Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Elektrikli Araçlar

Mertol Kip

Önerilen Mesajlar

Tesla olunca reel oluyor ama olmayinca 73 yaziyor diyoruz 🙂

Bu arada arabanin yanmasinin icinde olmadigim surece bence hicbir mahsuru yok. Ilk yil klozu var benim poliçede. Paşa paşa liste fiyatini tazmin ederim. Opsiyonlari ile 2735 lira CoT yapiyor. 1837 liraya aldim, fark 900K. 40 günde %50 yapar, hic fena bir oran degil 🙂

Screenshot_20250502_214818_Chrome.jpg

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

01.05.2025 - 13:40 tarihinde, Ozan Kar yazdı:

%80 her turlu yeter, hatta %100 yapsam gidis donus bile yeter muhtmelen.

evdeki hesap carsiya uymadi.

haftasonu su gibi gitti sarj. yokus cikmak icten yanmali motora gore cok daha fazla fark ediyor demekki.

gunduz ki sarjlarla %78 olunca gece gidip bir yere birakmadim o sekilde ciktim yola.

sonrasi tahminimden farkli gelisti gun icinde 180 mil yapmisim, sonrasinda 175 mil daha yolum vardi ama sarj %36ya dusmustu menzilde 160 gosteriyordu. bir hizli sarja girdim %36dan %80e 19 dakikada geldi. %84 ile ciktim oradan vardigimda ise %39 kalmisti. gece boyunca yavas sarja biraktim sabah %82 olmustu. donuste daha az gezdim, yokus inmenin de avantajiyla sarj etmeden %39 ile geldim eve.

bi tesla adaptoru alayim bulunsun, adim basi tesla istasyonu var 😄 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, Mertol Kip yazdı:

Benim araba 6500 km ye geldi (iki ay oldu) bu sure zarfinda 1 kez Ist-Akcay, 1 kez Ist-Bodrum ve iki kez de Bodrum-Akcay git-gel  yaptim. Ist Bodrum 800 km. Ist-Akcay 400, Bodrum Akcay 400km. Yani uzun yolsa uzun yol. Hic bir zaman elektrik sarj sorunu yasamadim. Evet benzinli gibi depoyu doldur 700 km olayi yok. Evet 300-400 km de sarj etmem gerekiyor falan filan. Bunun disinda da hicbir bidirdanilabilecek bir sey yok. Artilari ise cok. Bi kere akbilden daha ucuza gidiyorsunuz. En pahali yerden bile elektrigi alsam dizelin yari fiyatina geliyor. Evden sarj edince kufur gibi olacagi icin yazmayayim (50tl 400 km. Yaziyla elli)

Akici surus keyfi baska. Scooter gibi gaza bastikca hizlaniyor, vites degistirme kesintisi za zu yok, dumduz.

345nm tork makine icin en az 2500 motorlu turbo makineye ihtiyaciniz var. O torku her istediginizde verebiliyor.

Bak8m gideri her anlamda dusuk olacak. Frene durma noktasina gelmeden basmiyorum bile, fren balatasi bitmez bunda.

Ege rotalarında sıkıntı olmaz ama iç anadolu, doğu, karadeniz vs aynı şarj rahatlığı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 hours ago, Gürkan Çakıroğlu said:

Ne diyorsun, biz de mi alalım 😎

Sen alma. 🙂

4 hours ago, Erdem Ay said:

Ege rotalarında sıkıntı olmaz ama iç anadolu, doğu, karadeniz vs aynı şarj rahatlığı var mıdır?

Geçen bayram arkadaşım Konya'ya gitti, hiç sorun yaşamadı. Ama TruGo demiş ki,

Bu sadece bir tanesi. Onlarca farklı şarj firması var.

image.png.c4e484ce5d7527535b587885625a14ca.png

image.png.1c4294823720922bc7e9254bde2a93a8.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

33 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Sen alma. 🙂

Geçen bayram arkadaşım Konya'ya gitti, hiç sorun yaşamadı. Ama TruGo demiş ki,

Bu sadece bir tanesi. Onlarca farklı şarj firması var.

image.png.c4e484ce5d7527535b587885625a14ca.png

image.png.1c4294823720922bc7e9254bde2a93a8.png

Bu durumda biz de elektrikleniriz yakın zamanda😀 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18 minutes ago, Erdem Ay said:

Bu durumda biz de elektrikleniriz yakın zamanda😀 

Her fani elektriğe çarpılacaktır. 🙂

Şakası bir yana, evden şarj imkanı varsa daha ekonomik bir seçenek yok şimdilik. Dışarıdan da aynı aslında durum ama evden varsa çok asimetrik bir fark var. Dışarıdan en pahalıdan şarj etseniz bile dizel kuganın yarısı kadar tüketimi var. Evden şarj edince 1/10 falan oranı.

Şehirler arasında 100 ile giderken 15 kw tüketiyor işte aşağı yukarı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

58 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Sen alma. 🙂

Beni beğenmedin demek 😎

3 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Şehirler arasında 100 ile giderken

Aslında bu cevap beni uzak durmak için yeterince aydınlatıyor zira yavaş gidemiyorum uzun yolda...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 minutes ago, Gürkan Çakıroğlu said:

Beni beğenmedin demek 😎

Aslında bu cevap beni uzak durmak için yeterince aydınlatıyor zira yavaş gidemiyorum uzun yolda...

Benimkinin 170'e kadar yolu var. Sana kaç lazım? 

Bu arada önümüzdeki ay iki opsiyon var. Ya bu aletlerden focal ses sistemini çıkartıp GS olarak getirecekler ya da hiç ellemeyip edition + konfor paketli olarak getirecekler. İkisi de %10 luk dilime geri getiriyor arabayı. Bu fiyatla satamazlar zaten ki satabildiklerini de hiç sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 hours ago, Murat Kav. said:

Elroq, 1850 den satışa çıkıyormuş. Donanımı nasıl acaba

Frontera 1600+~50  civarı deniyor. Mokka'nın irisi. 4.40 mı ne boyu var öyle gözüktüğü gibi ufak değil. Kalite tartışılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben sizler kadar sabirli degilim zaten. Parayi verip arabayi beklemek, nihayi fiyattan emin olamamak, donanim listesinin muğlak olmasi vs vs vs hic bana gore isler degil.  Internetten tshirt bile almiyorum ben, dokunmam lazim 🙂

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.