Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 20178 yıl comment_447346 Çok geçmiş olsun. Umarım sizin başınıza geleni bir başkası Yaşamaz. Böyle sıkıntıları duyunca insanın torosa binesi geliyor. 100000tl araca ver çektiğin çile yanına kar kalsın. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474526 Konuyu yeni gördüm, sadece şunu söyleyebilirim ki bu 5-6 saniye motor hararet yaptı durdurun uyarısından sonra böyle bir masraf çıkması bana birazcık servis uyanıklığı gibi geldi. Aynı şey benim de başıma geldi, antifiriz hortumu mazot filtresinin altındaki yuvasından gevşemiş ve oradan akıtıyormuş, suyu bitirince hararet hemen yükseldi benim ve motor sıcaklığı uyarı verdi, aracı hemen çektim sağa. Daha sonrasında ,antifiriz ve içme suyunu, % 50 oranlarda karıştırdım birbirine, hortumu yerine oturttum güzelcene ve araç gayet güzel bir şekilde çalışmaya başladı. 1 ay oldu halen bir problem yok. Servet bey, motoru kucağa aldıktan sonra uyarıyı ayarlayan şeklinde bir benzetme yapmış ama zaten motor sıcaklık göstergesi yükseldikten sonra bu uyarıyı vermiyor mu araç ? Ben mi yanlış biliyorum ya da ? Yani arada çok fazla bir zaman mı var ? Gözüm hep hararettedir benim o da ayrı mesele tabi ? Motorda arıza olduğunda benim gideceğim ustam bellidir, asla servislere gitmem. Maalesef hepsi demeyelim ama bazı servisler müşterilerinin bilgisizliğinden faydalanarak daha fazla fatura kesmek için ekstra masraflar çıkarıyorlar. 55.000 km'de olan bir aracın baskı-balatası değişir mi hiç ? Benim aracım 120.000 km 'de değişti İzmir gibi bir yerde yaşamama rağmen. Buradaki trafiği biliyorsunuz artık. Çok iyi bir ustanız olsun, araçtan da az çok anlayın servisler yalan. Gerçekten de benim servislere hiç mi hiç güvenim yok, yalan değil. Sonuç olarak size geçmiş olsun. Tavsiyem aracın üstüne ne kadar çok düşerseniz o kadar problem çıkıyor. Bakımlarını düzenli şekilde yaptırın, temiz mazot alın, kolay kolay araç problem çıkarmayacaktır ? ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474527 3 dakika önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı: Servet bey, motoru kucağa aldıktan sonra uyarıyı ayarlayan şeklinde bir benzetme yapmış ama zaten motor sıcaklık göstergesi yükseldikten sonra bu uyarıyı vermiyor mu araç ? Ben mi yanlış biliyorum ya da ? Yani arada çok fazla bir zaman mı var ? Su seviyesi sensoru olsa, hararet yapmadan cok once farkedersiniz durumu. Demek istedigim bu, hararet yaptiktan sonra her turlu gecmis olsun zaten. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl Yazar comment_474538 Çağdaş bey Tekirdağ ufak yer olduğu için maalesef ecoboost aracı anlayan pek usta yok. Servise gidesim olmasa da bugüne kadar bakımlar serviste yapıldığı için bastırabildim ve bu kadarla kurtarabildim yoksa ilk başta otosandan red gelmişti. Servet beyin dediği gibi harareti yaptıktan 5 sn sonrası maalesef geri dönüşü yok. Çünkü bu durumu önceden farkedebilecek bir sensör sistemi yok araçlarda. Ben yandım grup arkadaşlarım da yanmasın diye açmıştım bu konuyu. Birazdan yeni bir konu da açmayı düşünüyorum servisle ilgili, 6 ay geçmesine rağmen allahın belası gerizekalı VOLKAN TRAKYA servisinin başıma açtıkları bitmedi, Ecoboost muhafazasının bile farklı olduğundan bihaber herifler. Ustası da farkında değil, yedek parçacısı da. Konuyu açınca neler yaşadığımı eklerim. Selamlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474580 3 saat önce, Servet Ö. yazdı: Su seviyesi sensoru olsa, hararet yapmadan cok once farkedersiniz durumu. Demek istedigim bu, hararet yaptiktan sonra her turlu gecmis olsun zaten. O zaman benim araçta problem çıkmaz umarım. Şu an da bir sıkıntı yok. ama seviye sensörü olsa gerçekten de iyi olurmuş ? --3 dakika sonra eklendi-- 2 saat önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: Çağdaş bey Tekirdağ ufak yer olduğu için maalesef ecoboost aracı anlayan pek usta yok. Servise gidesim olmasa da bugüne kadar bakımlar serviste yapıldığı için bastırabildim ve bu kadarla kurtarabildim yoksa ilk başta otosandan red gelmişti. Servet beyin dediği gibi harareti yaptıktan 5 sn sonrası maalesef geri dönüşü yok. Çünkü bu durumu önceden farkedebilecek bir sensör sistemi yok araçlarda. Ben yandım grup arkadaşlarım da yanmasın diye açmıştım bu konuyu. Birazdan yeni bir konu da açmayı düşünüyorum servisle ilgili, 6 ay geçmesine rağmen allahın belası gerizekalı VOLKAN TRAKYA servisinin başıma açtıkları bitmedi, Ecoboost muhafazasının bile farklı olduğundan bihaber herifler. Ustası da farkında değil, yedek parçacısı da. Konuyu açınca neler yaşadığımı eklerim. Selamlar. Tabii arabanın garantisi devam ediyorsa illa ki 100.000 km ya da 5 yıla kadar servise götürme zorunluluğu var, garanti kapsamı dışında kalmaması için, onu biliyorum. Burasını atladım