Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406867 İyi akşamlar, aracım 2013 ford focus 1.0 ecoboost 27.000kmde. Kasım 2016da aracın su eksilttigini fark ettim. Servise gittim. Aracın soğutma suyunun sıfırlandıgini söyledim. Kontrolden sonra borularda bir problem olmadığı, devirdayım pompasının ( yanlis hatırlamıyorsam ) değişmesinin gerektiği ve 140tl ücret karşılığı + 2 yıl garanti kapsamında değişeceğini söylediler. Garanti 1 gun once dolmuştu. Direttim ama otomatik olarak + 2 yıl garantiye girdiğinden birşey yapamayacaklarini söyledi servistekiler. Müşteri hizmetlerini aradım ayni yanıt. Neyse değişimi onayladım. Gel gelelim yine ayni sorun olduğunu bugün kontrol amaçlı baktığımda fark ettim. soğutma suyu yine minimum çizgisindeydi. Maksimum üzerinde iken bu azalış sizce normal mi. Ve sorun acaba neyden kaymaklaniyor olabilir sizce arkadaşlar. Yine servis yolu göründü, nasıl bir politika izlemeliyim sizce... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406868 @Doğan Kurban tecrübeli, yanıtlar sanırım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 22, 20179 yıl comment_406870 Ya benim araçta da oldu ama net hatırlamıyorum. Devirdaim pompasının contası sanırım fabrikasyon hatalı çıkmıştı. Değiştirdiler düzelmişti. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_406945 Servislerde bazı ustalar hemen ilk akla gelen parça değiştirmek geliyor.Sorun devam edince bu sefer pek olmayan akılları karışıyor ve araç kalsın bakalım demeye başlıyorlar.Bakalım senin daha ne tür parçalarını değiştirecekler.Ne tecrübeler edinecekler.Kolay gelsin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_406947 Bazı motorlarda bu olabiliyor, bende de 4-5 ayda su seviyesi Max'tan Min'e düşüyor, yılda iki kere tamamlıyorum. Bu düzeyde ise anormal değil. Ama ben olsam servisin canını sıkardım sorunu gideremedikleri gibi gereksiz işlem yaptıkları için. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl Yazar comment_406964 22 dakika önce, Cem Boneval yazdı: Bazı motorlarda bu olabiliyor, bende de 4-5 ayda su seviyesi Max'tan Min'e düşüyor, yılda iki kere tamamlıyorum. Bu düzeyde ise anormal değil. Ama ben olsam servisin canını sıkardım sorunu gideremedikleri gibi gereksiz işlem yaptıkları için. Aynen sizin dediginiz gibi servisin canını sıkmak istiyorum ama bu sefer bırakın burda kalsın bir bakalım deyip araştırma hastanelerinde olduğu gibi sorunsuz bir yeri kurcalayıp orayı da bozarlar diye korkuyorum. Ama parça değişimi olmasına rağmen bu sorunun devam ettiğimi görmek canımı baya sıkmış durumda... Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_406970 26 dakika önce, Gökhan Alp yazdı: Şubat 23, 20179 yıl Serkan Z. tarafından düzenlendi Tekrar Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_406976 Aynen sizin dediginiz gibi servisin canını sıkmak istiyorum ama bu sefer bırakın burda kalsın bir bakalım deyip araştırma hastanelerinde olduğu gibi sorunsuz bir yeri kurcalayıp orayı da bozarlar diye korkuyorum. Ama parça değişimi olmasına rağmen bu sorunun devam ettiğimi görmek canımı baya sıkmış durumda... Suyun neden eksildiğini bulamamaları kötü olmuş. İşi bilen bir servis ile görüşün bence. Araba gerekirse yatsın serviste birkaç gün. Çözülür bence. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_406989 Daha önce başka bir soruda da söylemiştim. Yeteri kadar eğitim almadan kel başta berberlik öğreniyor teknisyenlerin çoğu. İşin içinden cikamayınca da bırakın inceleyelim. Sonra aracı deneme tahtası yapacaklar. Problem orada mi burada mi diye. --4 dakika sonra eklendi-- Şimdi, Serkan Z. yazdı: Şubat 23, 20179 yıl Serkan Z. tarafından düzenlendi Alıntı ekleme Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407016 Walla benim araçta da var sanırım.. Ankaraya dönünce bir servise gideceğim Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407130 6 saat önce, Alperen G. yazdı: Walla benim araçta da var sanırım.. Ankaraya dönünce bir servise gideceğim skoda çık aradan Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl comment_407148 Eğer bir teknik arıza yoksa (ki bir çok nedeni olabilir) aracı devirsiz kullanmakta motorun yüksek sıcaklıklarda çalışmasına ve suyun buharlaşmasına neden olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 20179 yıl Yazar comment_407173 1 saat önce, Süleyman Ünal yazdı: Eğer bir teknik arıza yoksa (ki bir çok nedeni olabilir) aracı devirsiz kullanmakta motorun yüksek sıcaklıklarda çalışmasına ve suyun buharlaşmasına neden olabilir. Arabada zaten vites düşür yada yükselt uyarısı var. Ve çoğu zaman bu uyarılara dikkat ederim. Bence sorun devirsiz kullanma olamaz kendi şahsıma. Ortalama 2000 - 2500dakika/ devir aralığında kullanıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 20179 yıl comment_407188 Eğer bir teknik arıza yoksa (ki bir çok nedeni olabilir) aracı devirsiz kullanmakta motorun yüksek sıcaklıklarda çalışmasına ve suyun buharlaşmasına neden olabilir. Yalnız mptor soğutma suyu kapalı devre bir sistemde iş görmüyor mu? Eğer öyleyse buharlaşma sonucu eksilme olmamalı diye düşünüyorum.. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın