Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ecoboost Hortum

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
22.11.2017 - 08:17 tarihinde, Mehmet Demir yazdı:

Daha bu Sabah olan olay, okula geldim müd yrd mızım 17 yaşındaki passat ekranına almanca uyarı çıkmış, çeviriden bakmış. Su az uyarısı. Açmış kapta su bitmiş,  1 lt antifiriz aldı dedi. Altı da lekelenmiş. Boru çatlamıştır dedik. İşte 17 yıl sonra çalışması gereken sensör çalışıyor ve motoru kurtarıyor.  Ford A selam olsun.

Poloda uyarı yok.. Bizim 2014 polo birkaç ay önce yağ kontrolü yaptığımda hem yağın hem soğutma sıvısının alt limitin epey altında olduğunu gördüm. Hem yağ hem uygun antifriz alıp tamamladım. 

• Yanıt 41
  • Görüntüleme 12,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mehmet Demir
    Mehmet Demir

Daha bu Sabah olan olay, okula geldim müd yrd mızım 17 yaşındaki passat ekranına almanca uyarı çıkmış, çeviriden bakmış. Su az uyarısı. Açmış kapta su bitmiş,  1 lt antifiriz aldı dedi. Altı da lekele

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Az uğraşmadım bu konuyla, Otosan içinden bile çalıştım. Sehven yazılmıştı, düzeltildi, Ford'un bakım kılavuzunda açık seçik yazılıdır. 

• Komple değişiyor abi doğru hatırlıyorsun...

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Hakan Fatih yazdı:

arkadaşlar benim fotolarını eklediğim hortum daha önce servisten komple değişti. daha sonra gene patladı resimlerde gördüğünüz gibi. bi hortum kaç para allah aşkına? ford için bir borunun maliyeti nedir ki? 

Stline donanım bir araca Kolçak koyup kaydırmalı Kolçak koymayacak kadar, dikiz aynası koyup karartmalı dikiz aynası koymayacak kadar , kliması olup soğutmalı torpido yapmayacak kadar maliyetli işler bunlar. 

Ramazan D. tarafından düzenlendi

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

bu hortum ne kadar ki arkadaşlar bilgisi olan var mı ben de değiştirmeyi düşünüyorum 

Yanıtlama zamanı:
4 saat önce, Aykut Kara yazdı:

bu hortum ne kadar ki arkadaşlar bilgisi olan var mı ben de değiştirmeyi düşünüyorum 

Motora verebileceği hasar maliyetine oranla neredeyse bedava. 

Yanıtlama zamanı:

Genleşme kap ve kapağı, o kalın hortumu bende sipariş verdim.. Kap yavaştan çatladı kaçırma yapıyordu değişmişken kalın hortumuda değiştireyim dedim 

Yanıtlama zamanı:

şu anda ince hortum varsa servis zaten bedava değiştirmek zorunda.

bugüne kadar yetkili servise gitmediniz mi?

@Aykut Kara

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Kalın hortumum yeni jenerasyon ama usta değiştir dedi ucunda kaçaklık yapıyor dedi kaba bağlanan girişte..  Kap malum iyice çatlamıştı değişmek şart olmuştu.. Garanti biteli çok olmuştu 

Yanıtlama zamanı:

Beyler servisi aradım 2014 1.0 var bende de aradığımda sizinkisi değişmemiş ve sadece kampanyalı araçlarda sorun vardı onlarda değişti sizin şase numarasından kontrol ettiğimizde değişmesine gerek yok deniliyor. Fakat bu hortumda çatlama gördüm ben ne yapmam gerekiyor cepten mi değiştirmeliyim yoksa otosanı arasam mı?

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

arkadaşlar ford direkt hattını arayıp şikayetinizi iletin. bu ecoboost motorlarla ilgili Kanada Avusturalya ve ABD de 1200 den fazla motor yaptıran var( garanti şartlarına bakılmaksızın ücretsiz olarak). facebookta sayfa kurmuşlar bende üyeyim. düzenli olarak takip ediyorum. şuan için 1300 e yakın mağdur var(bilinen).

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
21.11.2017 - 09:56 tarihinde, Kaan Zaim yazdı:

Yabancı forumlarda yazılanlara da bakarsanız, FORD'un bu konuda tüm günya genelinde aksiyon almakta oldukça geç kaldığını görebilirsiniz. Moturun lansmanında motoru öpen  "Alan Mulally" amcayı hatırlayın :).  O kadar emek harcanmış ve inanılmış ki, bu sorunu idrak edip Kabul etmekte zorlandılar sanırım:). Benim yaptığım araştırmalar sonucunda, hortum ve genleşme kabı güncellenerek bu sorun düzeltildi.

Tabi servisler uygulamayı yaparken, yeni genleşme kabı, yeni hortum ve bağlantıları şeklinde yaptılarsa bu durum geçerli. Daha öncede bir kaç kez belirttiğim gibi, sadece hortumun bir kısmını değiştirerek ya da aynı parçayı sökerek yerine aynı parçanın yenisini takarak bu işlemler yapılmamalı. Genleşme kabı,yeni hortum ve bağlantıları hatta antifirizin tamamı (Benim aracıma öyle yaptılar...) değiştirilmeli. Antifiriz burada ekstra bir güncelleme, çok elzem değil tabiki :)

Dogru islem anlattiginiz gibi guncellenen hicbir 1.0 ecoboost sorun yassamadi

--2 dakika sonra eklendi--
21.11.2017 - 17:22 tarihinde, Ercan Çelik yazdı:

Bu hafta gideyim o zaman umarım bişey yok hortumlarda değişim yapamayız demezler.

Sizin hortumunuzda sorun yok araciniz euro6 motor sorun yok 

• 6 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
20.10.2018 - 17:20 tarihinde, Ahmet A. yazdı:

1.0 eb motorun hortumunun parça kodunu bilen var mı?

CV61-8K012-ZA 1.0EB FOCUS için parça kodu...

Güncel Parça Fiyatı Servislerde: 418 TL

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.