Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İbrahim_Aslan

Üye
  • Toplam İleti

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

İbrahim_Aslan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    2008 FOCUS 2 1.6 TDCI TREND
  • Meslek:
    MUHENDIS
  • Cinsiyet:
    Bay

İbrahim_Aslan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. aynen ağır araba iyidir düzeltilmesi gereken bir şehir efsanesi...ki çoğu zaman ağır araba daha kötüdür mesela virajlarda ağır araba daha fazla eylemsizliğe uğrayarak çizgiden çıkma ihtimali daha yüksektir, ağırlık fren mesafesini uzatır. Yere doğru basan araba iyidir demek daha doğru.
  2. elektirikli de...hidrolik direksiyon yağı var.
  3. Bizim devletin de tüm desteği vereceğini biliyoruz zaten...Babayiğitn devletler olduğu düzen 1945-1990 arası idi...dünya değişti.
  4. Arkadaşlar yerli otomobili hiçbiriniz beğenmeyeceksiniz O yüzden ancak kamu (bakanlıklar, polis teşkilatı, ordu vs) alım yapacak Ancak kuzey afrika, sahra altı afrika, ve ortadoğu ya satabileceğiz.... çünkü normali budur... Hyundai-Kia nın ilk arabalarını hatırlarım bisikletim daha havalıydı..ama sonra ne oldu 20 sene içinde nerelere geldiler...şimdi BMW nin M takımı ile spor segmenti bile oluşturdular...ödüllü araç sayısı çok fazla.. Onların da ilk arabaları saçmaydı ve geri kalmış ülkelere ancak satabiliyorlardır...ama şimdi açın bir kia stinger izleyin ...Hyundai genesis e bakın... Önemli olan başlamak...irade sergilemek Bir aile şirketi gibi; Ford ülkeden çıkar, işimi kaybederim, siz ne yapıyorsunuz demek yerine Babayiğit olmak..önemli olan bu.
  5. yeri itibariyle direksiyon sistemi ile alakalı olabilir gibime geldi
  6. Barometrik basınç doğru, aşağıdaki grafik benim arabamın değerleri. Baro kabaca 100 kpa olarak doğru. Map sensörü değeri gördüğünüz gibi eşit olması gerekirken (araba burda çalışmıyor veya rölantide) eşit değil...iki değer arası fark çok olduğu için korelasyon hatası veriyor (P0069). Şimdi en azından ECU daki baro sensörü doğru çalışıyor ondan eminim. Sorun ya MAP'da ya MAP'ın kablolarında. 4 tane MAP sensörü denediğimiz için direk kablolar gibi duruyor sorun. Kablolar için gelecek hafta bir elektirikçiye gidicem inş. --1 dakika sonra eklendi-- Bu kablolardaki voltaj kontrolü nasıl yapılıyor bu arada? Kendimin yapabileceği basitlikte birşey mi?
  7. görsel izleri es geçiyorum ki ne kadar ispat olabilir merak ettiğim bunun teknik bir altyapısı var mı?
  8. Arkadaşlar bir genel kültür sorusu soracağım. Diyelim yeni arabamız var; sanayiye özel ustaya götürdük birşeyler yaptırdık; atıyorum turboyu söktük, geri taktık. Bir hata verdiyse ecu dan sildik. Yetkili servis bunu nasıl anlıyor da garanti, dışına çıkarıyor?
  9. Basınç kaçağı olduğunu zannetmiyorum çünkü motor çalışmazken bile sensör yanlış değer gösterdiğinden hata veriyor --1 dakika sonra eklendi-- Bir elektrikçiye gideyim o zaman..böyle bir soruyla.
  10. Detaylı yorum şu...yan rüzgar inişlerinde burun arka tekerleri koyana kadar rüzgara karşı tutulmaya devam edilir...burda dikkat ederseniz pilot arka tekerleri koymadan burnu pist hizasına sokmaya başlıyor bu yüzden rüzgara karşı thrust(itiş) 'ın gücünü kaybediyor ve burun diğer tarafa kaçıyor. Crosswind inişlerinde arka teker koyulur sonra burun toparlanır ve ön direk koyulur. Arka teker koymadan burnu toparlarsan fazla kaçar böyle sağılırsın.
  11. bugüne kadar çok yan rüzgar videosu izledim...bence bu pilot beceriksiz
  12. Sevgili Arkadaşlar, Bana bir yardımcı olun Aracım P0069 MAP Sensör arızası veriyor. MAP sensörünün beyne gönderdiği değeri okuttupumda genelde 20 ile 40 KPA arası değerler görüyorum. (Normalde bu araba rölantıda çalışıyorken veya çalışmıyor kontak açıkken 100-101 KPA da sabit olmalıdır) 4 tane MAP sensörü denedik hepsinde aynı sorun (6 aydır aynı sorun) bazen tesadüfi 3-4 gün map sensörü sorunsuz çalışıyor. Sizce sorun sensörün elektrik tesisatında mıdır? veya nerdedir? 4 sensör de bozuk olamaz diye düşünüyorum. (Sensör takınca kalibre etmek mi gerekir yoksa?) Değerli fikirleriniz, yardımınızı bekliyorum...Araba böyleyken hayattan bezdim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.