biraz; ama gerçekten de servislerde belli bir standart yok. Ustalar farklı olduğu için bir çok serviste maalesef bazen iyi bir ustaya denk gelirken, bazen gelmeyebiliyoruz. Bana kalırsa servis ustalarının sınavlara sokularak alınması lazım servislere. Belki de vardır böyle bir işe alış şekli bazı servislerin bilmiyorum. Zaten yedek orjinal parçalar pahalı, bir de servisler bizi soyarsa yandık... Bir de Yasin bey ben her zaman arada bir aracın kaputunu açıp bakarım motora, arada bir tavsiye ederim bunu yapmanızı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474589 Bendeki sorun şu. Genleşme kabındaki su bitiyor dibine kadar ancak hararet yapmıyor araç. Sebebi ise hiç bir usta bulamıyor. Ben kaptan şüpheleniyorum çünkü motor çalışır vaziyetteyken kapağı açıp havasını alırken kabın oradaki küçük delikten su atıyor. Muhtemelen kapta kaçak var ve motorun çalışırken ihtiyaç duyduğu su sabit kalıyor. Motoru kapatınca araç soğuduğu zaman kabın içi yarıya kadar tekrar su doluyor. Aslında su sadece kaptan eksiliyor, motor ihtiyaç duyduğu suyu daima sağladığı için hararet yapmıyor. Ben de kabı değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü her hangi bir kaçak bulamıyor ustalar. Su eksildikçe yarıya kadar tekrar dolduruyorum 2 haftada bir. Benim aracın kabı şu mu ? https://orjinalfordparca.com/focus-benzinli-radyator-yedek-su-deposu-2011-2017-orjinal?search=focus radyator yedek su Haziran 29, 20188 yıl BurakHAN tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl Yazar comment_474592 42 dakika önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı: Bir de Yasin bey ben her zaman arada bir aracın kaputunu açıp bakarım motora, arada bir tavsiye ederim bunu yapmanızı. olaydan 2 gün öncesi, arefe günü baktığımda hiç bir sorun yoktu. Artık göstergeye bile bakmıyorum ki zaten bakmanın faydası yok, hararet çıkınca motor yanıyor ne yazık ki. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474595 29 dakika önce, BurakHAN yazdı: Bendeki sorun şu. Genleşme kabındaki su bitiyor dibine kadar ancak hararet yapmıyor araç. Sebebi ise hiç bir usta bulamıyor. Ben kaptan şüpheleniyorum çünkü motor çalışır vaziyetteyken kapağı açıp havasını alırken kabın oradaki küçük delikten su atıyor. Muhtemelen kapta kaçak var ve motorun çalışırken ihtiyaç duyduğu su sabit kalıyor. Motoru kapatınca araç soğuduğu zaman kabın içi yarıya kadar tekrar su doluyor. Aslında su sadece kaptan eksiliyor, motor ihtiyaç duyduğu suyu daima sağladığı için hararet yapmıyor. Ben de kabı değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü her hangi bir kaçak bulamıyor ustalar. Su eksildikçe yarıya kadar tekrar dolduruyorum 2 haftada bir. Benim aracın kabı şu mu ? https://orjinalfordparca.com/focus-benzinli-radyator-yedek-su-deposu-2011-2017-orjinal?search=focus radyator yedek su Aracınızın şase numarasına göre sormanız lazım. --0 dakika sonra eklendi-- 7 dakika önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: olaydan 2 gün öncesi, arefe günü baktığımda hiç bir sorun yoktu. Artık göstergeye bile bakmıyorum ki zaten bakmanın faydası yok, hararet çıkınca motor yanıyor ne yazık ki. Benim araçta nasıl problem yok o zaman ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl Yazar comment_474602 Ustaların tek yaptıkları açıklama "olacağına gelmiş". konunun tamamını okursanız esas büyük problemin devir daim pompasından olduğunu yazmıştım diye hatırlıyorum. Çok şükür dua edin ki aracınızda problem olmamış ve olmasın da. Ayrıca sizin ki tdci, benim ki ecoboost. --2 dakika sonra eklendi-- 4 saat önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: Birazdan yeni bir konu da açmayı düşünüyorum servisle ilgili, 6 ay geçmesine rağmen allahın belası gerizekalı VOLKAN TRAKYA servisinin başıma açtıkları bitmedi, Ecoboost muhafazasının bile farklı olduğundan bihaber herifler. Ustası da farkında değil, yedek parçacısı da. Konuyu açınca neler yaşadığımı eklerim. Selamlar. Buyrun arkadaşlar. Benim pişmanlığım, onların pişkinliği, terbiyesizliği, bilgisizliği, yalancılıkları vs. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474648 7 saat önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı: Benim araçta nasıl problem yok o zaman ? aynı motor değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 29, 20188 yıl comment_474658 2 saat önce, Ozan Kar yazdı: aynı motor değil. Ben genel düşündüm. O zaman başka ?? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 20188 yıl comment_475808 Yayınlanan TSB deki işlemler benim arabaya, yapıldı. Genleşme kabı değişiyor, Genleşme kabına seviye sensörü geliyor. Akünün yanına bir modül daha bağlanıyor ve CAN veri yoluna giriyor. Beyin ve Gösterge yazılımı değişiyor. Bakalım sorun çıkacak mı. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın