Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 125 Ps 2009 Model Mondeo


Eren_Öztürk

Önerilen Mesajlar

Sonuç olarak hantal olduğunu düşünmüyorum. 100 beygirlik focustan daha yavaş gidemez. hemen hemen sollamalarda focus gibi gider :)

100 beygir diye küçümsediğiniz focusla deneyin bakalım :) Ti-vct 115-125hp TDCİ 109-115hp dahil hepsiyle deneyin o motoru sonra yavaş mı gider hızlı mı gider görün :D herşey beygir değil şanzıman, ağırlık, aktarım önemli her araba beygir gücünü yola aktaramaz örnek 110 hp dedğimiz araçlar yola 95 hp anca aktarır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Alt devir hariç bu arabanın geçemeyeceği 1.6 motor zor bulursunuz buna tdci da dahil." demiş Yakup arkadaş Yakup arkadaşa kesinlikle katılmıyorum 2 aracıda kullanan birisi olarak,kesinlikle dizel c-max ın verdiği performansı vermiyor araç hem alt devir hem üst devirde ...100 beygirlik eski kasa ilk çıkan focus kadar bile performans yok bu arabada heleki dizel focusun veya c-max ın performansını kesinlikle vermiyor ...focus tdcı ve c-max ın ara hızlanmaları ve genel performansı mondeoya ( 125 ps )göre çok iyi eski kasa focustanda biraz daha yavaş genel performansı.tabi bundaki en büyük neden aracın ağırlığı olsa gerek o yüzden bu araçlara göre ağır kalıyor.yokuşta ise tdci ın tozuna bile yetişemez mondeo 125 ps .focus tdcı ın 175 ile çıktığı yokuşu 150 ile tırmanıyor mondeo ,eski kasa focus ise 155 diyor aynı yokusta ben 3 aracıda test ettim bu bahs ettiğim araçların hepsini kullandım yani rast gele yazmıyorum ama mondeo gerçekten konforlu araç yola çok iyi oturuyor...ama dizel c-max tan inince mondeo da aynı performansı bulamayacagınız için c-max ın zevkini vermez size yani arakadaşlarında dediği gibi beklentinize bağlı bir olay bu...ilk fotodaki mondeo fiyat ve görünüş olarak güzel görünuyor..gri olan ise boyalı olduğu için bence o fiyat cok o arabaya.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Katılmamanıza saygı duyarım fakat acele ile cevaplamışsınız yorumlara süre gelen cevap benim verdiğim cevap.Ben motordan bahsettim siz araçlarıda işin içine kattınız :D herneyse

Detaylı açıklamaya gerek duymadım.Yerime siz açıklamışsınız fakat dediğim şeyi çürütemez..Ben her türlü geçer demedim :yeah: yokuş'u felan geçelim artık bıktık şu yokuş muhabbetlerinden..sanki sürekli tırmanan ülkedeyiz :)

yavaş tırman nolcak ki?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

[birde 0-100 değerleri yakın demiş arkadaş, inan 0-130 değerlerindeki fark daha da artıyor aracın...arkadaş mondeo yu test ederse eğer aradaki farkı kendide görecektir zaten...

Araçları sürerken, tüm kalkışlarda sürekli nefes almadan 0'dan 130'a çıkıyor musunuz ? Pratikte 0-100 değerleri önemsiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hem düzlükte hemde yokuşta kesinlikle c-max tdcı, mondeo 125 ps likten daha iyi performans veriyor hem alt devir hem üst devir ..iki aracıda test edenler aradaki farkı görür zaten :)

Mondeo'nun yapısı gereği sürat'ı hissettirmemesi ve özel cam yapısına buna katarsak sadece sürmeyle değil detaylı teknik ölçüm yapmak faydalı diye düşünüyorum çünkü biri eşek ise diğeri at :D

Öyle sadece sürmek hissiyati güçlendirir.Üst devirden anlaşılan şeylerde kişiden kişiye değişebilir pek tabi abi hızını almış bir mondi kesinlikle üzmez demek istenilen şey budur hocam kurcalamaya gerek yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

0-130 derken yani araç daha yüksek hızlara çıktıkça fark artıyor onu demek istiyorum...illaki 130 değil bu 150 de olur 120 de olur...yani daha yüksek hızlara mondeo 125 ps den daha cabuk cıkıyor .burdaki 0-130 dan kastım budur :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.