Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ali Express ile Alışveriş Bilgisi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Doğan bey, Turhan bey, Ömer bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten faydalı oldu benim için bu arada Teoman ve Serdar beyin yorumlarına anlam veremedim biraz alaycılık sezdim yanılıyor muyum yoksa?

• Yanıt 34
  • Görüntüleme 7,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Turhan Onat
    Turhan Onat

1-Para koruması için Alipay üzerinden ödeme yapılması tavsiye edilir. Bi nevi Paypal. 2- Satıcı reyting leri önemlidir. 3-Alıcı yorumları daha önemlidir. 4-20-60 gün arasında  ürün geli

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Sitenin satıcı profili ve güvenilirliğine bakıp alışveriş yapacaksınız. Ürün kalitesine gelince sizin burada aldığınız ürünler zaten çinden getiriliyor. alacağın ürünleri paylaşırsan belki aynı ürünü

• Ömer Demir
    Ömer Demir

Banggod gibi alternatifleri olan bir site. Aliexpressi ben daha çok seviyorum gerçi. Alibaba da diğer sitesi. Her ikisi de güvenilir. Şua ana kadar tahmini olarak 20-30 parça ürün almışımdır. Sadece 1

Posted Images

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

79 dolarlık elektronik bir ürünün gümrüğe takılma ihtimali var mıdır acaba? 

Yanıtlama zamanı:
15 dakika önce, Semih G. said:

79 dolarlık elektronik bir ürünün gümrüğe takılma ihtimali var mıdır acaba? 

Sanmıyorum...

Limit 75 Euro idi değişmediyse, ki değişse haberimiz olurdu.

Bir ara limit falan yok ne gelirse gümrüğe girecek dediler ama yok öyle bir şey.

Yanıtlama zamanı:
12 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu said:

Sanmıyorum...

Limit 75 Euro idi değişmediyse, ki değişse haberimiz olurdu.

Bir ara limit falan yok ne gelirse gümrüğe girecek dediler ama yok öyle bir şey.

Teşekkürler hocam :yeah:

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Yurtdışından alışveriş yapıyorum. 100 dolar sınır olduğunuda biliyorum genelde tek parça söylediğimden sıkıntı olmuyordu fakat şimdi farkli satıcılardan parça parça biseyler almam lazim. 40 dolar 60 dolar birtanede 100 var. Kısacası gümrüğe takilma olayi nasil işliyor? Kesin 100.1 dolar olunca gümrüğe gidip %18 %8 neyse vergisini ödeyip mi teslim aliyorsun ? Gümrük dediğimizde Atatürk havalimani içinden mi ? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

Yanıtlama zamanı:
40 dakika önce, Sabri Özer said:

Yurtdışından alışveriş yapıyorum. 100 dolar sınır olduğunuda biliyorum genelde tek parça söylediğimden sıkıntı olmuyordu fakat şimdi farkli satıcılardan parça parça biseyler almam lazim. 40 dolar 60 dolar birtanede 100 var. Kısacası gümrüğe takilma olayi nasil işliyor? Kesin 100.1 dolar olunca gümrüğe gidip %18 %8 neyse vergisini ödeyip mi teslim aliyorsun ? Gümrük dediğimizde Atatürk havalimani içinden mi ? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

Tamamen şans ben 400 dolarlık ürün getirdim 5 tl ardiye ücreti verdim . Sipariş verdiğiniz her ürün gümrüğe takılacak diye bir şey yok şansınıza.  Gümrük istanbulda PTT kargo toplama merkezi ukimde toplanır . Limit üzerinde ise evinize yazı geliyor en yakın PTT den vergisini ödeyip teslim alıyorsunuz . 

Yanıtlama zamanı:

Alacağınız satıcıya "kutu üzerine veya içine koyacağı herhangi bir kağıtta içindekinin değerini düşük tutmasını söyleyin". Gümrük kontrollerinde cep telefonu,ayakkabı vs, gibi şeylerin dışındakileri de üzerindeki fiyat etiketlerinden kontrol ediyorlar bence..

Yanıtlama zamanı:
Alacağınız satıcıya "kutu üzerine veya içine koyacağı herhangi bir kağıtta içindekinin değerini düşük tutmasını söyleyin". Gümrük kontrollerinde cep telefonu,ayakkabı vs, gibi şeylerin dışındakileri de üzerindeki fiyat etiketlerinden kontrol ediyorlar bence..

Etiket çok önemli değil artık gelen her üründe gift işaretleyip gönderdikleri için PTT uyandı yemiyor ? ederi ne ise onu yazınız her türlü buluyorlar .

Yanıtlama zamanı:

Benim kargoların üzerinde çince yazıyorlar, bir tek takip numarası ingilizce. Hadi diyelim içini açtıklar ki benim aldıklarımın kutuları öyle bir sarılmıştı ki ben 10-15 dakika uğraştım. Diyelim Ürünü araştırdılar internetten binbirli türlü fiyat hangisinden aldığını Nasıl ve neye göre tespit edecekler soru işareti.. Belki de bu zamana kadar riskli yani 100 dolar seviyesinde ürün almadığım için sorun yaşamamışda olabilirim. Yalnız son olarak şunu söyleyeyim 100 dolar 300 tl civarı yapar, satıcıyı çok iyi araştırıp öyle sipariş verin, garantisiz geri iadesi zor bir ürüne o kadar para vermek riskli bir iş. Kolay gelsin..

Yanıtlama zamanı:

Geçenlerde ptt nin çince bilen veznedar alımı ilanı vardı [emoji1]

Yanıtlama zamanı:
9 saat önce, Ozan Kar said:

100 dolar nerden çıktı? 70 euro diye biliyorum ben sınırı onunda dolar karşılığı her geçen gün değişiyor. Gümrük işi şans işi, adetli almayın yeter. 

100$ 75Euro, Mevzuatta yeri var.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.