değişkenlik gösteriyor. Arabamı Otokoç' tan aldım ancak şunu söylemek istiyorum ki diğer bütün servisler Otokoç'tan daha ilgili ve fiyatları daha uygun. Arabam şuanda 13.000 Km civarında ancak 1 yılı dolduğu için bakım yaptırmam gerekiyor. Konuştuğum servisler 250 TL ile 480 TL fiyat verdiler. Bunların farklılık gösterme sebebi bazılarında polen ve yakıt filtresinin değişip değişmemesi ile alakalı sanırım. Sormak istediğim konu ise, Ankara'daki arkadaşların periyodik bakımlarını nereye yaptırdığı ve memnun kalıp kalmadığı ile alakalı. Çünkü tüm servislerin ustaları aynı olmuyor. Buradan öğrendiğim kadarı ile Otokar ismi ön plana çıkmış. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşları yaşadıkları tecrübeler hakkında bilgi verebilirse memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.