Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Seçimi (Genel Sorular ve Yorumlar Burada)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

215 55 16 yaz lastiği almam gerekiyor. Araç üzerindeki Michelin lerin aşırı çatladığını farkettim. 5 yıl 58000km gittiler. Michelinden memnunum ama şu an çok pahalılar. Ucuz ve kaliteli :) bir lastik olarak ne tavsiye edersiniz.

saner can tarafından düzenlendi

• Yanıt 1,3k
  • Görüntüleme 240k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Yeni lastik takanların mutlu olmasına sevindim. Ancak bu mutluluğu lastiğin tipinin değil de yeniliğinin bir sonucu olduğunu da unutmayalım. Üç sene ve 30.000 km ve üzerinde yapmış herhangi 

• Yahya Akman
    Yahya Akman

Sipariş verdigim lastikler geldi. Hepsi 2016 50. Hafta üretimi.

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Son sayfalara bakınca konuyla alakasız, ama heyecan için (sanırım) gerekli ve kaçınılmaz itiş kakışları bir kenara bırakırsak nesnel cevap arayan şu sorular ve tartışmaya açık şu tespitler çıkıyor:

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

225/45/17 lastik almam gerek ama ve lakin kararsızlık hat safhada,çok açılamam bütçe olarak. O yüzden baktıklarım şunlar;

Semperit (Continental'in yan ürünü)

Falken ZE914 EcoRun

Pirelli Cinturato P7

Yanıtlama zamanı:

Reklam olmasın ama goodyear da yakıt kampanyası var.:)

Yanıtlama zamanı:
33 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Ben de bu modeli düşünüyordum hocam. Fakat marka konusunda biraz kararsız kalmıştım. Şu an satılan Passatlarda da bu marka kullanılıyor.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Falken ve Dunlop markalarında yoğunlaşıp falken almaya giderken 960 liraya Dunlop Fm800 215\55\16 aldım. Bu lastiklerle 1 ay dolmadan yaklaşık 5000 km yol yaptım. Çok memnunum. Ses, yol tutuşu ve yakıt ekonomisi eski Michelin lere göre çok daha iyi gibi. Yakıt konusunda devamlı uzun yol belki yanıltıcı olabilir. Sonuç olarak çok menun kaldım.

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Pazartesi günü bir al ver işlemi sonrasında arabama Michelin pilot sport 4 lastikleri takıldı.225/45/r17 ebatlarında. Ankara-Safranbolu-Bolu güzergahında arabamda Brigestone turanza 215/50/r17 takılıydı. Bolu-Ankara güzergahındaysa Michelinler takılıydı. Kıyaslamasına gelirsek brigestone hepimizin de bildiği gibi hamurunun sert olması sebebiyle biraz yol sesi yapıyor ve kasislerde takır tukur sesler gelebiliyor.Ama teybin sesini 4 e çıkartınca o da kalmıyor.Yol tutuşu zaten çok güzeldi brigeston un. Pilot Sport a gelirsek cidden yumuşak bir hamuru var.Brigestone la geçtiğim yollardaki kasislerde cidden pamuk gibi. Yol tutuşu brigeston ile kıyaslanamaz ölçüde yüksek. Yol sesini ben 150km hız da ancak alabildim. Daha önce kullandığım p zero lastiğin çok daha konforlu hali diyebilirim. Bu lastik sayesinde michelin e duyduğum kötü duygular tamamen gitti. Puf oldu :D

Yanıtlama zamanı:
13 minutes ago, Doğan Kurban said:

Pazartesi günü bir al ver işlemi sonrasında arabama Michelin pilot sport 4 lastikleri takıldı.225/45/r17 ebatlarında. Ankara-Safranbolu-Bolu güzergahında arabamda Brigestone turanza 215/50/r17 takılıydı. Bolu-Ankara güzergahındaysa Michelinler takılıydı. Kıyaslamasına gelirsek brigestone hepimizin de bildiği gibi hamurunun sert olması sebebiyle biraz yol sesi yapıyor ve kasislerde takır tukur sesler gelebiliyor.Ama teybin sesini 4 e çıkartınca o da kalmıyor.Yol tutuşu zaten çok güzeldi brigeston un. Pilot Sport a gelirsek cidden yumuşak bir hamuru var.Brigestone la geçtiğim yollardaki kasislerde cidden pamuk gibi. Yol tutuşu brigeston ile kıyaslanamaz ölçüde yüksek. Yol sesini ben 150km hız da ancak alabildim. Daha önce kullandığım p zero lastiğin çok daha konforlu hali diyebilirim. Bu lastik sayesinde michelin e duyduğum kötü duygular tamamen gitti. Puf oldu :D

