Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

burda ortalama hava sıcaklığı - 20 derece . biz 8.2lt/100 km le lerden aşağıya inemiyoruz...:D tebrikler..

• Yanıt 141
  • Görüntüleme 29,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mantıklı sınırlar dahilinde olmak kaydıyla, araç kullanımında hem ekonomik ve hem de keyifli sürüş yapılabileceğini çok kez kendi kendime de olsa ispatlamışımdır. Özellikle Focus gibi bir otomobi

• Aha... Yukarıdaki tabloya göre ben çok cıvık mıçmışım.. Arabayı temmuzda aldım bugün itibari ile 2400 km de falan. 8 ayda 2400 km.. Yılda 3600 km eder.. 30 yılda falan ödermiki acaba aradaki farkı.

• çok ayrıntılı ve güzel hazırlanmış tablo için teşekkür ederim. Ancak 1. Amortismanı değerlendirirken alış fiyatının ikinci elde satış fiyatına Önemli Ölçüde yansıdığını, 2. Dizel bakımlarının gÖ

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Çok güzel bir rakam benzinli ve otomatik bir otomobil iÇin...Ben Dizel ile İstanbul-Ankara arası 6,5 larda geldim....Ama 120-130 Km hızla ve kış lastikleriyle...İkisinde de araba dolu idi ....Şehir iÇinde ise şoklardayım hala...9,5 larda ortalama yakıt tüketimi,günlük 10 km yapıyorum,havalar soğuk,dur kalklı trafik ....motor ısınmadan kapatıyorum kontağı sürekli...Serviste Çok tüketiyor diyince bunları söyledim adamlar güldüler bana.... :D :D

Yanıtlama zamanı:

Allah'tan dizel araçlar yüksek hız ve düşük hız arasında çok büyük bir yakıt farkı göstermiyorlar. En son hesapladığımda 370 km'lik Ankara mesafemde 110 km/h ve 160km/h arasında toplamda 8 TL sarfiyat fazlası çıkıyordu.

Şimdi bu benzinli olsaydı 370 km'yi en az 100-110 TL 'ye gidecekti ki 90km/h'a dayanabilirsen.... biraz dokunursan 140-150 TL

Biz 80-85 TL ye aynı yolu alıyoruz, Dolayısıyla benzinli araçlar için LPG çok mantıklı çözüm, bilhassa Ankara'da yaşayanlar için çünkü yıllardır kırılamayan bir LPG rekabeti var Ankara'da.

Benzinli araçta150TL x 0.60 = 90 TL LPG sarfiyatıdır...değişmez

Tabi bu söylediklerim yol yapanlar için, senede en az 10.000'i devirmiyorsan bence de benzine programlanmış bir motora farklı yakıt dayatmaya gerek yok..

Yanıtlama zamanı:

Allah'tan dizel araçlar yüksek hız ve düşük hız arasında çok büyük bir yakıt farkı göstermiyorlar. En son hesapladığımda 370 km'lik Ankara mesafemde 110 km/h ve 160km/h arasında toplamda 8 TL sarfiyat fazlası çıkıyordu.

Şimdi bu benzinli olsaydı 370 km'yi en az 100-110 TL 'ye gidecekti ki 90km/h'a dayanabilirsen.... biraz dokunursan 140-150 TL

Biz 80-85 TL ye aynı yolu alıyoruz, Dolayısıyla benzinli araçlar için LPG çok mantıklı çözüm, bilhassa Ankara'da yaşayanlar için çünkü yıllardır kırılamayan bir LPG rekabeti var Ankara'da.

Benzinli araçta150TL x 0.60 = 90 TL LPG sarfiyatıdır...değişmez

Tabi bu söylediklerim yol yapanlar için, senede en az 10.000'i devirmiyorsan bence de benzine programlanmış bir motora farklı yakıt dayatmaya gerek yok..

Ben İstanbul-Ankara arasını git-gel 175 TL.lik Mazotla tamamladım,yani 1 depoya gittim geldim,genelde 120-130 km hızla...Bazı yerlerde 150-160 km lere çıktım,100 km nin altına ankaraya girdiğimde indim....Araba dizel olunca hızda artıyor ....

