Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 EcoBoost Hararet Problemi

Featured Replies

Solved by Misafir

Yanıtlama zamanı:

Bu durumda araba yağ eksiltmez mi. Bende yağ eksiltmesi ve yağ da bozulma yok .Acaba bakımda fazla yağ koyuldu da yağı attımı. Yağ seviyesi Max üstünde hala. Ayrıca aracın ivmelenmesinde problem yok. Bundan önce katalatigi temizlemek için yüksek devirde 4000 d/dk da 30 dk sürüş yaptım. Belki zorladığım için attı. Bilemiyorum .
Şöyle birşey de okudum
Katalitik Konvertör ve egzoz sistemi üzerinde tıkanıklık Turboşarjın yağ vermesine sebep olacaktır.

• Yanıt 49
  • Görüntüleme 17,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

...evet alt merkez ölmüş. Çocuklar sana haber vermiştir ama ben de tekrar edeyim. Merkez + debriyaj olayını garantiden hallediyoruz. Araba çalışınca diğer ufak-tefek şeylere de bakacağız. H.sonunda ku

• Süleyman Ünal
    Süleyman Ünal

Ecoobost motorun soğutma sistemi farklı mıdır bilmiyorum ama başımdan geçen bir olayı anlatayım. Kamyonetim yüklü halde giderken durduk yere ve anlık bir şekilde hararet göstergesi tavan yaptmıştı.  H

• Hasan EKİN
    Hasan EKİN

Hareret müşürü, termostat, devir daim pompası olabilir önceki arabamda da olmustu aniden yükseliyor, kaputu açtığında herhangi bir anormal durum olmuyor. Müşürü değiştirmekten baslayacak muhtemelen

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

F/O'nun verdiği reçeteyi uygulayalım. 

Tutarsa ne ala ... tutmaz ise daha etkin müdahale için elimizde "etkin şekilde ısrar etme!" şansı olur.

Yanıtlama zamanı:
10 saat önce, Özer Aksu yazdı:

Bu durumda araba yağ eksiltmez mi. Bende yağ eksiltmesi ve yağ da bozulma yok .Acaba bakımda fazla yağ koyuldu da yağı attımı. Yağ seviyesi Max üstünde hala. Ayrıca aracın ivmelenmesinde problem yok. Bundan önce katalatigi temizlemek için yüksek devirde 4000 d/dk da 30 dk sürüş yaptım. Belki zorladığım için attı. Bilemiyorum .
Şöyle birşey de okudum
Katalitik Konvertör ve egzoz sistemi üzerinde tıkanıklık Turboşarjın yağ vermesine sebep olacaktır.

Litrelerce yag eksiltmez 100ml eksiltse farkedebilecen mi? Pek sanmam.

Zorlamayla yag atmaz oyle, heleki oradan. Katalitik problemi dedigin gibi de olabilir ama tam tersi de olabilir. Ama bence tam tersinden, katalitigin turbodan dolayi tikaniyor.

Yanıtlama zamanı:
Litrelerce yag eksiltmez 100ml eksiltse farkedebilecen mi? Pek sanmam.
Zorlamayla yag atmaz oyle, heleki oradan. Katalitik problemi dedigin gibi de olabilir ama tam tersi de olabilir. Ama bence tam tersinden, katalitigin turbodan dolayi tikaniyor.

Şu an için takip edeceğiz. Balata spreyi ile temizledik orayı tekrarlarsa servise basvururuz
Yanıtlama zamanı:

Hararet ile ilgili problem bugün yine başıma gelince arabayı Şahsuvaroğluna bıraktım 1 hafta yoğun bakımda kalacak :)

Savaş usta ile test sürüşüne çıktık motoru o kadar zorlamamıza rağmen harareti çıkaramadık. 