İnşallah 1 seneyi devirdikten sonrada bu söyledikleriniz devam eder :). Bende sıfır set michelin primacy 3 aldım (Hala da üzerinde). Ancak ilk başlarda sizinde belirttiğiniz gibi olan lastik, 1 yıl sonunda bu özelliklerini kaybetmeye başladı. Aslında Brigestone turanza kullanım ömrü boyunca bana göre daha dengeli bir lastik. Muhtemelen bir sonraki lastiğiniz gene bridgestone olacaktır :)

Yanıtlama zamanı:
16 dakika önce, Doğan Kurban yazdı:

Bu lastik sayesinde michelin e duyduğum kötü duygular tamamen gitti.

GY F1 asymm 3 ile birlikte alınabilir en iyi performans lastiği bence.

Bizim arabalara fazla bile gelir. 

Forumda Michelin'e karşı bir miktar önyargı var.

Güle güle kullan.

Yanıtlama zamanı:

İnşallah 1 seneyi devirdikten sonrada bu söyledikleriniz devam eder :). Bende sıfır set michelin primacy 3 aldım (Hala da üzerinde). Ancak ilk başlarda sizinde belirttiğiniz gibi olan lastik, 1 yıl sonunda bu özelliklerini kaybetmeye başladı. Aslında Brigestone turanza kullanım ömrü boyunca bana göre daha dengeli bir lastik. Muhtemelen bir sonraki lastiğiniz gene bridgestone olacaktır [emoji4]

Lastikler 2015 50 inci hafta üretim. Yılını doldurduğu halde bu izlenimlerim. [emoji23][emoji23]
GY F1 asymm 3 ile birlikte alınabilir en iyi performans lastiği bence.
Bizim arabalara fazla bile gelir. 
Forumda Michelin'e karşı bir miktar önyargı var.
Güle güle kullan.

Aynen abi. Açıkcası bu önyargım pazartesi günü bitti benim de
Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Doğan Kurban yazdı:

Lastikler 2015 50 inci hafta üretim. Yılını doldurduğu halde bu izlenimlerim.

Kullanım süresi kast ediliyor. Çıkma lastik mi yani seninkiler?

6 dakika önce, Kaan Zaim yazdı:

yıl sonunda bu özelliklerini kaybetmeye başladı.

Yıllık yaptığınız yol nedir?

20.000 km'den sonra lastikten ilk günkü performansı beklemek pek yanlış olur.

Soru şu: Göreceli az sürüş mesafesinde göreceli daha iyi performans mı, göreceli uzun mesafede göreceli daha düşük performans mı?

Farkındayım pek göreceli oldu ama bence ilki...

Yanıtlama zamanı:

Aynen abi kullanılmış lastik. Fakat çok yol yapmamış.

Doğan Kurban tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
32 minutes ago, Cem Boneval said:

Soru şu: Göreceli az sürüş mesafesinde göreceli daha iyi performans mı, göreceli uzun mesafede göreceli daha düşük performans mı?

Farkındayım pek göreceli oldu ama bence ilki...

Bizim kullanımımızda ikisi arasında ki performans farkını çok hissedemeyiz diye düşünüyorum. İkisi de üzmez diyelim.. :). Ben çok yol yapıyorum. Senelik 25.000 km yi buluyorum. Değerlendirmemi de buna göre yapıyorum. Bu yüzden dengeli kullanım oranında oyumu bridgestone'dan yana kullandım :). Sizin örneğinize göre ben ikinci demiş oluyorum :). Yalnız continental'i ayrı tutuyorum ona her zaman verilecek bir oyum vardır :).

Kaan Zaim tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

205/55/16 lastik alacam arkadaşlar

brıdgestone turanza t001 ile continental contak 5 arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.