Yanıtlama zamanı:

Ben İstanbul-Ankara arasını git-gel 175 TL.lik Mazotla tamamladım,yani 1 depoya gittim geldim,genelde 120-130 km hızla...Bazı yerlerde 150-160 km lere çıktım,100 km nin altına ankaraya girdiğimde indim....Araba dizel olunca hızda artıyor ....

Aynen öyle işteTDCİ motorun yakıt tüketimi ....

Rafet NAS tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Elma - Armut Kıyasları... Bitmedi bitmeyecek gibi...

İyi de maksat meyva yemekse pekala kıyaslanabilir değil mi?

Hangisi daha tatlı, sulu ve ucuzsa onu seçersin! :D

Yanıtlama zamanı:

Yakup kıyas yapmıyoruz,karşılaştırma yapıyoruz,yani daha iyi şeklinde bir konuşma değil ikisi arasındaki farkı konuşuyoruz....Dolayısıyla sorun yok,kim kendisine uygun olansa onu seçmeli..Fakat Ford Benzinli Motordaki önyargıyı kırmışa benziyor tüketim anlamında...Tüketim oranlarını çok olmasa da önceki motorlara göre hayli indirmiş....Aferin FoMoCo'ya.... Benzinli Focus 3 alan arkadaşlarda artık çok şikayetçi olmayacaklardır yakıt tüketimi konusunda sanırsam....

Yanıtlama zamanı:

Ford Motor Company

Octavia ile 6,5L mi yakıyorsunuz :D

almıyorum octavia ozaman.

Benzinli focus için 5,7L mi, şampiyonsun bence de.

Bkn. Skoda Octavia 1.6 TDI Ambiente Manuel -Düşüncelerim-

Ama yakalanan değer muhteşem. Bunu kabul etmek lazım. :D Biz hiçbir zaman o kadar sabırlı olamadık. 100km/h cc açık hayatta gidemeyiz. :D

Yanıtlama zamanı:

Çok güzel bir rakam benzinli ve otomatik bir otomobil iÇin...Ben Dizel ile İstanbul-Ankara arası 6,5 larda geldim....Ama 120-130 Km hızla ve kış lastikleriyle...İkisinde de araba dolu idi ....Şehir iÇinde ise şoklardayım hala...9,5 larda ortalama yakıt tüketimi,günlük 10 km yapıyorum,havalar soğuk,dur kalklı trafik ....motor ısınmadan kapatıyorum kontağı sürekli...Serviste Çok tüketiyor diyince bunları söyledim adamlar güldüler bana.... :D :D

ŞehiriÇinde benzer hatta daha kısa kullanımda bende 9-10 arasındayım dci motor ile. Uzun yolda Çok iyi orası ayrı ama ben genelde şehiriÇi bu şartlarda daha Çok kullanıyorum. Yazında böyle devam ederse şehiriÇi tüketim dizel ile olan evliliğim Çok sürmeyecek gibi. Hatta focusun fiyatları düşmeye başlamışken benzinli f3e bile geÇebilirim :D

Yanıtlama zamanı:

Her tüketim yerinde dizel benzinli karşılaştırmasını okumak bıkkınlık getirebiliyor bazen :)

125 adet başlık, 191 adet hesap ; var bu konuda :)

Bende insanların yakıt değerlerini okudukça kendi aracımla kıyas edip yakıt sarfiyatım da bir problem olup olmadığını öğreniyorum ve bundan mutluluk duyuyorum. Sürekli bahsedilmesi sürekli güncellenmesi ve paylaşılması çok güzel.

Burda kimse böyle bir konuyu gıcıklık olsun diye anlatmaz,.. motor çeşidi bu futbol takımı değil herhalde...

Yanıtlama zamanı:

Bende insanların yakıt değerlerini okudukça kendi aracımla kıyas edip yakıt sarfiyatım da bir problem olup olmadığını öğreniyorum ve bundan mutluluk duyuyorum. Sürekli bahsedilmesi sürekli güncellenmesi ve paylaşılması çok güzel.

Burda kimse böyle bir konuyu gıcıklık olsun diye anlatmaz,.. motor çeşidi bu futbol takımı değil herhalde...

Bende bitmedi , bitmeyecek dedim ya zaten :)

Doğru...!

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.