• Valfler değişecek
  • Turbodaki yağ sızıntısı kontrol edilecek
  • Debriyaj takılı kalıyor kontrol edilecek
  • Yazılımlar ve modüller yeniden programlanacak

İkame 1,5 Tdci Ford focus Tit aldık Kaan abi sağolsun ama herzaman ki gibi yine göremedik :) ST'yi i elledik (Taksi modlu olan)

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

ST mi RS mi? :D 

SarıTaksi :) 

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Sorunumuz çözüldü . 18495 numaralı valf değişti ve hararet sorunumuz kalmadı . EcoBoost kullanıpta kısa mesafelerde deli gibi fan açma

problemi olanlar mutlaka değiştirilmeli eskiden motor su sıcaklığım 102-105 arası git gel yaparken şuan 94-98 arasında 102 yi nadir görüyor . Kısa süreli sürüşlerdeki fan açma problemi giderilmiş oldu savaş ustaya ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Debriyaj takılı kalıyordu debriyaj üst merkezini değiştirdik. Turbo ile ilgili olan terleme normal karşılandı. İyice temizlendi turbo çevresi.  aracın serviste kaldığı süre içerisinde sağladığı ikame 1,5 PW dizel focus için @Kaan Yagizer abiye müteşekkirim :) 

Şuan süpriz bir ses nedeniyle aracı yarın yine servise bırakacağım. Arabada şuan rölantide vuruntu gibi piston etek sesine benzer bir ses geliyor ara ara . Araç soğukken ses yok ancak ısındıktan sonra rölantide dururken duyuluyor. Kaput açıp baktığımızda sesi duyamıyoruz ancak aracın kabin içinden duyuluyor.  Ne çektim bu arabadan bir ben bilirim :)))

G023144409 (1).jpg

Yanıtlama zamanı:
08.11.2016 - 01:03 tarihinde, Özer Aksu yazdı:

İkame 1,5 Tdci Ford focus Tit aldık Kaan abi sağolsun ama herzaman ki gibi yine göremedik :) ST'yi i elledik (Taksi modlu olan)

Ford Türkiye'nin Genel Müdür Başyardımcısı değişti, William gitti (FordEU'ya) yerine gelen Lisa hanımla tanışma + yerel pazar dinamikleri konulu toplantı yapıyorduk. Meeting yarım saat diye programlanmıştı, iki saat sonunda daha sonra yeniden oturup konuşmak kararı ile "ara" verdik. Sonuç : Kaçabilsem birer kave içerdik ama malesef ... 

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Kaan Yagizer yazdı:

Meeting yarım saat diye programlanmıştı, iki saat sonunda daha sonra yeniden oturup konuşmak kararı ile "ara" verdik.

Türkler bildikleri hiçbir şeye benzemez, çabuk öğrenirler, ama ne kadar uyum sağlarlar meçhul.  

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Evet an itibari ile yine yolda kaldık.  Geçen yaz Erzuruma giderken  debriyajın boşa düşmesi nedeniyle yolda kalmıştık aynı sorun nedeniyle şuan arac beni yolda bıraktı.  Eşimi ve çocukları Erzuruma göndermek üzere 1 gibi Tekirdağdan yola çıkmıştım silivri civarında kalakaldım.  5 te uçağı vardı.  Taksi ile onları göndermek zorunda kaldım.  Uçağa yetiştirebildim. 

[mention=1959]Kaan Yagizer[/mention] abi sağolsun pendikten çekici gönderip aracımı aldırttı. Kendisine minnettarım.  Zor durumda beni hiç yanlız bırakmadı.

Araç yaklaşık 6 ay önce erzurumda aynı sorun nedeniyle cindilli ford bayinde debriyaj alt merkezi değişti.  1 ay önce de şahsuvaroğlunda debriyaj üst merkezi değişti.  

Muhtemelen alt merkez yine mefta.. 3. Kez aracın şanzimani iniyor bu nedenle . Nedir bendeki bu şanssızlık anlayamadım. 20170114_183654.jpg

Yanıtlama zamanı:
7 saat önce, Özer Aksu yazdı:

3. Kez aracın şanzimani iniyor bu nedenle . Nedir bendeki bu şanssızlık anlayamadım. 

1-2-3-4-5-6 ha bu da rokkettur daa diyip geri(R) vitese mi atıyosun bu nası iş, pek bi can sıkıcı olmuş. Geçmiş olsun. 

Yanıtlama zamanı:
1-2-3-4-5-6 ha bu da rokkettur daa diyip geri® vitese mi atıyosun bu nası iş, pek bi can sıkıcı olmuş. Geçmiş olsun. 

Çok can sıkıcı bir durum. Serviste ömür boyu yatma cezası verdim
Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.