Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Burak Can T.

Üye
  • Toplam İleti

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

Burak Can T. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Malatya
  • Arabam:
    13 Focus 1.6 Ti-vct Titan. Pw
  • Meslek:
    Kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

511 profil görüntüleme

Burak Can T.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Aracım 2013 Titanium paket.. Aracım gündüz-gece farketmeden ayak altındaki ambiyans yanıyor kapılardaki ambiyanlar gece olunca direk devreye giriyor. Aracı kilitledikten sonrada ayak altındaki ambiyanlar yanmaya devam ediyor. Önceden böyle yapmıyordu. Bu durum neden kaynaklanıyor acaba bilgi verirseniz çok sevinirim. MUHTEMEL ÇÖZÜMÜ.. Biraz elektrik bilgisinden yola çıkarak ayak altı aydınlatma ambiyası soketinde 3 çıkış bulunuyor. 1(+) 2(-) 3(şase) aydınlatmada 2 giriş var (+),(-) bu girişlerden (-) olanı çıkışlardan hangisine takmıştım hatırlamıyorum ama yerlerini değiştirince normale döndü.. Ben çözüme ulaştım. Çok şükür eskisi gibi çalışmaya başladı. Bu arada çözüme ulaşmadan önce araç çoğu aksamlara 10 dk boyunca güç vermeye devam ediyor onu gözlemledim. 10 dk sonra gücü kesiyor.
  2. Teşekkür ederim @Ali Çalhocam. Halledicem büyük ihtimalle 😁
  3. Tamam @Ali Çal hocam ben sizin dediğinizi şimdi daha net anladım. Sync 1 tesisatta usb (-) uç farklı bir nolu pimde sanırsam onu oradan kesip 38 nolu pime bağlayıp (-) güç elde etti galiba. Sync 1 portunun hangi pim neye güç veriyor ona bakmam lazım. Bu bilgi için çok teşekkür ederim @Ali Çal hocam 👍
  4. @Ali Çal hocam anladığım kadarıyla aracın orjinal tesisatından 38 nolu pimi usb hub un (-) ucunu direk mi bağladı? Doğru mu anlıyorum? Eğer öyle ise benim sync 1 tesisatında 38 nolu pim eksik diye hatırlıyorum. Haftasonu söküp tesisata tekrardan bakarım.
  5. DTC leri çok fazla anlamıyorum @Semih O. hocam. Ama anladığım kadarıyla bu hata kodları APIM modülü altında gözükecek. Eğer hata kodu varsa ekran alıp buradan paylaşım yaparım. Evet şuan takılı olan hub da led yanıyor diğer hub u taktığımda led yanmıyor.
  6. APIM de tek çıkış var @Semih O. hocam. 3 tane flash belleğim var 3 ünüde Fat32 şeklinde biçimlendirdim ama okumadı. Temassızlık konusunda bişey yapmadım. Ölçüm yapabileceğim cihaz yok bende. Temassızlık konusunda bişey diyemem hocam.
  7. @Semih O. hocam bende sync 1 vardı onun zaten orjinal kablosu var kolçağın altında onun çıkışı usb A diye geçiyor onu usb mini A ya çevirdim hub a bağladım çalışmadı. Yurtdışından gelen kablo demetinin içinde de her iki ucuda Usb mini A çıkışlı kablo ile de denedim bir türlü ekranıma usb bağlantısı gelmedi. APIM yapılandırmasını biraz biliyorum. Usb2 bende aktif değil sadece video oynatma açılışta Ford ya da ST yazısı ve klima sekmesini aktif etmiştim.
