Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Emirates A380, Vahşi Yan Rüzgar Altında İniş Yapıyor

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

500 koltuklu Emirates Airbus A380'i, bu hafta Almanya'nın Dusseldorf havaalanında korkunç bir rüzgar iniş sırasında yakaladı.

Bir Emirates sözcüsü açıklamada şunları söyledi: "Emirates uçuşu EK 55, 5 Ekim 2017'de Düsseldorf'ta güçlü rüzgaraltı koşulları altında güvenli bir şekilde indi. Yolcuların ve mürettebatın emniyeti hiçbir aşamada tehlikeye atılmadı."

IbTimes

• Yakup Ç. A., başlığı Emirates A380, Vahşi Yan Rüzgar Altında İniş Yapıyor olarak değiştirdi
  • Yanıt 90
  • Görüntüleme 18,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bugünkü havacılık konumuz 1975 THY Fokker 28 (Bursa isimli) uçak kazası. Fokker bir hollandalı uçak üreticisi. Potansiyeli görür almanyaya gider , işini geliştirir,  savaş sonrası almanyanın uçak yapm

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Konu ile ilgili daha ayrıntılı bir yazı burada var. İşin komiği ben bu uçaklarla defaten Ankara'ya ve İzmir'e uçtum, o zamanlar hem okuyor hen de turizm acentasında çalışıyordum. 

• Teoman S.
    Teoman S.

Yan rüzgar ani gelişen bir durumdur. Hemen hemen tehlike sıralamasında üst sıralardadır. Küçüğk uçakta büyük uçakta yana maruz kaldığında aybı durum söz konusu olur. Burda kokpit ekibinin uçağı kontro

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Çok büyük, çift katlı bi uçak, konforluda. Daha küçük bir uçak inebilirmiydi, kimbilir..

Yanıtlama zamanı:

Yan rüzgar ani gelişen bir durumdur. Hemen hemen tehlike sıralamasında üst sıralardadır. Küçüğk uçakta büyük uçakta yana maruz kaldığında aybı durum söz konusu olur. Burda kokpit ekibinin uçağı kontrolü çok önemlidir.

Yanıtlama zamanı:

bugüne kadar çok yan rüzgar videosu izledim...bence bu pilot beceriksiz

Yanıtlama zamanı:

O uçakta olsaydım, o 3 dakikada hatim indirir tövbe namazı bile kılardım heralde. :blink:

Yanıtlama zamanı:
7 dakika önce, İbrahim_Aslan yazdı:

bugüne kadar çok yan rüzgar videosu izledim...bence bu pilot beceriksiz

Detaylı açıklama ve yorum alalım...

Emirates e bildiririz, sektörden çevremiz var az çok.

Yanıtlama zamanı:

Detaylı yorum şu...yan rüzgar inişlerinde burun arka tekerleri koyana kadar rüzgara karşı tutulmaya devam edilir...burda dikkat ederseniz pilot arka tekerleri koymadan burnu pist hizasına sokmaya başlıyor bu yüzden rüzgara karşı thrust(itiş) 'ın gücünü kaybediyor ve burun diğer tarafa kaçıyor. Crosswind inişlerinde arka teker koyulur sonra burun toparlanır ve ön direk koyulur. Arka teker koymadan burnu toparlarsan fazla kaçar böyle sağılırsın.

Yanıtlama zamanı:
3 dakika önce, İbrahim_Aslan yazdı:

rüzgara karşı tutulmaya devam edilir

İşte sorun orda, değişken rüzgar buna ne kadar müsade eder, tutabilirmisin?

Heleki böyle büyük bir uçakta...

Yanıtlama zamanı:

Murettebatin beceriksiz oldugu konusunda hemfikirim. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.