Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sync 3 Ekran Pır Pır Titreme Yapıyor!

Burak Can T.

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Aracım Focus Mk3 2013 model titanium. Aracımda Sync 3 var akşamları otomatik far devreye girdiği anda ekranda titreme ve pır pır etme oluyor biraz yapıyor sonra geçiyor. Bir de çok anlamsız zamanlarda(gündüz falan farlar açık değil iken) yine bu sorunu yapıyor. Bazen gündüz aracı ilk çalıştırdığımda sync kendi kendine reset atmış oluyor “dil Türkçe olarak ayarlandı” diye sesli bir mesaj veriyor ve ekran fabrika ayarlarına dönmüş oluyor. Bu sorunlar neden kaynaklı olabilir tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

34 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

ben oyumu akuden yana kullaniyorum

Değil büyük ihtimalle. Far yanarken yapma sebebi gece gündüz modu geçişlerinde Sync 3.4'ün eski araçlarla uyumsuz olması gibi bir şey vardı. @Murat Kav. biliyordu sanki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Semih O. yazdı:

Değil büyük ihtimalle. Far yanarken yapma sebebi gece gündüz modu geçişlerinde Sync 3.4'ün eski araçlarla uyumsuz olması gibi bir şey vardı. @Murat Kav. biliyordu sanki.

Merhaba Semih Bey. Aracımda fabrikasyon Sync 1.1 vardı. 2 sene önce yükseltme yaparak Sync 3.4 e geçiş yaptım. Yükseltme yaptığım zamanlarda bu belirtmiş olduğum sorunları yoktu yapmıyordu. Bir defaya mahsus güncelleme yaptım en son Derleme 23188 e güncelledim. Bu sorunlar güncellemeden biraz zaman geçtikten sonra yapmaya başladı. Benim endişem bir yerden şase yapması. Ekranda ki titreme akım zayıflığından ya da bir şase durumundan kaynaklanıyor gibi geliyor bana ama aracımda yaptığım bütün elektriksel donanımları tek tek inceledim bu duruma da raslayamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayarlarda autodim açıksa (ki sync'in son versiyonlarında konfigurasyondan değiştiremezseniz buna müdahale edemiyorsunuz), far devreye girdikce ya da devreden çıktıkca yapması normal. Bunun çözümü autodimi kapatmak. Ayarlarda görünmüyorsa konfigürasyonda doğru ayarı bulup, seçeneklere autodim'in geri gelmesini sağlamak gerek. Ya da ekranı değiştirmek de bi çözüm (2018-2019 son mk2,5 kugalarda kullanılan ekranlar titremeden dim geçişi yapabiliyorlar, yanlış hatırlamıyorsa sonu -SA ile biten ekranlar). Ford bültenlerinde bu titreme zararsızdır yazar. Ben ekranı değiştirmiştim.

Resetleme ilgili emin değilim. Enerji kesilse de fabrika ayarlarına dönmez cihaz. Modül kaynaklı olabilir. Mesela aracı kilitlediğinizde ekranın parlak kaldığı oluyor mu? Konfigurasyonun araç ile uyumlu olduğunu kontrol etmek gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 saat önce, Burak Can T. yazdı:

Benim endişem bir yerden şase yapması. Ekranda ki titreme akım zayıflığından ya da bir şase durumundan kaynaklanıyor gibi geliyor bana

Bahsettiğiniz sorun 2018 model yılı sonrası için üretilen Sync3 ünitelerinin versiyon 3.4 sonrası daha eski modeller ile uyumsuzluğu kaynaklı bilinen bir sorun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Mesela aracı kilitlediğinizde ekranın parlak kaldığı oluyor mu?

@Murat Kav. evet hocam aracı kitlediğimde ekran siyah ama arkasında yine bir ışık hüzmesi gözüküyor gösterge ekranımda ki gibi bir siyahlık yok. Araç 15 dk sonra enerjiyi kesince sync ekranında ki ışık hüzmesi gidiyor.

2 saat önce, Semih O. yazdı:

Bahsettiğiniz sorun 2018 model yılı sonrası için üretilen Sync3 ünitelerinin versiyon 3.4 sonrası daha eski modeller ile uyumsuzluğu kaynaklı bilinen bir sorun.

@Semih O. hocam bu sorun (ya da dediğiniz gibi olağan bir durum uyumsuzluğu) aracımda farklı problemler yaratır mı? Ünite değişikliği yapmama gerek var mı? 

3 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Ayarlarda autodim açıksa (ki sync'in son versiyonlarında konfigurasyondan değiştiremezseniz buna müdahale edemiyorsunuz), far devreye girdikce ya da devreden çıktıkca yapması normal. Bunun çözümü autodimi kapatmak.

@Murat Kav. ekranda ayarlarda autodim diye birşey yok. Bunu nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum. Elm ile APIM in ayarından mı düzenleme yapıcam?

1 saat önce, Burak Can T. yazdı:

@Murat Kav. evet hocam aracı kitlediğimde ekran siyah ama arkasında yine bir ışık hüzmesi gözüküyor gösterge ekranımda ki gibi bir siyahlık yok. Araç 15 dk sonra enerjiyi kesince sync ekranında ki ışık hüzmesi gidiyor.

@Semih O. hocam bu sorun (ya da dediğiniz gibi olağan bir durum uyumsuzluğu) aracımda farklı problemler yaratır mı? Ünite değişikliği yapmama gerek var mı? 

@Murat Kav. ekranda ayarlarda autodim diye birşey yok. Bunu nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum. Elm ile APIM in ayarından mı düzenleme yapıcam?

@Semih O. @Murat Kav. APIM e baktım 01/2018 üretim 

IMG_7064.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Burak Can T. yazdı:

Yaratmaz. Murat bey de ifade etmiş zaten.

5 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Ford bültenlerinde bu titreme zararsızdır yazar.

Yine daha önce yazıldığı üzere, sorunu çözmek için APIM'i değil ekranı değiştirmeniz gerekiyor sanırım. Konfigürasyon konusunda benim bilgim yok. Bir diğer yol olarak da 3.4 öncesi bir versiyon  (3.0 ya da 3.2 var galiba) kullanabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.