  8. Vers. Sync 3 yazılım sürümü 3.4 derleme 21194 ekranımda bu şekilde sürüm bilgileri. APIM yapılandırmasında herhangi bir değişiklik yapmadım sadece yukarıda belirttiğim BCM üzerindeki değişiklikleri yaptım. Bağlantıyı kendim yaptım zaten kablo demetini yurtdışından temin ettim. Bağlantıda dörtlü ve kapı kilit soketlerim çalışmıyordu orada kablo yer değiştirmesi yaptım çalıştı. Sonra APIM den gelen USB Hub a güç veren sokette iki kablo vardı APIM de yerleri 8.pim (kırmızı)ile 38.pim (siyah) yerlerini değiştirdim güç aldım ama dediğim gibi APIM arkasından gelen usb kabloyu hub a bağladığımda çalışmadı. Benim 2 tane USB Hub var. Bir tanesi 1 çıkışlı diğeri 2 çıkışlı. Onların kodlarını yazayım size @Murat Kav. hocam.. 1 çıkışlı JK2T-14F014-AA 2 çıkışlı HC3T-14F014-BC DTC lere bakmadım. DTC hangi hata kodunu alacağım acaba bir bilginiz var mı? Bunun tam detaylı bir şekilde öğrenebilme imkanımız var mı acaba @Ali Çal hocam. Hangi pim deki kabloyu kesti hangi pim deki kabloya bağladı?
  9. Evet flash disk taktım(fat32 formatlı) içinde şarkılarda var ama malesef yine ekranımda usb görmüyorum.
  10. S.aleyküm dostlar. 2013 Titanium Paket Focus aracımın Sync 1 sistemini Sync 3 sistemine dönüşümünü yaptım. Gerekli asbuilt değerlerini Forscan aracılığı ile yaptım. 112- In Car Entertainment ——> High level CD and AM/FM radio 113- Voice Control ——> Basic speech recognition 154- Accessory USB unit ——> Without Accessory USB Unit (B-Max) 157- Bluetooth handsfree ——> without Bluetooth hands-free 172- Touchscreen ——> With Display - No Touchscreen, Colour-TFT, DM8 w/o Nav 214- Integrated Control Panel ——> Unknown Fotoğrafta göründüğü gibi USB ibaresi gelmedi. Bir türlü çalıştıramadım. Araçta bağlı olan ve elimde başka bir USB Hublar da bunlar. Bu Usb Hub ları bir türlü Sync3 ekranımda çalıştıramadım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
  11. Biraz geç oldu kusura bakmayin. Degerli bilgiler için teşekkür ederim. Hafta sonu elektricilere led tabelâ yapan yerlere gidip soracağım bakalım yapan birini bulamazsam sizinle iletisim kurarım Bedirhan Bey. ?
  12. Smd 3528 mi kullanacaksiniz yoksa 5050 mi 5050 3 çipli(bacak) elimde ki 2 çipli(bacak) sorun olur mu? Çok sanslisiniz hocam ? benim aracta da olmasini isterdim multicolor yapmak epey zahmetliymis forumda okudugum kadariyla bende bu şekilde denemek istiyorum bakalim yapabilirim ins. ?
  13. Aynen Murat Bey zevk meselesi bende tam kuga nin ortam aydinlatmasini yapmak istiyorum. Hafta sonu elektronikçilere gidicem. Siz kırmızı yaptim dediniz aracinizda multicolor özellik mi var yoksa kırmızı smd led mi aldiniz?
  14. Öncelikle ihtimaller dogrultusunda gidiyorum Ozan Bey. Baska yerde kullanilmiyorsa eger arıza durumunda ne yapıcaz peki yine servis yolu gözükür büyük ihtimalle. Fatih Bey, Ozan Bey'in elimdeki ledin SMD led olduğunu soylediginden itibaren arastirmalarim sonucu elimdeki led SMD led 3528 diye geciyor. 5050 biraz buyuk gibi duruyor buna göre. Servis bunun tedariğini sağlar mı yoksa elektrikçi yolu gözüküyor mu?
  15. Teşekkür ederim Ozan hocam. Ben ilk defa böyle bir ampul çeşidi gördüm. En azindan öğrenmiş olduk. SMD Led. Bakım için servise gidicem rengini değiştirme imkanımız varmıymış diye soracağım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.